Dags att tippa 6D!

 

1. Bjurslätts IF

Slutade tvåa förra året efter Hisingen FC och får räkna med att bli topptippade i år. Har fyllt på en redan bra trupp med bland annat Pjer Utkovic och Martin Trpkovski från seriekonkurrenterna Vardar. Fin försäsong där de bland annat besegrade 4B-laget Velebit i Hisingsmästerskapen och har även slagit Tollered (2-0) och Finlandia (1-0). Visst har det blivit några bottennapp i träningsmatcherna men Bjurslätt tar hem detta!

 

2. FTU

Nykomling men toppkandidat direkt. Gick upp från 7A som tvåa efter numera nedlagda Angereds IS. Har värvat mycket unga spelare och gjort stabila resultat på försäsongen där de bland annat har slagit Angered MBIK (5A) med 4-2 och 1-1 mot förra årets 6D-vinnare Hisingen FC. Kommer vara bra i årets 6D.

 

3. IF Vardar/Makedonija

Har haft en del spelare som både lämnat och kommit. På pluskontot syns bland annat bröderna Avidjaj (Uliks och Enis). Var med i toppen redan förra året och slutade trea, även om det var en hel del poäng upp till seriesegraren Hisingen FC. Resultaten har varit lite upp och ner men bloggen tror på en topplacering.

 

4. IF Warta

Hade det lite halvtufft förra säsongen och var (som halva serien) indragna till viss del i bottenstriden. Bloggen har dålig koll på förändringar i truppen men sett till träningsmatcherna och Hisingsmästerskapen har det sett stabilt ut. Vinster mot Bergum (6A), Syrianska (6B) och Sjövalla (6B). I HM blev det fina 1-1 mot division 3-laget Kärra KIF, 0-0 mot seriekollegan Vardar och hela 7-2 mot 6B-laget Rambergets SK. Kan bli en liten överraskning i årets 6D.

 

5. Bosna IF

Blev femma förra året och lär nog bli ett stabilt mittenlag även i år. Tyvärr har bloggen dåligt koll på truppen men det har sett ganska bra ut i träningsmatcherna, särskilt i den sista matchen då Ramberget besegrades med hela 12-3! Sen om det säger mer om RSK eller Bosna återstår att se.

 

6. Hälsö BK

Har varit ett stabilt lag för den övre halvan sen laget åkte ur 5B 2012 och slutade fyra förra året. Har förlorat mot Hönö (6C) och Sjövalla (6B) under försäsongen och även i genrepet blev det förlust, 0-3 mot IK Zenith (5A). Truppen är i stort intakt även om duktige Jesper Olofsson kommer saknas. Ingen riktig toppstrid men en stabil mittenplacering.

 

7. Diseröd SK

DSK har etablerat sig fint och gör sin tredje säsong  säsong i division 6. Var på den nedre halvan förra säsongen och kommer nog att hamna där även i år men troligtvis lite längre från botten. Har vunnit alla sina tre träningsmatcher och i genrepet blev det hela 8-0 mot Rödbo.

 

8. Backatorp IF

Strulig försäsong där laget letade med ljus och lykta efter både tränare och målvakt. Båda problemen löste sig då Jon Wiklund och Philip Nordh klev in som tränare och assisterande tränare samt att klubben nu har två målvakter till förfogande. Lite upp och ner på försäsongen med målrika segrar mot Öset (7B) med 5-0 och Gamlestaden (6A) med 6-4 men 1-6 mot 6C-laget AIF!

 

9. Neutrala IF

Fick in gamle Backatorp-tränaren Willliam Potter och truppen är densamma som förra året då det egentligen blev nedflyttning i en superjämn tabell. Nu fick ju som bekant Neutrala behålla sin plats till slut. Kommer att hålla sig på lagom avstånd från bottenstriden i år. Iallafall sett till träningsmatcherna som bjudit på en del fina resultat. 7-4 mot Proletären (6B), 6-3 mot Nödinge (7A) och 3-2 mot Brämaregården (6C).

 

10. Hålta IK

Levde riktigt farligt förra året (även om inget lag åkte ur till slut) och hamnade bara en poäng framför jumbon Neutrala. Har bara två matcher i benen, 1-1 mot Bergum (6A) och 1-3 mot FTU (6D). Har fått in lite nya spelare från Ytterby men svårt att veta vart man har Hålta. Kan få ännu ett tufft år.

 

11. Hermansby IF

Näst sist förra året och kommer få det riktigt svårt även i år. Slog förvisso Rödbo (7A) med 4-2, föll sedan med 3-5 mot 7B-laget Skottfint och var tvungna att lämna återbud på grund av spelarbrist i genrepet.

 

12. BK Björkåsen

Klev upp från 7B efter att laget slutat femma förra säsongen. Verkar haft dåligt med folk på försäsongen och hade knappt gubbar i den numera legendariska 1-21 förlusten mot Öckerö i Västra Cupen. Skrällde dock senare mot Sandarna och vann med 1-0. Förlorade också med 0-7 mot Galgbacken (division 7 Halland). Det blev respass tillbaka till sjuan direkt.

 

/Rasta