Lokalfotbollens två mes hypade lag hittar vi samma serie och till detta en spännande utmanare..

 1. Jonsereds IF – Två degraderingar på två år. Det får räcka för den anrika klubb som nånstans landar i fotbollens vagga. Här handlar det inte om att bromsa fallet utan gasa sig upp igen. Har inte på något sätt stuckit under stol med att man skall vinna serien. Har värvat därefter, flera namnkunniga spelare och fick dessutom behålla viktige Peter Nilsson. Ja detta blir mycket stabilt och nu får nye ”Danis” verkligen chansen att vinna div IV. Eller snarare det var längesen ett lag hade en sån uttalad målsättning att vinna en serie i lokalfotbollen och det är upp till bevis nu!
 2. FK Kozara – Om Jonsered inte direkt hymlat med att uppflyttning är enda målsättningen så har sportchefen i Kozara, Savo Drobac också värvat för serieseger. Trist bara att det sker samma säsong som Jonsered går in så tungt som man gör. Nye tränaren Robin Andersson har bara en resa att göra och det är den mot serieseger. Seriens bästa nyförvärv i Sulle Traore? Men flera tunga namn utöver det. Blir riktigt sköj att se vart detta tar vägen men jag tror inte Kozara rår på Jonsered över 22 matcher…
 3. Kode IF – Det blev bara en säsong i trean. Men det är ju inte så att Kode kommer falla igenom trots detta. Haraldsson har tagit över efter Anderberg och har trots locktoner från andra klubbar valt att stanna kvar. Dessutom fått in Robin Carlsson från Qviding/Kärra som lär kunna stötta upp försvaret ytterligare. Dock tappat Hardi Kalkali till Torslanda och det är ett jättetapp, hade säkerligen varit topp3 av de offensiva spelarna i serien. Men vi har en outsider i Kode som seriesegrare. Det kommer vi inte ifrån.
 4. Gårda BK – Den anrika föreningen tar kliv mest hela tiden, en stark säsong som nykomlingar förra säsongen men trots att de tappade Chitsaz till Sävedalen så har nya tränarparet Österholm/Runeman klivit på och vidareutvecklat laget ytterligare, märktes inte minst mot Qviding som de slog ut i cupen. Har fortsatt värva namnstarkt från Qviding och byggt en stabil trupp nu. Hotar inte topplagen över 22 matcher men kan vinna mot alla lag i serien. Det kommer alla lag ha med sig inför matcherna mot Gårda.
 5. Lunden ÖBK – Orkade ett tag förra året. Att kämpa i toppen men inte hela vägen. Berndtsson bytte tränaruppdrag till Ahlafors och istället får Egon och Kim Pearce kampera ihop som ny tränarduo istället och det förändrar nog inte så mycket. Har fått in lite nytt och har blandat i försäsongen, genrepet imponerade inte på någon(?) men rutinen i truppen finns till övre halvan av tabellen.
 6. Partille IF – klarade sig kvar med ett nödrop i fjol men ser bättre ut i år. Ny tränare i Landahl och flera spelare som kommer bidra i div IV, bland annat Perkhed och Gorgius. Det kommer räcka till en stabil placering, varför inte precis i mitten som tippats?!
 7. Semberija SK – svåraste laget att tippa. Kan vara allting mellan fyra till elva. Isch. Hade det lite rörigt på tränarfronten förra året och behöver lugn och ro i år. Har varvat en hel del i prestationerna sista åren och det bör väl likna det i år också..
 8. Stenkullen GOIK – har inte tokdominerat försäsongen men har värvat bra och det skall ju ge bra resultat i serien. Massvis av rutin från Lerum har anslutit och det skall bli att ta ett steg till uppåt i etableringsfasen. Bör undvika bottenstriden!
 9. Mossens BK – Nykomlingar körde över 5A förra året. Fått hem Kasper Skarrie igen och bara hans närvaro lär höja truppen rejält, har ett spel som onekligen är svårt att värja sig emot, frågan är om det är samma grej i fyran? Bör klara sig kvar på inspiration första året!
 10. Guldhedens IK – Kämpat och slitit i några år nu. Men har klarat sig hela vägen. Inte lika mycket spelare som tidigare men en spetsigare trupp. Felix Kristoffersson från Grebbestad jätteviktigt nyförvärv och Svante Möller otroligt viktig för offensiven. Skada på någon av de två så blir det kamp om att överleva serien, och det blir det nog ändå.
 11. Floda BOIF – Har i flera år nu haft en ständigt nedåtgående spiral. Klarade sig kvar till slut förra året men det var en del matcher under strecket för den forna storklubben.  Fått in Gimpel i truppen men han kommer få leverera på väldigt hög nivå om Floda skall slippa bottenstrid i år.
 12. Nol IK – Gick upp via kval från femman. Har visserligen fått in några namn men jag såg dem i kvalet mot Näset och med tanke på att de tappat Talat som bidrog med mycket där har jag svårt att se Nol klara sig kvar i en tuff fyra. Då får de göra en mirakelsäsong och plocka på sig i början och det lär inte ske.

 

///Dalla