Vi beger oss till 6C och ser vad SK Argos back Calle Barkebo, Sandarna BK:s tränare Lars Olsson och FC Härlandas Jonatan Hellman har att säga om säsongen 2017!

 

Vi börjar med herr Barkebo:

Hur är känslan så här inför premiären?

Lite ovisst och spännande känns det allt. Dels för att det är ny serie i och med förra årets serieseger och dels för att träningsnärvaron i början på året var si så där. Svårt att veta vad vi står samtidigt som jag tror att vi kan spela jämt med lagen på övre halvan när vi presterar på topp.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Jämna resultat mot jämbördigt motstånd och fett med pisk mot lag högre upp i seriesystemet är det korta svaret. Med oss tycker jag vi ska ta första halvleken i genrepet mot Götaholm. Mycket fint spel. Passningarna satt och slogs i rätt tid och närkamper vanns. Det var riktigt kul. Problemet under försäsongen ihop med den låga träningsnärvaron har väl vart att vi gärna slår den snygga avgörande passningen lite för ofta och gärna stampar lite extra på bollen. Vi har fått en del jobbiga omställningar emot oss på det sättet. Jag har jobbat på en studie under försäsongen med mig själv som försöksperson och kommit fram till att vända om och springa maxlöpningar mot eget mål är den sämsta formen av konditionsträning för män som närmar sig fyrtio. Men med fortsatt godkänd träningsnärvaro så tror jag att vi får se både bättre tålamod med boll och ork i benen.

Hur är den egna formen?

Nja, rundare än jag hoppats i trakterna kring buken. En sån där förkylning som en del (män) säger är värre än vad det är för kvinnor att föda barn satte stopp för en stor del av försäsongen. Då jag märkt att jag lider av en fruktansvärd tjockispotential, är rätt trögstartad, vänder som en Stenabåt, gillar kolsvarta öl och vitt bröd med ost är det ju ingen vidare start. Men nu har jag (faktiskt!) vart ute ett par vändor i Ruddalens kuperade slinga, så jag borde vara i topptrim lagom till inomhussäsongen 2017/18!

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Ingen spelare från förra årets trupp har så vitt jag förstår skrivit på för någon annan klubb. Däremot var det över ett halvår sedan man såg vissa av gubbarna.
På pluskontot har vi fått in flera intressanta spelare. Det bör ju nämnas att alla nya som har ett så stort tålamod att dom klarar av vistas i Argos omklädningsrum ska ha en eloge med tanke på den fruktansvärt låga nivå på val av samtalsämnen. Men för att nämna några så har nya målvakten Robin Staaf från Zenith presterat bra. Vi har även fått några nya ”fina fötter” i Mathias Sondell och Kendal Ulusoy. Gemensamt för båda är tyvärr att de lider av den svåra åkomman pingislunga. Anfallaren Marcus Lindqvist kommer bli nyttig med sin fart och riviga spelstil. Och i genrepet visade sig Johan Skalin från Gerdsken (mest känt för mataffären Sparköp på 80-talet) vara en mycket intressant spelare.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Det var längesen jag hade så dålig koll på 6C och i V75-guiden har dom inte haft någon genomgång av Göteborgs lokalfoppoll. Det är några gäng jag inte stött på tidigare. Men Sandarna och Hönö borde vara med i toppen, kanske med Önnered och nåt till gäng bakom. Vi borde kunna vara bakom där någonstans, runt det trista mittskiktet av tabellen.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Nja. Jag kommer som vanligt hålla koll på mitt gamla lag SG och hur det går för Dalen där jag bar koner och fick se Halland varannan helg en säsong. Jag hade ju helst velat lyfta fram gamla lagkamrater som fantommålvakten Erik Sundin, Mattias Strömberg och Magnus Larsson i SG samt Hans ”Råttan” Larsson i Kaverös som alla haft den dåliga smaken att lämna lokalfoppollen. Men jag hoppas få se Emad Abbas i Önneredströjan i år och få tjöta med Christer Svensson och Benny Liljeroth på någon helt ointressant match i västra Göteborg. Lars Andersson i Dalen är också en bra person som dessutom skriver trevliga referat. Han borde ha en stående intervju i bloggen minst en gång i veckan.

