Två stabila 5A-intervjuer med FC Komarkens nya tränare Milan Tanaskovic och Utbynäs SK Fredrik Jarnevi!

 

Vi börjar med FCK:s herr Tanaskovic:

Hur är känslan så här inför premiären?

Fem månaders försäsong är nu över och det har varit en riktigt rolig resa att följa från det att jag tog över laget i slutet av oktober. 
Känslan är mycket bra just nu och så här dagarna innan seriestart i mars månad har vi börjat få ordning på spelet och gjort det bra i träningsmatcherna. 
Vi kommer från tre raka segrar mot Björkö 3-2, Finlandia Pallo 5-3 och nu senast mot Velebit 4-3 så vi är mer än redo för seriepremiären borta mot Björndammen på torsdag!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Enkelt sammanfattat så har vi blivit bättre och bättre för varje match som vi spelat och det viktigaste har ju varit att ge alla i spelartruppen en ärlig chans att visa upp sig. 
På sju träningsmatcher samt två matcher i Östra Cupen har vi använt oss av hela 30 spelare varav tre är målvakter. 
Man kan förbättra sig på alla plan oavsett nivå och det gäller i allra högsta grad även FC Komarken. 
Utan att behöva bjuda på våra eventuella svagheter så tycker jag att det viktigaste för oss är att hela tiden hålla en hög lägstanivå under matcherna och minimera dom individuella misstagen samt leder till enkla baklängesmål.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Läget i truppen är riktigt bra just nu och vi har inga planer på att ta in fler spelare och förhoppningsvis tappar vi heller inga spelare efter de inledande omgångarna.
Vi har ett par skador i truppen varav en ett benbrott tyvärr men i övrigt är det dom traditionella småskadorna som gäckar oss.
 Jag tycker att samtliga övergångar vi gjort under vintern är spelare som är med och konkurrerar om en plats i startelvan. 
Istället för att höja någon lite extra tycker jag att samtliga som kommit in i laget har visat upp en riktigt positiv inställning och smält in i laget på ett riktigt bra sätt vilket är nog så viktigt som hur bra man har presterat på planen sen man kom.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Årets 5A ser oerhört svårtippad ut och det kommer nog bli ett riktigt getingbo i toppen. 
Får man en bra start på säsongen med det rätta flytet och lite uddamålssegrar på kontot tror jag flera lag har en stor chans att ta hem serien. Jag tror i första hand att Utbynäs, Öjersjö och Björndammen är lagen man ska ta på det största allvaret då jag anser att samtliga föreningarna har både spelartruppen och förutsättningarna för att göra det bra sett över 22 omgångar. 
Spelar exempelvis Anders Svensson åtminstone hälften av matcherna för Öjersjö i år tror jag på många bonuspoäng för deras del.
 Jag vill även höja ett varningens finger för Bosona, Angered MBIK och Hisingen som är väldigt spelskickliga lag och som i en enskild match nog kan slå alla lag när spelet sitter. 
Däremot tror jag inte något av lagen har det som krävs för att vinna serien då det krävs en viss kontinuitet och att just spelet sitter i omgång efter omgång därför håller jag Utbynäs, Öjersjö och Björndammen som snäppet vassare i år. 
Sedan är det alltid svårt att veta vart United Africa står men man är ett väldigt skickligt lag i grunden och kan mycket väl bli årets outsider. 
Serien innehåller som sagt flera kapabla lag men jag sticker inte stolen med att säga att jag tror och hoppas att även FC Komarken ska vara med och slåss om det i år. 
Vår målsättning är som alltid att försöka vinna alla matcher vi spelar men både ledarstaben, föreningen och spelartruppen har en önskan att spela division 4 igen och vi har inget emot att få göra det redan nästa år dock vet alla att det är mycket som ska stämma för att det ska hålla hela vägen.
 Men vi kommer göra allt vi kan för att åtminstone försöka ta oss upp i division 4 den här säsongen!

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Jag hoppas på ett riktigt bra år för Lerums IS, Kärra KIF och Kode IF som är tre föreningar som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.
 På förhand finns det två serier som jag kommer hålla ett extra öga på i år. 
Först och främst kommer jag bevaka division 3 Nordvästra Götaland i år igen men kan inte avslöja varför förrän det görs officiellt på annat håll. 
Detta innefattar även bevakning av en hel del spelare precis som förra året och dessa tror jag mig kunna finna just i division 3. 
I år tror jag stenhårt på Ahlafors IF men det gjorde jag ju redan förra året, men i år tar dom hem serien istället. 
Sedan blir nog division 4A som alltid en rafflande historia och nu tycker jag att det är fyra lag som är med och tampas om seriesegern. 
Kozara och Jonsered lär ju bli mångas favoriter men jag tycker både Kode och Gårda ska tas på största allvar i år och den serien blir spännande att följa.
 Jag vill istället lyfta fram den nya bloggen som fått ett rejält ansiktslyft och det verkar vara ett större intresse än någonsin både från er båda fotbollstyckare men även från alla föreningar som bidrar med info och intervjuer.
 2017 blir helt klart bloggens stora år! :-).

