Vi återvänder till 5B  och snackar med nykomlingen Härryda IF:s tränare Johan Jidegren och Finlandia Pallo AIF:s ena tränare Jani Lemmetti:

 

Vi börjar med Jidegren:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Känns grymt kul att det drar igång på riktigt nu. Det är först nu man verkligen får reda på var man står, speciellt för oss som nykomlingar. Känslan i laget är kanon och vi kommer gå ut till premiären med allt att vinna, FCF är ju självklart favoriter då de slutade fyra föregående år, de har hemmaplan och vi är som sagt nykomlingar.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

 

Stundtals har vi spelat riktigt bra stundtals mindre bra, vi behöver höja lägstanivån lite när vi ibland kommer in i svackor under matcherna. Vi är tyvärr inte fulltränade än pga att vi haft mycket skador och sjukdomar men så är det väl för dom flesta lagen. Vi tar med oss en grymt stabil defensiv bortsett från en match. Och vi vet hur bra fotboll vi kan spela när vi tar jobbet tillsammans.

Hur är den egna formen efter knäskadan i Johan Anderssons Minne?

 

Egna formen har nog aldrig varit sämre. Sabbade ju komiskt nog menisken när vi mötte just Menisken IF i Johan Anderssons minne. Har väl inte varit jätteflitig med att köra rehab heller. Men jag har ändå lagt av som spelare så det gör inte så mycket, det är mest futsal jag fortfarande är med och kör.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

 

Av dom som ändå spelade en del föregående säsong så har vi tappat Robin Jidegren och Johan Nilsen som bägge lagt skorna på hyllan.

Sen kommer tyvärr Linus Rakkenes missa hela säsongen pga en opererad axel.

Vi har fått in tre spelare som vi är grymt nöjda med: Jimmy Andersson, Pontus Holmberg och Markus Enmark. Alla tre kommer bidra med enormt mycket både på och utanför plan. Sen räknar vi nästan Bako Löfgren som ett nyförvärv också, han kom in sent på hösten föregående säsong och gjorde bara två matcher.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Har faktiskt dålig koll på årets serie, känslan är att den kommer bli grymt jämn. 

Näset, Finpa, Balltorp ska ju tillhöra toppen efter vad man hört, sen är ö-lagen oftast starka.
Grymt svårt att säga var vi står gentemot de andra lagen, men vi spelar fotboll för att vinna och det vill vi göra varje match.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Ska bli kul att se vad Landvetter kan göra i trean i år och om de kan ta ytterligare ett kliv. Sen följder man även Mölnlycke IF för att se hur långt deras satsning på egna killar räcker till i fyran. Och självklart kommer man kolla lite extra på 6B då vi tillbringat oändligt många säsonger i den serien!

_________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Finlandias Lemmetti:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Känslan inför premiären är bra. Vi har en härlig harmoni i truppen och ett gött gäng med många sköna karaktärer. Vi börjar även få tillbaka lite spelare i träning som varit skadade, så på den fronten ser det ljust ut. 

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Försäsongen har la varit sådär. Stundtals har vi spelat bra fotboll men även gjort för mycket misstag som har straffat sig. Det räcker inte att spela bra i 45 minuter utan man måste hålla fokus i 90 minuter. Det vi tar med oss är anfallsspelet som stundtals är jättefint där vi kommer till lägen och gör en hel del mål. Det som vi behöver slipa lite på är vårat försvarsspel över hela banan.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

 

Vi har några juniorer som knackar på dörren till seniorfotboll och det ska bli intressant att se vad dom kan tillföra. Annars har vi mer eller mindre stängt truppen om nu inte Zlatan skulle få för sig att varva ner i division 5. De spelare vi tagit in under försäsongen är duktiga och kommer vara med att konkurrera om en plats i en 16-mannatrupp. Sen har alla nya smält in bra i gänget. 

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag har tyvärr för dålig koll på division 5B så jag har svårt att tippa placeringar, men jag har hört att Näset ska vara duktiga så dom kanske kan räknas som favoriter. Vi har som målsättning att alltid bli bättre än föregående år så topp-7 kanske är rimligt att sikta på.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag följer inte lokalfotbollen så vansinnigt noga och brukar aldrig fokusera på andra motståndare och spelare men jag måste ändå säga att jag imponerades av Bjurslätt när vi mötte dom och tror att Hasse & Co har nåt bra på gång där.

 

Bloggen tackar Johan och Jani och önskar dem och deras lag lycka till!

 

/Rasta