Vi har kommit till 6D där vi börjar med dessa tre herrar: Backatorp IF:s nya tränare Jon Wiklund, FTU:s ordförande Oguz Acikgöz och Hermansby IF:s Samuel ”Sonkan” Holgersson!

 

Vi börjar med Wiklund:

Hur är känslan så här inför premiären?

Den är bra, samtidigt som vi i ledarstaben gärna hade haft en månad till med spelartruppen innan serien drog igång. Då vi har ett spelsystem som inte många i truppen spelat i tidigare. Men alltid roligt att dra igång med tävlingsmatcher.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi börjar se att spelsystemet börjar sätta sig hos spelarna. Vi har spelat bättre och bättre i längre frekvenser för varje match. Samtidigt som resultaten i vissa matcher inte alltid speglat matchbilden.

Hur är den lagets form?

Vi har en okej form som pekar lite uppåt. Varje ny träningsvecka är bättre än den föregående, och när man ser dom resultaten förstår man att det finns potential i truppen. Tyvärr har vi en del skador redan innan serien dragit igång, vilket är mest oroande för tillfället.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Som jag förstått det så har många rutinerade rävar lagt skorna på hyllan. Men jag tycker vi har en väldigt bra mix av yngre och äldre spelare just nu. Vi har äntligen gjort klart med två målvakter, en mer rutinerad (Dawid) 30årig polsk division-3 målvakt och Marcus 18 år som har framtiden framför sig och som dessutom är en före detta Backatorpspelare. Vi har värvat in två smålänningar med rutin från division 3, Anton och Gustaf. Jag har spelat med Anton tidigare och vet vad han går för. En spelare som har väldigt mycket boll i sig. Gustaf har redan blivit framröstad till lagkapten, vilket säger en del om hans inställning och ledaregenskaper. Vishnu Nair från Kärra (division 3) gjorde vi klart med tidigt, en spelare med bra passningsfötter och kan spela på flera positioner.
Vi skulle behöva 2-3 nya spelare in i truppen för att bli några fler på träningarna och fler möjligheter på bänken

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har så bra koll på division 6D. Vi i ledarstaben fokuserar endast på våran egna trupp och försöker utveckla den så mycket som möjligt. Ryktena säger att Bjurslätt blir vassa i år. Vi går för att vinna serien, men beroende på skador och truppen så kan allt hända.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Gårda BK, fin fotbollsklubb och många gamla Qvidingfostrade spelare man känner. Jag har själv varit uppe och tränat med dom en del genom åren, och den truppen har riktigt mycket kvalité. Trodde faktiskt dom skulle vinna division 4 förra året redan. Håller tummarna för dom.

________________________________________________________

 

Vi kör vidare med FTU:s Acikgöz:

Hur är känslan så här inför premiären?

Den är riktigt bra. Vi är riktigt taggade och har verkligen längtat efter seriepremiären.
Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Jag har inte sett alla matcher men vi är till stor del nöjda. Vi har mött en del tuffa motståndare och spelat bra. Killarna har sett pigga ut och det känns som vi är mer samspelta jämfört med förra året. Sedan kan vi alltid förbättra en del saker. Försvarsspelet och kyla framför mål är två punkter vi har jobbat med de senaste veckorna.
Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Det har slutat en del spelare, men ingen av de ordinarie spelarna. Vi fick in väldigt många unga killar som tyvärr försvann under försäsongen. Vi har dock hunnit komplettera truppen med en del rutinerade killar. Den som sticker ut mest är Yusuf som spelat lite högre upp i Turkiet. Även Ibbe och Håkan från Angered IS blir spännande.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Den kommer att vara tuff. Det finns en hel del tunga motståndare. Jag har inte jättebra koll på alla lag men tror att Bjurslätt kommer att vara svårslagna iår. Derbyna mot Warta kommer också vara spännande. Jag hoppas att vi återfinns i toppen av tabellen efter omgång 22.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Nej, inte direkt. Vi ser med spänning fram emot säsongen 2017 och hoppas att den spelas i FAIR PLAY-anda. Själv ser jag fram emot att döma i division 5.

_______________________________________________________

 

Vi avslutar med HIF:s Holgersson:

Hur är känslan så här inför premiären?

Det ska bli härligt att det äntligen är dags för seriestart. Det enda som känns lite oroligt är att vi har lite tunt på träningarna det senaste. Många som varit iväg på annat. Vi fick ställa in genrepet p.g.a för få som kunde. Så helt optimal uppladdning är det inte, men det ska trots allt bli jäkligt roligt att komma igång.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har spelat tre matcher och spelet börjar komma igång. En seger och två förluster. Vi tar med oss att vi är ett slitstarkt lag som aldrig ger upp. Vi har en tydlig spelidé som vi jobbar efter. Vi har dock en del att jobba med innan det sitter helt. Det vi jobbar på att förbättra är att få med fler upp i anfallet och på så sätt bli lite tyngre i sista tredjedelen.

Hur är den egna formen?

Egna formen är helt ok. Lever mycket på min kondition. Med mina snart 39 år är jag en av de äldsta i laget. Min uppgift blir att bidra med rutin, lugn och en och annan glidtackling.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har i grund och botten en väldigt bra trupp problemet är att vi haft svårt att få alla att träna så mycket under vintern. Skulle vi haft alla där under vinterträningen skulle vi säkert satt rätt höga mål i år men alldeles för många har för dålig träningsnärvaro för att vi ska kunna hota topplagen i serien. Vi har en del nya spelare, Zander Stridsberg, David Nordin och Tobias Pöls är tre av de nya. Tror mycket på Zander Stridsberg som jag tror kommer ösa in mål i år. Han har gjort mål i sina samtliga matcher på försäsongen. David kommer ge stabilitet till mittfältet och med Tobias har vi nu tre målvakter i truppen. Alla tre är riktigt duktiga. Vi har även några spelare som tagit uppehåll men vi hoppas att de kommer tillbaka snart.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Tycker det ser ut att vara en rolig serie i år. Tror att den även i år kommer vara rätt jämn. Jag har dålig koll på de andra lagen men tror nog att Bjursätt kommer vara med i toppen. Själv hoppas vi bli ett stabilt division 6-lag. Tror att en plats någonstans i mitten av serien känns som en rimlig placering. Ser mycket fram emot derby matcherna mot Hålta och Diseröd som brukar bli tuffa och roliga.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag ser fram emot hur det kommer gå för övriga Kungälvslag i år. Spännande att se hur det kommer gå för Kongahälla i division 3. Hoppas även att Ytterby snabbt kan komma tillbaka till division 3.

 

Stort tack till Jon, Oguz och Samuel för att de tog sig tid och bloggen önskar självklart alla lycka till nu när säsongen drar igång!

 

/Rasta