 

_____________________________________________________________

 

Vi fortsätter med USK:s Jarnevi:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan inför premiären måste jag säga är bra! Vi kommer från en vecka med tre riktigt bra träningspass och det känns som vi är så förberedda vi kan vara. Sedan är ju en premiär alltid speciellt men det ska bli riktigt roligt att det drar igång igen!

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Matcherna under försäsongen kan man väl säga har innehållit det mesta. Några riktiga bottennapp som första halvlek mot Jonsered och Velebit, ineffektiviteten mot Hönö och sedan några bättre kamper som mot Fiskebäck och Finlandia. Det vi såklart har lidit mest av under försäsongen har varit bristen på målvakter. Jag tror det var fram till början på mars som vi inte hade några målvakter på varken träning eller match och det har ju såklart påverkat våra matcher i början också. Sen ska de som ställde upp för laget och ställde sig i målet de första matcherna ha en stor eloge för detta men självklart blir det en helt annan stabilitet när vi nu fått in några målvakter! När det kommer till det spelmässiga så behöver vi helt klart jobba på jämnheten i spelet, vi blandar och ger väldigt mycket, både mellan matcher men även i matcher. Vågar sticka ut hakan och säga att när vi spelar som bäst har vi få om ens något lag i femman framför oss i en sådan tabell men å andra sidan har vi, i många år, haft en lägstanivå som är väldigt låg vilket kostat oss många poäng. Efter lite experimenterande med spelsystem under början på försäsongen har ett grundspel börjat sätta sig så hoppas och tror att detta kommer att ta oss in i serien med lite färre dalar i vår prestation.

Hur är den egna formen?

Den egna formen känns god! Så klart är det så, som jag sett några andra skrivit också, att man personligen önskar att man hade den fysiska status man hade för några år sedan när man spelade högre upp. Men för att vara en försäsong på senare år har jag kunnat vara med bra mycket mer i år. Har i några år på grund av min jobbsituation inte kunnat vara med i den utsträckning jag önskat, varken under försäsong eller säsong men i och med ett jobbyte nyligen tror jag detta även ger mig större möjligheter att äntligen kunna vara med en hel säsong igen! Det var längesedan…

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Årets USK-trupp känns väldigt intressant. Vi har återigen haft mycket spelarförändringar men våra nyförvärv har kommit in väldigt bra, både i spelet och i gruppen. Tänk vad en inkilning kan göra! När det gäller nyförvärv tror (?) jag vi sitter ganska lugnt i båten, som tidigare nämnt kändes det lite stressande utan målvakter men med detta klart tror jag det inte är något på väg in i närtid. Dock vet jag att det pratas lite om några potentiella nyförvärv men det tror jag inte är superaktuellt i dagsläget så vi lämnar det där. För att prata om våra klara nyförvärv är det ju såklart extra kul att så många gamla utbynäsare har hittar tillbaka till Lemming för att hjälpa moderklubben upp i 4:an!

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Årets serie känns spontant ganska oförutsägbar, vilket känns väldigt roligt. Efter att ha sett de första resultaten trillat in står man sig ännu mer frågandes hur serien kommer se ut. Men i toppen tror jag vi får se Komarken, Öjersjö och sedan tror jag även att United Africa som vi har i premiären kommer att vara där uppe. Och såklart säger jag ju även Utbynäs. Får vi bara lite kontinuitet i laget och håller oss borta från skador kan det bli ett roligt år!

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Dessvärre har man under senaste åren tappat lite för mycket om hur det ser ut i de andra serierna utanför 5A. Har några gamla lagkompisar från ÖIS-tiden i Lindome så den serien brukar det slängas ett öga på. Annars är det mest fokus på 5A såklart och där tror jag många försvar kommer få jobba hårt med vår offensiva duo Tom Berntsson och Filip Olofsson!

Avslutningsvis vill jag tacka dig och Dalla för allt jobb ni lägger ner på bloggen, ovärderligt!

 

Bloggen tackar självklart Milan och Fredrik och önskar de lycka till!

 

/Rasta