Mer 4A på bloggen! Mossens BK:s Axel Sandquist och Nol IK:s Alen Grozdanic!

 

Vi börjar med MBK: Sandquist:

Hur är känslan så här inför premiären?

Den är okej, vi har väldigt många personer skadade och borta. Vi ställer ändå upp med en bra trupp vilket visar hur bred trupp vi har. För mig är mötet med Guldheden den viktigaste matchen för året då de alltid varit våra rivaler. De verkar ha gjort de väldigt bra på försäsongen och ser starka ut så tror de kommer bli tufft. Håller inte med er att tippa de i botten. Samtidigt har jag ju inte koll på de andra lagen. Men om Guldheden är seriens sämsta lag så tror jag de kommer bli en väldigt tuff serie.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi har gjort några mindre bra matcher och några väldigt bra. I de stora hela är vi nöjda och tar med oss matcherna mot division 3 motstånd där vi har vunnit två och förlorat en. Där har även spelet fungerat bra.

Hur är den egna formen?

Den är sådär, fick en sjukdom olägligt så missade de två sista matcherna. Har väl inte riktigt hittat målet och spelet ännu. Men jag är bättre förberedd än de senaste säsongerna och vet att när de blir seriespel så är min taggning något helt annat.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har ju förlorat Fredrik Jansson vilket är en stor förlust för laget och mig personligen. Vi har sju säsonger tillsammans som anfallspartner. Samtidigt får vi tillbaka in andra radapartner Kasper Skarrie, de finns ingen som hittar mig så bra som Kasper med sina passningar. Vi har bland annat även en ny ytterback i Robin Persson som kommer reta gallfeber på sina motståndare under året. Finns X antal träningar då jag har velat sparka ner honom. Vi har även ett av Sveriges bästa p-01 lag och där finns de ett antal spelare i år som konkurrerar om en plats i startelvan. Vi hade en bred trupp förra året men i år är den ännu bredare.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag har som vanligt dålig koll på de andra lagen. Men de är förvånande att division 2 laget Jonsered återfinns i serien. Så jag tippar de som etta. Vi är svårtippade och vi kommer ta en match i taget. Vi kommer gå in i varje match med målsättning att vinna den.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Division 3 är intressant som vanligt, då det är massa lag från Göteborg. Vi i Mossen följer Landvetter och Virgo lite extra. Landvetter för att halva deras lag består av gamla Mossen spelare och de är kul att följa deras framfart. Hade varit kul om de lyckades vinna serien. Virgo är ett lag från Johanneberg där Mossen gärna ser sig som Storebror. Alltid tufft när lillebror ligger högre upp. Så om inte vi vinner serien i år så får de gärna åka ut. Men har ju läst att de har värvat väldigt bra och ska slåss i toppen.

_______________________________________________________

 

Vi fortsätter med Nols Grozdanic:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan inför premiären är väl bra, alltid lika kul när säsongen drar igång!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

 

Med tanke på alla skador vi har haft under försäsongen har det sett rätt så bra ut. Vi spelade fem träningsmatcher tror jag och där fick vi använda många juniorer pga alla skador och så men de juniorer som fick chansen gjorde det bra. Sen så har det sett lite bättre ut på träningarna och det är väk främst det som man vill och hoppas ska bli bra framöver. Att alla är friska, glada och tränar hårt.

Hur är den egna formen?

Den egna formen är helt ok haha. Jag har vart med och lirat i alla matcher och varit frisk så jag är nöjd!

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har behållit alla våra spelare från förra året och fyllt på med några nya. Happy Johnson-Oklewum kan jag nämna som har spelat fotboll i IFK Göteborg U19 och Utsikten där han spelade senast. Sen har vi Felix Rudin som kom från Älvängen som är en stark och stabil mittfältare.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag har väl inte jättekoll på alla lag så men Jonsered och Kode nämns ju som topplag som jag hört. Vi själva ska försöka ta en match i taget och försöka vinna så många som möjligt. Jag hoppas ju att vi finns på den övre halvan när säsongen är slut 🙂.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Vi mötte Näset i kvalet förra året och det var verkligen ett bra lag vi mörre. Jag hoppas de kan ta steget upp i år kanske för det är dom definitivt värda! Bra och trevligt lag att möta. Sen får vi ju se hur min vän Milan och FC Komarken löser det i år. Hoppas de kan ta steget upp till 4an igen i år för jag vet hur mycket tid och kraft han lägger ner på fotbollen!

Samtidigt så önskar jag lycka till till alla lag i vår och alla andra serier i Göteborg!

 

Stort tack till Axel och Alen och bloggen önskar självklart både de och deras klubbar lycka till!

 

/Rasta