Vi kör vidare med fler 5A-intervjuer. Björndammens BK:s Gustav Ågren och FC Bosonas tränare Sean Grebovic:

 

Vi börjar med Ågren (i mitten med de gula skorna):

Hur är känslan så här inför premiären?

Det känns bra! Trenden under försäsongen har pekat åt rätt håll. Har ganska dålig koll på Komarken men förstått att dem är något av favoriter i serien iår, tror vi kan bjuda upp till dans i premiären dock!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Försäsongen har varit väldigt blandad i kvalitet. Känns som vi har en riktigt bra högstanivå men att vi helt plötsligt kommer ner på lägstanivå. Vi har ju gått ner på trebackslinje i år vilket var lite kaos i början innan alla hittade sina positioner, men kollar man på dem senaste resultaten känns det som vi har hittat in i det. Vi tar med oss ett jävla sug in i serien iår, derby mot Öjersjö kommer bli riktigt gött det också.

Hur är den egna formen?

Min egen form känns helt okej, knäskada och bristning i vaden har hållt mig tillbaka lite men jag ska vara 100% om ett par veckor hoppas jag. Tills dess springer vi på lite halvfart.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Det är ett par gubbar ut och ett par gubbar in. Adam Edgren försvann till Lunden och Erik Alenvret bestämde att han inte hade tid för fotboll, satsar på flickvän istället 😉 men in har det kommit ett par lirare också. Vincent kommer senast från Jonsered om jag inte har fel och har sett riktigt bra ut dem senaste matcherna, sen gillar jag Erion och Derrick också som bidrar med mycket gött snack på plan.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Tufft och ovisst känns det som. Tror det blir ett getingbo. Topp 5 kommer vara riktigt tight och där ska vi ligga.

 Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Gårda BK, hoppas dem vinner Östra cupen och får möta något riktigt bra lag längre fram. Jag lyfter fram våran egen serie där jag tror det blir riktigt bra fight i toppen.

 

____________________________________________________

 

Vi fortsätter med FCB:s tränare Grebovic:

Hur är känslan så här inför premiären?

Den är blandad om jag ska vara helt ärlig. Vi har stor potential men låg träningsambition och alla vi som har hållit på med den här sporten vet att det inte håller i längden.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Det har funnits några guldkorn men mestadels vill man bara glömma den här delen av säsongen. Försvarsinsatsen mot Qviding var över förväntan och insatsen mot Björndammen med en man mindre från start var också bra. Genrepet mot Öjersjö var helt ok första 45 minuterna, resten av matcherna vill man helst glömma. Vi måste förbättra allt!

Hur är lagets form? 

Vi är inte där vi borde vara så här nära premiären. Vi lär behöva några veckor i april också för att komma i form.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi tappade David Hido till Lärje ganska omgående i januari och nu är det typ status quo inga större förändringar än så länge, men sånt kan förändras från vecka till vecka med dagens spelare och karaktär.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Den är svår precis som förra året. Hisingen verkar vara i bra form och sugna på vinst, Utbynäs , Komarken, Zenith verkar också på gång. Såg Africa i helgen och där är det som alla år kan slå alla och förlora mot alla. Angered spelade helt sjukt mot oss men för dem är det viktigt vilka gubbar som är med så att dem blandar och ger också. Hade vi haft en bättre försäsong så hade jag sagt i toppen av serien men jag tror att vi får vara glada med en mittenplacering.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Svårt att säga måste ha bättre koll på nya lag och vilka spelare dem kommer med. Men i Angered har du några riktigt duktiga ynglingar (bland annat dem som provtränade med Benfica) som egentligen borde spela högre upp än femman med tanke på att dem är 17 år, känns som bortkastad tid och talang om det är femman de satsar på.

 

Bloggen tackar självklart Gustav och Sean och önskar dem och deras lag lycka till!

 

/Rasta