Vi fortsätter med intervjuer och här kommer till från 4B! Mölnlycke IF:s Marcus Vogel och Öckerö IF:s tränare Andreas Larsson!

 

Vi börjar med Vogel:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är sådär. Tråkigt att sitta och vara allt för negativ men vi har haft bättre utgångslägen förut. Vi som spelar på fredag kommer vara otroligt taggade och köra på till 100%. Förhoppningsvis räcker det till poäng.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Väldigt svajigt. Vi började med att vinna ganska klart i de första matcherna trots att att inte spelet satt. Sedan mötte vi lite bättre lag och då blottades vi rejält. Åkte på några förluster som jag tror gjort att vi vaknat upp lite. Vi behöver förbättra passningsspelet rejält, speciellt i backlinjen där det måste gå fortare vid överflyttningar. Sammanfattningsvis, svajigt passningsspel men okej resultat.

Hur är den egna formen?

Likt laget,höga toppar och djupa dalar. Från att göra fem mål i en match till att vara oduglig i nästa. Om jag kan hålla toppnivån i längre perioder så kommer det bli ett bra år individuellt. Men gör jag inte jobbet och latar mig så kommer det fortsätta vara svajigt.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Läget i truppen ser väldigt kritiskt ut. Från förra årets elva är väl kanske 4-5 stycken spelklara och det är ett stort underbetyg. Märkliga prioriteringar, skador och andra problem gör att vi som är kvar får kämpa extremt hårt och göra det bästa av situationen med positiv inställning.
Spelare in: Erik Turner + tre juniorer
Spelare ut: Rikard Amidani.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Intressant. Har inte jättekoll på lagen i division 4 men jag vet att Kållered och Mölndal är två väldigt bra lag. Velebit är också stabila, speciellt på hemmaplan med allt vad det innebär. Förhoppningsvis slutar vi på övre halvan men man vet aldrig i lokalfotbollen. Framförallt handlar detta året om att vinna de lokalt viktigaste matcherna.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Division 5B ska bli kul att följa. Trevlig serie med många duktiga lag.

____________________________________________________

 

Vi fortsätter med ÖIF:s tränare Larsson:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan just nu såhär dagarna innan premiären kunde helt klart vart bättre.

Vi har tyvärr råkat ut för ett skadekaos lagom till seriepremiären. I sista träningsmatchen som spelades i lördags mot Kärra/Klareberg så hade vi åtta spelare på skadelistan samt ytterliggare två indisponibla pga sjukdom och resa.
Och tyvärr så kommer vi bli av med ytterliggare två spelare till premiären samtidigt som det i dagsläget är tveksamt om någon av de skadade kan vara tillbaka.
Och att med dom förutsättningarna ha Dalen/KFF, Mölndal och Kållered i de tre första matcherna blir en utmaning.
Efter några år som tränare i lokalfotbollen så vet man att känslorna svänger under en säsong och när det känns tungt som nu så gäller det att påminna sig om att det förhoppningsvis kommer ljusna framöver.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Matcherna under försäsongen har varit av blandad kvalité både vad gäller resultaten och prestationerna vilket väl inte är helt ovanligt. Från dessa matcher tar vi med oss att när vi spelar som vi vill så står vi oss fint emot bra motstånd. Det vi måste förbättra är jämnheten vilket enligt min mening kan nås genom en kollektivt förbättrat träningsnärvaro där vi har dippat lite gentemot föregående säsong.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Förra året hade vi en ganska bred trupp vilket gjorde att några spelare som fick begränsad speltid valde att sluta under hösten.
Jämför man truppen som avslutade 2016 med nuvarande trupp så har vi tappat Gustav Claeson till Utsiktens BK, Marcus Alexandersson till Örgryte IS, John Olausson slutar pga skada och Mauricio Matus som flyttar till Karlstad.
In har vi fått Joshua Berntsson som närmast kommer från spel i USA de senaste åren men innan har representerat Fotö, Hälsö, Öckerö och Torslanda samt Albin Andreasson från Hols IF.
Vi kommer även att samarbeta närmare med juniorlaget under säsongen där spelare kan växla lite mellan junior och seniortrupp vilket ju kommer bli högaktuellt nu under första delen på säsongen med tanke på våran skadesituation.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Serien känns svårbedömd i år och av erfarenhet så vet man att det sällan brukar bli som man tror inför utan ett antal både positiva och negativa överraskningar kommer vi säkerligen få se. I toppen tror jag vi får se Kållered, Dalen och Mölndal. Kanske även GFF och Mölnlycke IS och någon outsider som man inte hade räknat med innan. Var vi själva kommer återfinnas i höst känns väldigt svårt att spekulera i nuläget utan jag får vara urtråkig och dra den gamla klyschan om en match i taget.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Lag som jag kommer följa extra under säsongen är som alltid min moderklubb Hälsö BK som fightas i division 6D.

Sen kommer jag hålla tummarna för att Danis och Jonsereds IF ska lyckas i 4A.

 

Bloggen tackar Marcus och Andreas och önskar dem lycka till!

 

/Rasta