Lokalfotbollen är igång rejält och helgen var full med premiärmatcher. Vi tar oss en titt på det som hänt:

 

4A:

Stenkullen GoIK – Partille IF FK 0-0 (lördags)

Mossens BK – Guldhedens IK 4-2 (lördags)

 

Stenkullen och Partille lyckades inte göra några mål alls i deras möte på Stenkullens IP. Stenkullens matchrapport hittas HÄR. Nykomlingen Mossens BK fick en bra start på säsongen när det blev derbyvinst mot Guldhedens IK på Guldheden Södra. Axel Sundquist inledde målskyttet för MBK redan i den första minuten och MBK hade 2-0 i halvtid. Mossen höll matchen ut och även om GIK fick kontakt när Nicholas Kakonge satte en straff till 2-3 med kvarten kvar. Slutresultatet spikades i 89:e minuten genom Moltas Karlsson. GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Gårda och Floda är de enda lagen som inte är igång ännu i 4A.

 

4B:

Öckerö IF – Dalen/KFF 2-2 (lördags)

 

En 4B-match (som avslutade den första omgången) i helgen och där fick Dalen/KFF lämna Öckerö med en pinne i bagaget. Hemmalaget ÖIF ledde med både 1-0 och 2-1 men båda gångerna kvitterade Magnus Eliasson för Dalen/KFF. Dalens matchreferat hittas HÄR.

 

5A:

United Africa FC – Utbynäs SK 1-0 (söndags)

 

United Africa vet man aldrig riktigt vad man har och känslan är att de brukar vara ganska trögstartade när serien drar igång. Kanske är det annorlunda i år för laget startade med en fin 1-0 seger över Utbynäs på Bergsjövallen. Williams Ifeanyi Odili blev matchhjälte med en timme spelad och det verkar även som USK brände en straff med tio kvar. USK:s matchrapport hittas HÄR. Matchen avslutade den första omgången i 5A där Öjersjö toppar efter sina osannolika 11-1 på GAIK.

 

5B:

Näsets SK – Masthuggets BK 4-1 (lördags)

Donsö IS – Hällesåkers IF 3-3 (söndags)

 

Näset var hetast i mötet med Masthugget på Åkeredsvallen. Bröderna Örth (Anton och Oskar) såg till att NSK hade 2-0 efter en kvart och med en halvtimme spelade hade även Vasileios Liolios satt trean. Hugget fick in en reducering tidigt i den andra halvleken med kom inte närmare. Masthuggets matchrapport hittas HÄR och NSK:s HÄR.

Hällesåker såg ut att gå mot en riktigt fin borta-seger mot Donsö efter ett självmål och två Johan Gunnarsson-mål innan paus. DIS kom dock starkt i den andra halvleken och Albert Hansson satte både 1-3 och 2-3 innan Dan Simon Gustafsson kvitterade i 92:a minuten!

 

6A:

Gamlestaden FF – Croatia Göteborg 4-4 (lördags)

 

Den första omgången i 6A fullbordades med en målrik match mellan nykomlingen Gamlestaden FF och Croatia Göteborg. Det var en svängig match som Croatia hade greppet om inledningsvis. Laget hade både 1-0 och 2-1 men innan halvtid vände GaFF till 3-2. Det sista som hände i den första halvleken var dock att Joel Tesfai kvitterade till 3-3 för Croatia. Den andra halvleken bjöd på ett självmål (4-3 till Croatia) och i den 92:a minuten ännu en kvittering när Vincent Dinh satte 4-4 för Gamlestaden! GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

 

6B:

Landala IF – Rambergets SK 4-0 (söndags)

 

En match i 6B i helgen och där tog Landala en övertygande seger över Ramberget. Alla målen kom dock i den andra halvleken där  Per Pettersson blev tvåmålsskytt. Landalas matchrapport hittas HÄR. Sjövalla och Syrianska är de enda lagen som inte är igång ännu.

 

6C:

Gunnared KIF – Knippla IK 2-0 (söndags)

Brämaregårdens FC – SK Argo 6-2 (söndags)

 

Nykomlingen Gunnared KIF (före detta Angered KIF) inledde säsongen med en 2-0 seger mot Knippla. Tyngre var det var SK Argo som föll med 2-6 i sin premiär mot nykomlingskollegan Brämaregården. Det var enligt rapporterna (jag själv låg tyvärr hemma sjuk) ett effektivt BFC som trots en man utvisad med dryga kvarten kvar kunde gå från 3-2 till 6-2 och avgöra matchen. Ludvig Damberg blev tremålsskytt för BFC. Argos matchrapport hittas HÄR och BFC:s hittas HÄR.

Det är en haltande tabell i 6C då bara hälften av lagen lirat.

 

6D:

Bosna IF – Hälsö BK 4-2 (lördags)

FTU – Hermansby IF 3-2 (lördags)

Bjurslätts IF – BK Björkåsen 7-2 (lördags)

 

6D bjöd på tre matcher och ganska väntade resultat. Emir Skandric låg bakom Bosnas 4-2 seger mot Hälsö med tre mål. Efter 1-1 i halvtid mellan FTU och Hermansby kunde FTU gå ifrån till 3-1 genom mål av Saim Duma och Ali Bedir. Närmare än en reducering genom Daniel Jönsson kom inte HIF. Seriefavoriterna Bjurslätt gjorde ingen besviken när de besegrade nykomlingen Björkåsen med klara 7-2. BIF:s matchrapport hittas HÄR. Den första omgången i 6D är nu fullbordad.

 

7A:

Gambianska IF – Fotö GoIF 0-3 WO (lördags)

Angered SK – Lövet/Johannebergs IF 1-2 (söndags)

Kurdistan SF – Andalus IF 3-1 (söndags)

Eritreanska IF Göteborg – Nödinge SK 3-4 (söndags)

Gothenburg Celtic FC – Rödbo IF 1-0 (söndags)

 

En massa 7A matcher i helgen och tyvärr redan en WO-match då Gambianska inte kom till spel mot Fotö. Ingen rolig start för GIF som slarvade bort förra säsongen men en massa strul med flyttade och inställda matcher. Lövet tog en fin premiär-seger över Angered SK med 2-1. Nystartade Kurdistan vann mot Andalus (3-1) efter ett hattrick av Bamo Asad Ali. Nödinge SK vann en svängig match mot Eritreanska med 4-3 och Celtic slog Rödbo med matchen enda mål. Med 13 lag i serien är det bara Elisedal som inte lirat ännu.

 

7B:

Tynnered FC – IF Positivum Göteborg 3-1 (söndags)

 

Två nystartade lag möttes igår i 7B och det var Tynnered FC som var hetast. 3-1 mot Positivum efter mål av Kemal Coskun, Wahid Mirzayi och Manzo Omidi. I 7B är fortfarande sju lag som inte lirat sin premiär.

 

/Rasta