Serien jag får jobba mest med tankemässigt. Den står för dörren här och nu.

 1. Bjurslätt – Bjurslätt har blivit en klubb att räkna med igen. Har kommit tillbaka med stil och med ett lag fullt av killar som spelat tillsammans i Häcken tidigare och med ledare som brinner för klubben så tror jag stenhårt på Bjurslätt i år. Var bra redan förra året. Och blir ännu bättre i år.
 2. FTU – En spännande nykomling som verkligen satsar hårt. Fått in en del intressanta spelare och gjorde en bra säsong förra året i sjuan. Har ett härligt driv i föreningen och sådant brukar bli väldigt bra. Väldigt bra! Enda laget som kan utmana Bjurslätt(?) jag tror det.
 3. Vardar – Har bytt en del folk inför i år. Staben verkar nöjda med de som kommit in och då bör ju Vardar kunna kliva på i år. Bottenlagen är ju svaga i år är känslan och då skall Vardar kunna plocka många lag och sen ligga och hugga på topplagen, men tror inte det räcker hela vägen.
 4. Diseröd – Har etablerat sig fint i sexan nu. Det känns som de är redo att kliva på lite till nu. Kan mycket väl sluta topp4 i år med en väl sammansvetsad trupp. Dessutom alltid jobbigt att åka till Kungälv och lira boll. Kommer bli bra!
 5. Bosna – Alltid svåra att sortera upp. Även i år. Här är det bara magkänsla. Inget annat.
 6. Hälsö BK – Har varit för dåliga för toppstriden de sista åren. Men skall precis som de senaste åren hänga med precis bakom. Jesper Olofsson till GFF är ett riktigt tungt tapp. Bör ju märkas. Nye tränaren Johnny Svensson kan säkert ge ny energi!
 7. Backatorp – Ny tränare. En del nytt folk och verkar vara bra tryck i föreningen som tidigare under försäsongen verkade kämpa för att få ihop det. Men det vände och kul är väl det. Stabila i sexan och bör väl fortfarande vara så! Inte den utvecklingen som jag trodde på för något år sedan.
 8. Warta IF – Storklubben har varit på dekis några år nu. Tråkigt. Vore kul om de kunde hämta sig. Har ju fortfarande en del duktiga unga spelare, hoppet är ju att de vill kliva på och ta Warta uppåt, men just nu känns det rätt svalt. Och jag ser inte ett topplag i Warta den här säsongen heller.
 9. Neutrala – Ny tränare i William Potter. Det är det jag vet om Neutrala som var väldigt bra för några år sedan, förra året väldigt ojämna men det var bottenstrid länge och väl. I år? Lite bättre men blir knappast topplag.
 10. Hålta – Ibland jättebra. Men då skall alla gubbar vara med. De är ju sällan det och då blir man pendlande mellan sexan och sjuan. Lär inte vara ett undantag i år, skall vara glada om de lyckas ha två lag bakom sig i oktober.
 11. Hermansby IF – Ibland bättre. Oftare sämre. Kämpade hela vägen förra året och fick ny chans i sexan i år igen. Men bör få slita för kontraktet i år också. Skall vara före Björkåsen, i övrigt oklart vilka de skall vara förbi.
 12. BK Björkåsen – Björkåsen i sexan. Det såg man inte komma. Lär bli otroligt tungt. Har inte kvalitén nog för att matcha den här serien och det kommer man bli varse i år.

 

///Dalla