Vi tar oss an några fler intervjuer från 6C! AIF Göteborgs Erik Entin, Brämaregårdens FC:s Tobias Hofving och Fröjdens FK:s Simon Sävenek!

 

Vi börjar med Arbetarnas herr Entin:

Hur är känslan så här inför premiären?

Bra! Vi har varit många på träningarna, rätt bra konstinuitet på samma spelare så att vi får träna ihop oss. Träningsmatcherna har gått bra, förutom senaste matchen mot Menisken där vi förlorade, men som blir
en nyttig läxa i ödmjukhet.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har bibehållit vårt stabila försvar, samt börjat göra mer mål framåt, målskörden förra året var rätt snål, men vi har nu stark konkurrens i anfallet, och över hela planen. Vi har tränat en hel del avslut med, och även om det givetvis finns mycket att förbättra, så ser det redan betydligt bättre ut.

Hur är den egna formen?

Katastrofal som vanligt, siktar på att tag i den i mitt nästa liv.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har väldigt stor trupp just nu, jag frågade coach Tomas om han fann det jobbigt, men han sa då att han föredrog att ha många att välja mellan än att behöva stressa med att jaga spelare innan matchstart. Det är en lång säsong och vi har även ett 7 manna lag, så givetvis kommer det att finnas speltid för alla spelare.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Sandarna ser utan överdrifter ut som det starkaste laget, både jag och Tomas har sett dem ett antal matcher, väldigt organiserade och bra över hela banan, framförallt deras innermitt ser dominant ut, med dels bra spelare, men även bra balans mellan olika spelartyper. Sedan finns det givetvis många andra bra lag, vet av erfarenhet att Önnered alltid har ett bra lag, bortaresorna mot ö-lagen är alltid luriga. Men vi tror på vårat egna lag och spel, vet vad vi kan och inte kan och siktar på att göra avtryck i en historisk första säsong i division 6.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Martin Bergvall i Sandarna får gärna få lite gratis kebaber på Mellis Pizzeria så att han blir lite långsammare, annars kommer jag själv samt förmodligen några dra på sig sträckningar under säsongen. Med tanke på Meniskens slakt av oss i träningsmatchen, så får de gärna gå och vinna division 7, så att vi kan läka våra sårade egon en aning.

________________________________________________________

 

Vi kör vidare med BFC:s Hofving:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är bra och har blivit bättre för varje träningsmatch. Trots bibehållen spelarstomme de senaste åren så tar det alltid tid att spela in nya spelare och få till spelet på planen så som man vill ha det. Med det sagt så kan man ana en gryende form där den bästa insatsen gjordes i genrepet förra helgen.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har spelat ganska många träningsmatcher och då nästan uteslutande mot division 6-lag. Det har varit överlag både spel- och resultatmässigt jämna tillställningar som har gett oss väldigt bra förberedelse och känsla för kommande motstånd. Det känns som om de nya spelarna kommit in kanon i laget både på och utanför planen. Slipar vi bort slarviga bolltapp i fel situationer och blir mer jämna i våra insatser kan det bli riktigt bra det här.

Hur är den egna formen?

Formen är där den ska vara. Har fått göra en full försäsong utan varken större skador eller sjukdomar. Snabbheten börjar komma tillbaka efter vinterdvala och nedfrusna fötter börjar tina.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Läget i truppen är god. Från förra säsongen har enstaka spelare flyttat och ett par spelare som till följd av jobb inte kan träna är vilande. Inga ”tapp” till andra föreningar. Vi har istället fått in ett flertal nya duktiga spelare där bland annat vår eminente målvakt Khaled och mittfältarna Haron, Ludvig och Oscar matchats flitigt under försäsongen.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Årets 6C ser riktigt spännande ut! Förmodligen blir det en stabil trio i topp med Hönö, Sandarna och Önnered som gjort riktigt fina resultat på försäsongen. I övrigt känns det till stora delar som öppet fält där det ligger en hel drös jämnstarka lag bakom.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Just nu ligger allt fokus på 6C.

________________________________________________________

 

Vi avslutar med Fröjdens Sävenek:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Känslan är bra i laget. Vi har krigat på bra på träningarna och har hyfsat hög träningsnärvaro. Det är en fin stämning och det ska bli kul att komma igång.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

 

Vi har en träningsmatch kvar inför seriepremiären. Än så länge är vi obesegrade på försäsongen och har stundtals även presterat fin fotboll så det har varit en riktigt bra försäsong för oss. Vi tar med oss mycket positivt från försäsongen in i seriespelet. Vi tar också med oss lärdomen från förra årets seriespel och hoppas kunna ta fler poäng i år.

Hur är den egna formen?

 

Det har känts väldigt bra hittills i år. Det är kul att spela fotboll i Fröjdens när vi spelar fotboll som vi vill göra och jag hoppas kunna bidra med en del själv.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

 

Vi har fått ett gäng nya spelare inför i år på flera olika positioner och några få som slutat. Vill inte lyfta fram någon specifik, utan vi är en välmående trupp på ca 30 personer som vill spela kul fotboll.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag tror att Sandarna tar hem serien. Efter fjolårets säsong så får de vara självklara favoriter. Tror även att Härlanda, Hönö och Önnered är med och slåss i toppen. Skulle tippa oss själva som ett mittenlag i år. Vi vet att vi kan bättre än vad vi åstadkom förra året, men måste också vara realistiska.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Vi mötte Brämaregården i senaste träningsmatchen. De har några riktigt duktiga lirare i sitt lag. Kan de få ordning på sin effektivitet kan de bli kluriga att möta. Även Solväders hade några bollskickliga spelare förra året. I år vet jag inte var de står, men det är alltid spännande möten mot dem. Har ganska dålig koll på övriga serier om jag ska vara ärlig.

 

Bloggen tackar självklart Erik, Tobias och Simon och önskar dem lycka till i årets seriespel!

 

/Rasta