 

________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Sandarnas Olsson:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är bra. Vi har en bra, ganska bred trupp. Sedan har vi en bra stämning i laget, och spelar riktigt bra stundtals i träningsmatcherna.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har generell gjort starka matcher då vi vunnit sex, spelat en oavgjord och förlorat en. Vi förlorade mot Björkåsen i Västra Cupen och det var väl en rejäl plump i protokollet. Men man får lära sig något av varje match, och i övrigt har vi mött division 4-5 lag och vunnit utom mot GFF där det blev oavgjort. Tror ändå vi lärt oss mest av Björkåsen förlusten.
Resultat i träningsmatcher är egentligen sekundära. Spelet är primärt.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har förlorat Joel Pettersson som gjorde flest mål för oss i fjol. Men fått in ett par sköna tillskott. Bra fotbollsspelare, bra människor! Dock är det att förra årets trupp i stort sätt är intakt som är vår största styrka. Vi har Kasper Dahlberg långtidsskadad och Hannes Palmberg har tillbringat vintern i Alperna och ansluter först nu i början av april. Ser bra ut…

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Årets serie blir bra. Bättre än i fjol, och då fick den oförtjänt rykte om sig att vara svag. 6C-lagen vinner nästa alltid över lag i andra division 6-serier i träningsmatcherna i varje fall, så jag anser att den är bra. Vill inte tippa något. Men tror Hönö är väldigt bra i år. Sedan blir det lite samma topplag som förra året tror jag. Sedan sticker det alltid upp något nytt gäng. Vi.skall tampas i toppen, är tanken…

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag fokuserar på att vi skall spela bra, effektiv och attraktiv fotboll. Så det är väl vi man skall titta på. Haha. Det finns många bra men vet inte vad lirarna heter.

 

________________________________________________________

 

Vi avslutar med Härlandas Hellman:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är bra! Vi har fått in ett helt gäng med nyförvärv som både kan erbjuda bredd till vår tidigare alldeles för tunna trupp, och spets som behövs för att avgöra tuffa matcher. Det hade inte skadat med någon vecka till försäsong och någon träningsmatch, men det är vad det är. Vi känner oss redo!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Försäsongsmatcherna har varit helt OK. I Östra Cupen gjorde vi det bra. Slog Götaholm, var nära på att chocka Sävedalen, och sen var vi på tok för slutkörda i sista matchen mot Kode. Efter det har vi slagit Croatia Göteborg, men föll i förra veckan mot Studenternas IF efter att tappat en 3-0-ledning efter 25 minuter. Den sista matchen är den enda då vi fått spela in våra nyförvärv på allvar. Gött att få in en match innan premiären åtminstone. Inget speciellt vi behöver förbättra så sätt. Är det gamla vanliga. Lite ivriga med boll, slår bort lite många passningar etc. Klassiska försäsongsgrejer. Inställningen är det inget fel på i alla fall.

Hur är den egna formen?

Egna formen är OK. Kommer minst sagt bli begränsad speltid för mig i år, så frågan blir lite irrelevant sett till lagets prestation. Kommer att göra mitt absolut bästa från tränarleden, dock! Blir till att nöta teori dagarna innan premiären nu.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Som sagt riktigt många nyförvärv in som har förstärkt truppen på ett riktigt bra sätt. Flera spelare in från nedlagda BK Wobbler, tillsammans med ett axplock av andra div 6-värdiga talanger från stan. Vi har tyvärr ”tappat” (pausande/bortresta spelare) en hel centrallinje inför i år, så det var hög tid att fylla på.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Mycket upp från 7:an, där man ju aldrig vet var man får. Ska i ärlighetens namn säga att fokus legat på att få ihop vår egen trupp snarare än att kika på motståndarnas. Men Sandarna blir ju ruskiga i år, tillsammans med Hönö som verkar gjort det riktigt bra på försäsongen. Sen hoppas vi ju på att vara med där uppe och slåss. Blir en kamp mot klockan för att spela ihop laget inför dom tuffa matcherna!

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Är ju lite av en fuling det här, då laget är en del av vår egen förening, men måste göra lite reklam för vårt B-lag som i år gör sin debutsäsong i seriespelet. Laget bildades genom en integrationssatsning för ensamkommande ungdomar, och projektet har tagit fart ordentligt vilket gjort att vi då fick möjligheten att ställa upp med laget i b-lagsseriespelet. Kommer kanske inte vinna serien, men förhoppningsvis har boysen det jävligt skoj på vägen. Håll utkik efter lagets framfart i Prisoners-TV!

 

Bloggen tackar självklart Calle, Lars och Jonatan för att de tog sig tid och önskar alla deras lag lycka till (möjligen Argo lite mer!).

 

/Rasta