Bloggen stämmer av med 7A-laget Nödinge SK:s Ermin Aganovic och 7B-laget Menisken IF:s Christian Björkdahl inför säsongen!

 

Vi börjar med NSK:s Aganovic (till höger på bilden, till vänster lagkompisen Dino Muratagic):

Seriepremiären närmar sig! Hur är känslan i Nödinge SK?

Känslan är bra i gruppen, vi känner oss väldigt motiverade.

Ni har spelat en hel del träningsmatcher med lite blandade resultat. Hur skulle de sammanfatta era träningsmatcher och vad tar ni med er och vad behöver ni jobba på?

Som du säger har vi haft blandade resultat men vi är nöjda med matcherna vi spelat. Spelmässigt har vi oftast varit bättre än motståndarna och vi har matchat många killar i laget. Vi behöver jobba på att förvalta våran fina passningsspel till målchanser och bli skarpare i straffområdena.

Hur är den egna formen?

Egna formen är är helt okej, det viktigaste att den är där när serien börjar.

Hur ser det ut i truppen med spelare som lämnar eller tillkommer?

Vi har fått in både spelare med spetsegenskaper och rutin. Tre spelare Wshyar Kotani, Kristoffer Åkersten och Hanef Ahmed som är gamla Nödingespelare har kommit tillbaka till oss. Den sistnämnda spelade division 3 fotboll med Kode förra året. Vi är väldigt nöjda med spelarna vi har fått in och tror de kan hjälpa oss mycket.

Vad tror du om årets 7A? Som vanligt några helt nya och några nedflyttade.

Årets division 7A ser spännande ut, det känns som många lag kan göra det väldigt bra. Jag tror att Gambianska och Surte IS är bra lag. Sen vet vi från föregående säsong att Andalus är mycket bra.

Vad har NSK för målsättning 2017?

NSKs målsättning är att göra en bra säsong i serien men också att fortsätta utveckla unga spelare från ungdomslaget Ale United.

Är det några andra lag eller serie du kommer hålla koll på?

Kommer kolla på lagen runt om kring här i Angered, när jag inte har något bättre för mig.

Stort tack!

Stort tack själv!

 

_______________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Meniskens Björkdahl:

 

Hur är känslan så här inför premiären?

Förväntansfullt om än även lite nervöst. Vi har en naggande god men ack så tunn trupp. Så med många tillfälligt borta pga Japanbesök, fiskeresor, husbyggen, opera, brassen kvar i Brasilien, småskador, olöst barnvaktsjakt, några i radioskugga und so weiter så är vi glada om vi kommer till spel. Gör vi bara det så blir det fint.

Menisken IF är en lite oas i den prestationsinriktade idrotten där nästan alla lag vill uppåt i seriesystemet. Menisken trivs med att ligga i division 7. Hur påverkar detta er verksamhet och hur viktigt är det för lokalfotbollen att lag som Menisken finns?

Jag tycker att det är märkligt att det inte finns fler lag som vi, som inte tycker det är så himla noga med just divisionstillhörighet.

Vi vill vinna alla matcher precis som alla andra, och kan också vara riktigt griniga när vi väl spelar. Man får kanske lätt bilden av att vi är ett obrytt gäng kufar. Så är det verkligen inte.

Men är man såpass kass att man kämpar för nytt kontrakt i division 6,  ja då kan man lika gärna spela på övre halvan i division 7. Skämt åsido. Det viktiga är att man utmanar både sig själv och som lag på en lämplig nivå. Vi känner att det är i division sju. För andra gäng är det någonting annat. Vi ser inte att vårt fotbollsspelande skulle bli roligare av att få äran att åka en hel söndag till Vrångö med elva tappra för att få förlora med 2-7, bara för att få spela i sexan. Den som spelar i Menisken saknar möjlighet att göra den sortens uppoffring, men vill likväl väldigt gärna spela fotboll.

Men vår inställning är inte skriven i sten. Vi röstar om det när det eventuellt uppstår. Och i sammanhanget får jag ändå erkänna att vi var långt ifrån att vara värda en uppflyttning förra året. Vi sladdade betänkligt i tabellen. Förhoppningsvis blir det andra bullar i år. Skulle vi helt plötsligt bli oerhört bra är det ju dumt att spela i sjuan bara för att. Men dit är det långt varför division sex/sju är en ickefråga för närvarande.

Det har blivit mycket fokus på att vi inte går upp. Men egentligen handlar inte-gå-upp om är att skala bort alla de där tröttsamma sakerna som traditionellt följer av att vara med i ett fotbollslag. Sedan har det i sig medfört att vi fortsatt i sjuan då vi kunnat gå upp i sexan.

Lite inofficiellt har vi funderat på all lansera en ny devis: Är du trött på fotboll? Börja i Menisken!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har varit bra och gjort några väldigt fina insatser. Men igår söndag (26/3) uddamålsförlorade vi vårt genrep mot ett bollskickligt och duktigt S:T Jakob. Vi fick mest grisa omkring och tvingades bjuda på en klassisk antifotbollsuppvisning, men det är ett spel det också som ibland måste tas till. Kan vi spela som i de andra träningsmatcherna, där vi varit väldigt bra, så kan vi kanske bli en obehaglig överraskning i år. Men det är som för alla andra: det förutsätter att de flesta kan vara med. Med 11-mannatrupper vinner man sällan några matcher i lokalfotbollen. Orken är för dålig för det.

Hur är den egna formen?

Den är ju inte direkt 90 minuter box-till-box. Jag markerar gladeligen ena stolpen vid defensiva hörnor,  för lite extra vila. Den nivån.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har fått in Jimmy Christensen, Mathias Kisch, Daniel Koch, och idag måndag även Victor Strahl. Allihop är fina pojkar som verkligen kan kicka boll. Å andra sidan har vi tappat en del pojkar, till och med några fler än vad det brukar vara efter en vanlig säsong. Vi skulle definitivt vilja vara några fler, ty truppen är lite tunn. Vår famn är öppen för den som eventuellt är intresserad eller känner någon annan som skulle kunna vara.

Vad säger du om årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni? Kommer ni ännu ett år att kunna tack nej till uppflyttning?

Det är en massa nya lag så jag har faktiskt ingen koll. Men jag gissar att de nedflyttade gängen kommer att vara bra då sådana brukar hålla en högre nivå genom att de uppträder som ”lag”. Jag förutsätter att Azalea är duktiga. Jag tror att vi kommer fyra. Så då slipper vi uppflyttning. Men sen kommer snacket ändå igång vintern 2018 när några lag lägger ner.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag är dessvärre för dåligt insatt för att kunna ge ett vettigt svar. Jag känner bara till 7B, och det är ju näst intill nya lag hela bunten. Men det blir kul det med!

Stort tack!

Tack själv!

 

Bloggen önskar självklart Ermin och Christian och deras respektive lag lycka till i årets seriespel!

 

/Rasta