Vi avslutar 4A (och hela inför-intervjuandet) med tre stabila intervjuer: Partille IF FK:s ena tränare Kristofer ”KL” Landahl, SKIF Semberijas tränare Marko Babic och Stenkullen GoIK:s Marcus Gylling!

 

 

Vi börjar med Partilles ”KL”:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Känslan är ganska osäker. Vi har blandat mycket i prestationerna men det beror till störst del på att vi gått runt på så otroligt mycket folk.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Återigen, vi har av naturliga skäl pendlat mycket i prestationerna. Men när saker har sett ut som det skall så har vi gjort det ganska bra. Vi har uppvisat en bra spets i spelet och gjort en del mål. Kontinuiteten måste bli bättre från och med lördag. Vi har hittills inte haft möjligheten att spela ihop en elva vilket kanske inte är helt optimalt.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi gjorde ju i förra veckan klart med Ali Fayad från Angered som blir en fin förstärkning. Utöver det så har nyförvärven gjort det bra och tillfört spets och stabilitet.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

 

Jonsered och Kozara måste ju bara bli topp-2. Det finns liksom inget försvar för att misslyckas där. Jag drar till med den gamla skrönan att min farmor hade kunnat coacha dessa lag till en topp2-placering.

Vi blir väl ett rätt ointressant inslag i årets serie,ett lag som alla anser att man skall vinna mot.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag tänker att Kållered bör vinna 4B i år. Verkar ha en sån där galen bredd i laget som är så ovanligt och önskvärt i lokalfotbollen.

_______________________________________________________________

 

Vi fortsätter med Semberijas tränare Babic (längst upp till vänster på bilden):

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Ja då, även om serien detta året börjar lite tidigare än som vanligt känns det som att killarna är lite trötta av massa träningsmatcher så det är klart att det är lite spännande några dagar innan vi startar på allvar. Första match är Jonsered hemma och vi har inte vunnit premiärmatchen hemma 3 år i rad. Så alla vi ser den som en bra utmaning mot ett bra motstånd med tradition.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Allt som vi har planerat har vi gjort om man ska vara ärlig. Mina tankar var att vi skulle börja med matcher tidigt och att de första 3-4 motståndare ska vara klubbar som spela högre upp. Assyriska från division 1, Utsikten u19 som platsar varje dag i veckan i division 2, Elfsborg Borås U19 som säkert kan tävla med några division 1 klubbar. Alla de matcherna har hjälpt oss med vårt spel så att vi som lag ska se vad det är som vi behöver förbättra om vi vill satsa att vinna serien helt enkelt. Sen efteråt spelade vi mot klubbar som ligger i 3:an, 4:an och 5:an och då kunde vi tänka mer på hur vi ska spela och vilket system är bäst för oss. Efter 29 träningar och 11 matcher vi kan säga att vi är redo och för oss serien kan börja.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

 

När gäller våran trupp förutom Rengber Kalas som gick är alla spelare från förra året kvar. Och det är den starkaste truppen som Semberija haft på länge. Jag tror att mer än 6-7 spelare redan har varit i klubben i några år och just i denna tiden när det är jättesvårt att behålla föreningar är vi stolta att har såna gubbar i laget. Bredvid oss vi har Kortedala som har det tufft, i närheten är Bergsjön som åkte ner  i 6:an och lite längre bort har vi Lärje som plockar spelare nästan från gatan. Sen har vi Gunnilse som har vänt sig mot sina ungdomar. Alla vi har en motståndare som heter Volvo, killarna vill jobba och tjäna lite pengar och börjar att slarva med fotboll. Hoppas jag har fel men det blir värre och värre varje år. Men vi har gjort vårt bästa att vi ska hämta de vi behöver. 11 spelaren har kommit och alla dom med sin kvalitet först som människor sen som fotbollspelare och de kommer säkert att hjälpa oss att komma till vårt mål. Petar Radmanovic (mittback från BK Häcken u19), Lag Petros Tekie från Assyriska,  Ali Atwi (Gais b-lag), målvakten Dejan Gorcanac, Darvan Ayoub (Gunnilse juniorlag), Dzengis Samir (Bergsjön) och resten av killar som har kommit har visat att dom har kvalitet att spela hos oss.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

 

Som ser ut just nu de blir jättekul att följa årets serien. Många bra lag och många lag som ser sig själv i toppen så de blir självklart roligt se hur de blir. I toppen ska vara de klubbarna som håller jämt hela vägen till slut och inte klubbar som är tvungna att rotera 5-6 spelare i startelvan till varje match. När gäller oss, om jag inte skulle tro på det som vi gör och om vi själva skulle inte ha samma tankarna, att vi ska vinna serien, då skulle jag inte vara med. Klart de blir svårt då Jonsered har nästan samma trupp några år och dom har många rutinerade spelare. Gårda växer varje år och Lunden är alltid svåra att möta. Kozara har hämtat många spelare och för dom blir det katastrof om dom inte skulle vinna för att nästan hela laget har press på sig. Men idag alla kan spela fotboll så vi får se hur de blir till slut.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Djurgården i Allsvenskan! Jag hejar på de sen några år tillbaka så jag hoppas att de kommer lyckas att vinna serien detta året. När gäller spelare då håller jag mig hos mig själv i omklädningsrummet. Det finns 2 -3 unga spelare hos oss som kommer vara på topp i år.

_____________________________________________________

 

Vi avslutar med Stenkullens Gylling:

Hur är känslan så här inför premiären?

 

Jo, den är bra. Truppen känns bra go harmoni. Men en premiär är alltid en premiär! så man är lagom nervös.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

 

Vi har blandat lite, Östra cupen gick ju inte så bra men det har vi tagit igen efteråt! Det vi tar med oss in i säsongen är att vi har gjort 17 mål på de 2 sista matcherna.

Hur är den egna formen?

 

Jo då den är bra, har en go känsla i kroppen! Lite stel bara men annars är det okej 😀

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Truppen är spikad skulle jag tro och inga som är på väg in eller som är på väg bort!

Ja, det är väl dumt att inte lyfta fram Foppa som har kommit in och höjt kvalitén. Annars är de en bra mix med spelare som har kommit. Gött att ha två målvakter också! Det höjer kvalitén.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

 

Jag kommer inte med några roliga lag men Gårda och Jonsered kommer nog finnas med i toppen, Sen är väl alltid Kozara där och nosar. Får man hoppas på något så vinner vi serien! Nä, men jag tror på en topp-5 position!

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag bor ju i Gråbo så jag kommer självklart att följa mitt gamla lag Lekstorps IF och division 6A efter som jag känner lite spelare i serien. Jobbar ju ihop med Westman i Kozara så man får väl höra en massa skit/klagomål på domarinsatser m.m från honom på jobbet annars är de väl inte så mycket!

Tack för en kanonblogg!

 

Bloggen tackar, Kristofer, Marko och Marcus för att de tog sig tid och önskar alla lycka till!

 

/Rasta