Vi bränner av några 4A intervjuer när vi ändå är igång! Guldhedens IK:s assisterande tränare Magnus Karsvall, Kode IF:s Rasmus Haraldsson och Lunden Överås BK:s assisterande tränare Kim Pearce!

 

Vi börjar med herr Karsvall:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Känslan är lite blandad. Det positiva är att vi ju längre försäsongen gått desto bättre har det blivit. Kvaliteten på träningarna både vad gäller upplägg och intensitet är hög. Alla ger verkligen allt i alla övningar. Spelet börjar sitta mer och mer där vi har tydliga ramar. Sen är alltid stämningen på topp i Guldheden. Dock känner jag en viss oro över 22 omgångar. Truppen i år är väldigt tunn med i dagsläget 20 man. Då vi de senaste 5 åren använt 30-35 gubbar varje säsong så undrar man ju lite hur det ska gå.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi började med 0-2 mot Komarken och 0-3 mot Väster. Tidiga matcher i februari där vi försökte sätta lite spel. Gick välj sådär. Sen Södercupen som inte gav så mycket. Utspelade mot Lindome 1-4, utklassade Sjövalla 4-0 sen 1-0 mot Mölnlycke IF med snö på plan. Sen tog vi tre storsegrar mot lite sämre motstånd där vårt anfallsspel var stundtals briljant, 5-0 mot Vallen, 7-1 mot Hovås och 6-0 mot Fiskebäck. Slutligen seger 4-2 mot Kulladal division 3 där vi gör det stundtals riktigt bra. När vi jobbar som ett lag och gör saker tillsammans är vi bra. Dock måste vi höja lägstanivån som är lite för låg ibland.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Som sagt tidigare är det mest spelare ut. Jobb och skador gör att det antagligen inte blir någon fotboll för en massa gubbar. Snabbt räknat har 11 gubbar slutat där 8-9 spelade oftast från start när de var med. In har vi Dawid Etale i mål som gör comeback. En mycket duktig målvakt men tyvärr själv i dagsläget. Känns ju sådär när man själv är andramålvakt på träningar fast man inte kan hoppa. Jose Carpio Rojas gör också comeback hos oss. En lurig spelare som nog kan ta en plats på sikt. Till slut fick vi vårt drömförvärv då Felix Kristoffersson skrev på. Grym på den här nivån. När han kan spela är vi bra.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

 

Känslan är att serien känns väldigt tuff i år. Många lag som förstärkt och två lag från 3:an som känns riktigt bra. I toppen lär Jonsered, Kozara och Kode hamna. Gårda kan nog bli riktigt bra också. Jonsered har ett riktigt bra lag på pappret. Sen satte de lite standard redan på spelordningsmötet där de målade upp sig till en storklubb och alla andra skulle dansa efter deras pipa. Dels var det ovärdigt att åka till stan en vardag efter 7 för att spela match. För deras skull får vi hoppas de går upp igen då. Kanske dags för Kozara i år, grym trupp. Får de till det från start blir de livsfarliga. Sen har det varit tyst om Kode. Tog ändå 29 poäng i 3:an förra året och mycket bättre lag i år. Fått in några klassförsvarare de behövt + Haraldsson på topp. Då går inget lag säkert. Sen känns Gårda intressanta. Grymt speediga redan förra året. Dom blir bra. För oss själva så känns det att det är upp till de i truppen att bestämma hur det går. Är alla med hela tiden så kan vi slå alla lag i serien så bra är vi då. Men om det ska prioriteras annat så massa gubbar är borta hela tiden är vi med vår tunna trupp chanslösa. Vi får se hur det utvecklas.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Då man är fotbollsnörd kollar jag det mesta. Så följer nog de flesta lag och serier. Göteborgstrean blir lite extra intressant med många lag tidigare från 4 A. Följer alltid Virgo lite extra. Känns som de mörkat formen rätt bra i träningsmatcherna. Hade inte haft någon större chans mot oss av det jag sett. 

_____________________________________________________

 

Vi fortsätter med Kode IF:s Haraldsson:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Det känns skönt att vi äntligen är framme vid seriestart. Försäsong i all ära men det är nu det börjar bli spel om poäng.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

 

Vi har blandat och gett under försäsongen där vissa matcher kan vara uppdelade med två helt olika halvlekar prestationsmässigt. Vi har jobbat mycket med det kollektiva försvarspelet under försäsongen. Trots skiftande kvalité på matcherna så har denna punkt, som förut vart vår svaghet, visat sig stabil. Vi jobbar på flera olika punkter att förbättra men i och med att vi är degraderade från divisionen ovanför så kommer nog många lag att låta oss styra tempot och vara bollförande under matcherna. Hur vi jobbar med det kan variera lite från vilken motståndare vi ställs emot men även vilket spelarmaterial vi har att tillgå just för tillfället.

