Lokalfotbollssäsongen är äntligen igång och vi tar oss igenom veckans matcher hittills lite snabbt!

 

4A:

FK Kozara – Lunden Överås BK 2-0

SKIF Semberija – Jonsereds IF 1-2

Kode IF – Nol IK 1-1

 

Alla tre matcherna spelades idag fredag så all information är inte inne ännu. De tippade topplagen Jonsered och Kozara fick iallafall med sig tre pinnar från sina premiärer. Det verkar dock suttit långt inne för båda lagen. För Kozara var det förre tränare Daniel Pereira (som numera bara spelar) som låg bakom segern! 1-0 satte han själv i 74:e minuten och sedan spelade han fram Kassim Coaney till 2-0 i den 84:e. Jonsered hade 1-1 i paus mot Semberija och det verkar som segermålet kom ganska sent i den andra halvleken.

 

4B:

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Göteborgs FF 0-1

Kållered SK – IF Mölndal Fotboll 6-0

Eriksbergs IF – Mölnlycke IF 5-0

Ytterby IS – KF Velebit 1-1

IF Väster – IFK Björkö 1-1

 

GFF inledde 4B-säsongen med att besegra Mölnlycke-Sjövalla IS FK (som laget numera heter, bloggen får återkomma med mer om sammanslagningen senare) med 1-0 igår. Enligt rapport kom målet i sista minuten genom hemvändaren Teodor Nastevski Lindström. Idag fredag bjöds det på två storsegrar och två 1-1 matcher. Favorittippade Kållered SK gjorde ingen besviken utan körde över IF Mölndal med 6-0 och förra årets skyttekung Niklas de Broen inledde med ett hattrick. Kvällens andra storseger stod Eriksberg för när de krossade nykomlingarna Mölnlycke IF med 5-0! Emil Berglind avslutade målskyttet med tre raka mål! Väster och Björkö lirade 1-1 och det gjorde även de båda nedflyttade lagen, Ytterby och Velebit.

 

5A:

GAIK – Öjersjö IF 1-11

Björndammens BK – FC Komarken 1-7

IK Zenith – Angered MBIK 3-4

FC Bosona – Romelanda UF 3-2

Hisingen FC – Älvängens IK 3-1

 

Nykomlingen Öjersjö trodde att de var kvar i 6A och att året var 2016 när de krossade stackars GAIK med 11-1 i onsdags! Patrik Salomonsson (som gjorde 42 mål i 6A förra året) satte inte mindre än sex strutar. GAIK fick ett rött efter sju minuter och sen bara snurrade det på. Igår slog Bosona Romelanda med 3-2 och Angered MBIK stod för en riktigt fin vändning när lagts gick från 1-3 till vinst 4-3 på matchen sista åtta minuter med en man utvisad! Ahmad Atwe blev tvåmålsskytt och matchhjälte. Igår vann även seriefavoriten med FC Komarken med hela 7-1 mot vanligtvis stabila Björndammen! Oklart fortfarande riktigt vas som hände där? I kvällens match fick nykomlingen Hisingen en fin start på 5A-livet efter 3-1 mot Älvängen.

 

5B:

FC Fiskebäck – Härryda IF 1-1

Balltorps FF – Hovås Billdal IF 4-4

FC Linné – Styrsö BK 3-1

Finlandia Pallo AIF – Kungsladugårds BK 3-1

 

5B inledde med två lika-matcher där Balltorp och Hovås 4-4 match står ut. Tippade topplaget Balltorp låg under med 2-4 med bra sex minuter kvar men lyckades både reducera och kvittera på den tiden! Första matchen ut var Fiskebäck mot Härryda där FCF tog ledningen efter en kvart men där Härryda kvitterade med timmen spelad.

Igår tog FC Linné en ganska säker 3-1 seger mot Styrsö BK hemma på Gröna Vallen. 3-1 blev det också i dagens match där förmodade topplaget Finlandia slog nykomlingen Kungsladugård med 3-1 efter två mål av Viktor Keric.

 

6A:

Pushers BK – Tollereds IF 1-1

Lekstorps IF – Götaholm BK 1-1

Bergsjö IF – Bergsjön SK 0-1

Sveakurd FC – Real Maskin BK 9-1

Partille IF SC – Bergums IF 1-3

 

I ovanligt målsnål inledning på årets 6A med bara fem mål i de tre första matcherna. Pushers och Tollered lirade 1-1 efter att BK tagit ledningen på en straffretur och sedan kvitterade TIF i sista minuten! Lika surt var det säkert för Götaholm som hade 1-0 och en man mer borta i Gråbo mot Lekstorp men och där kvitterade LIF också i slutet!

I Bergsjöderbyt föll nedflyttade Bergsjö IF ytterst oväntat mot Bergsjön SK (fd Somalia SK) med 0-1! Zakaria Shariif Abdi Nuur blev matchhjälte. Sveakurd krossade det mesta motståndet förra säsongen och inledde med en storseger även i år, hela 9-1 mot Real Maskin! SFC verkar ha mörkat formen bra under försäsongen. Ikväll tog även Bergums IF en seger (3-1) mot Partille IF SC.

 

6B:

FC Heden – BK S:T Jakob 2-0

Högabord Kärralunds FC – GSIF 1-7

Göteborgs City FF – Proletären FF 4-5

Fässbergs IF – Solängens BK 1-1

 

De tre tippade topplagen vann alla sina premiärer men det såg lite annorlunda ut. Real Heden vann med 2-0 mot BK S:T Jakob i onsdags och ”Studenterna” hälsade nykomlingen Högaborg Kärralund välkomna genom att vinna med hela 7-1 (Petter Andersson tremålsskytt). Proletären hade det dock betydligt svettigare även om det såg ut att som att laget avgjort direkt med tre mål efter förta halvtimmen. City om dock tillbaka och var bara ett mål ifrån men föll tillslut med 4-5. I dagens match spelade Fässberg och Solängen 1-1.

 

6C:

FC Härlanda – AIF Göteborg 5-1

 

Jobbig start för nykomlingen AIF. Tidigt underläge och sedan rött kort på målvakten Gustav Forsström och 2-0 direkt efter det. Emilio Suarez Ardiles gav förvisso AIF lite kontakt med sitt mål precis innan paus. Härlanda satte dock tre raka i den andra halvleken och vann.

 

6D:

IF Vardar/Makedonija – Backatorp IF 3-2

Neutrala UF – IF Warta 1-2

Diseröd SK- Hålta IK 0-1

 

6D inleddes med en knapp seger för Vardar i en jämn match. Vardar hade ledningen tre gånger om och BIF:s sista redigering kom i den 89:e minuten. IF Warta fick bästa tänkbara start på säsongen med tre poäng mot Neutrala. Också Hålta IK fick en smakstart då Diseröd besegrades. Idag vann Hålta efter att gjort matchens enda mål.

 

7A:

Västkurd BK – Surte IS 6-1

 

Bloggen trodde på Västkurd som seriesegrare och efter 6-1 mot Surte står det tipset fast. Stor matchhjälte blev Väster-nyförvärvet Roni Kurdali med fyra mål.

 

7B:

Chalmers Studentkårs IS – Käringöns FC 0-0

 

Säsongens första seriematch och lite av ett antiklimax med en 0-0 match där.

 

/Rasta