Hur är den egna formen?

 

Den egna formen har jag svårt att sätta lite betyg på just nu. Likt lagets resultat såhär långt så har min egen prestation varierat. Tror sällan men är helt nöjd men några nivåer hoppas jag att jag kan höja mig.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

 

Rotationen på spelare för Kode har vart stor under vintern, många spelare har lämnat och tur nog så har många spelare tillkommit.

Över lag så känns vi som ett mycket stabilare lag iår än tidigare säsonger och där har samtliga spelare, oavsett nya eller gamla, haft en stor påverkan. I dem defensivaste försvarslinjerna har vi säkrat upp med flera tillskott och det är nog där den största skillnaden gentemot tidigare år kommer att märkas.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Årets serie blir extremt tuff där det är många lag som vill och kan vara med i toppen. För att svara ödmjukt angående vår placering så vill vi vinna så många matcher vi kan under året, vart det tar oss sedan är en annan fråga.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Då vi för första gången på länge inte har ett derby inplanerat så följer vi självklart framfarten för övriga lag ifrån Kungälv i respektive divisioner. Division 3 NVG ligger lika så nära till hands då vi har en färsk historia mot fler av dessa lag.

 

_______________________________________________________

 

Vi avslutar med Lunden Överås Pearce (en ung Pearce till höger på bilden bredvid en ung Wes Morgan, numera i Leicester City):

Hur är känslan så här inför premiären?

En bra känsla, som antagligen kommer bli mer och mer nervös ju närmare vi kommer kick-off.
Gött att försäsongen kommer till sitt slut. Det är ju detta man lever för, om man är involverad i lagidrott. Riktig tävling.
Fint att få kickstarta med ett tippat topplag. Jag tror det blir en intensiv och bra match.
Lunden-Kozara fighterna har en förmåga att underhålla, hoppas det drar lite folk till läktaren det hade varit skoj!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen, vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Man kan konstatera kort å gott att vi är väldigt tunga att möta. Vi har ett jävla hjärta, viker aldrig ner oss. Det tar vi med oss.
Vi skulle behöva ha en lite bättre träningsnärvaro. Vi har ganska hög medelålder och då behövs det ju som bekant tränas ännu hårdare.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har haft lite turbulens på målvaktssidan, Andreas ”Osten” Gren bröt några revben dagen innan straffbonzanan mot Jonsered i cupen. Dan Enelund kritade på i januari, skadad sig i februari. I förra veckan har vi gjort klar med två nya målvakter Christan ”Saab” Nillsson (nygammal från Partille) samt Anders Hedström från Ludvika.

För övrigt IN har vi:
Daniel ”Mellerud” Barac från Olskroken
Adam Edgren, Björndammen
Daniel Ohlsson, GFF/Azaleas juniorer
Marcus Svensson, Hå FF
Sam Toosi, Torslanda
Adam Vilhelmsson, Mariebergs SK
Samt fyra stycken uppflyttade juniorer
Sebastian Ovdahl
Kalle Dolk
Gustaf Svennung
Mårten Widén
UT:
Joakim Elofsson, Älvsborg
Victor Carlsson, Älvsborg
Joachim Jager, Danmark
Michell Berntsson Gonzalez, Alhafors
Alexis Riveria, Backa
Filip Kirsby, slutar
John Pettersson, slutar

Jag skulle uppmana er att hålla ett extra öga på våran nya striker Daniel Ohlson, en grovarbetande anfallare som dyker upp som gubben i lådan när tillfällen kommer.

På minus sidan tappar vi Joakim Elofsson som var en av seriens absolut vassaste mittbackar.

Vad säger du om året serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jonsered och Kozara i toppen defenitivt.
NordicBets tips med Kode som favorit är jag lite frågande till, men dom bör ju iallafall höra till övre halvan.
Där borde väl Semberija finnas. Även vi och kanske Gårda.
Stenkullen och Mossen som uppstickare?
Väldigt svårtippat, många av lagen har ju verkligen leverat försäsongsresultat.
Kan bli en stark och jämn 4A i år.

Är det några andra lag, spelare du vill lyfta fram säsongen 2017?

Lagen passar jag men spelare:
-Martin Viggeborn i Jonsered. En spelare du vill ha i ditt lag. Duktig mittback som är jobbig att möta, tar energi av motståndarna.
-Phillip Jonsson i Gårda. Seriens bästa ytterforward?!
-Kenan Galijatovic i Kozara, kan vara ruggit bra när han är på spelhumör.

 

Vi önskar som vanligt vår intervjuoffer (Magnus, Rasmus och Kim) lycka till och tackar för att de tog sig tid!

 

/Rasta