Vi börjar tisdagen med fyra fräscha 6A-intervjuer! Croatias nygamla spelande tränare Vllaznim Ibishi, nykomlingen Gamlestaden FF:s tränare Christian Brile, Partille IF SC:s Martin Björkdahl och sist Real Maskin BK:s burväktare Mattias Kitterfeldt!

 

Vi börjar med Croatias Ibishi:

Hur är känslan så här inför premiären?

Man har väntat länge så det är roligt att det drar igång nästa vecka. Det blir tufft motstånd redan i premiären där vi möter ett starkt Gamlestaden.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Det har gått bra, vunnit fyra och förlorat tre och en målskillnad på 22-20. Det vi tar med oss är vårt fina offensiva spel som har fungerat, 22 mål på sju matcher är bra. Vi har dock släppt in lite för många mål så försvarsspelet behöver förbättras ett snäpp.

Hur är den egna formen?

Konditionen är inte den bästa men annars så känns det bra

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Spelare in: 
Jihad El-Hajj
Joel Tesfai
Ezana Araya
Mani Sobhani (målvakt)
Jonas Yemane
Granit Zenuni
Jovan Djordjevic
Genc Doroci
Abdi Bashir
Nebosja djukic

Jihad El-Hajj skadade sig för en månad sen och är tyvärr borta resten av säsongen.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Jag har tyvärr ingen bra koll på lagen. Men känslan är väl att serien kommer att vara bättre i år jämfört med förra året och att Tollereds IF eller Gamlestaden FF vinner division 6A. När det gäller oss så vet jag inte riktigt men målsättningen är topp 5.

________________________________________________________________

 

Vi fortsätter med GaFF:s Brile:

Hur är känslan så här inför premiären?

Det är alltid ovisst inför en premiär, särskilt när vi möter ett Croatia som har gjort stora värvningar. Men det ska bli kul att köra igång, det känns dessutom som att vi är bra rustade för detta.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Det har varit väldigt blandade insatser, högt och lågt. Vi hade ett par veckor där vi inte tränade av olika anledningar, främst snön, och efter det så gjorde vi två plattmatcher, mot Fröjdens och Backatorp. Men så fick vi avsluta med våran klart bästa insats i helgen, vilket var skönt för självförtroendet. Sen så kan vi bli ännu mer bolltrygga och orken finns inte där för 90 minuter riktigt, men det kommer.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har gjort en väldigt stark silly får man säga. Många spelare har lämnat, men vi hade också en riktigt stor trupp våran första säsong. Ingen av dessa har någon ny klubbadress klar dock. Sju nyförvärv klara hittills. Fem av dessa startade i helgen och övriga två kunde inte vara med, så det är inget snack om att det är bra spelare vi har fått in. Kreatören Hoang Pham, svårpasserade Tommy Håkansson, arbetsmyran Agnar Kjeller, kärnkraftverket Tim Engström, liraren Axel Karlténius, ledaren Danny-Jay Höglund-Field, stortalangen Eric Nordeke. För er som vill läsa mer om dessa nyförvärv, gå in på våran fantastiska hemsida!

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Vi har som mål att komma på övre halvan, allt annat är en besvikelse. Men självklart så vill vi vinna varje match och med en bra start så kanske vi kan utmana allra högst upp tom, vi är optimistiska. Bergsjö och Tollered får bära på favoritskapet anser jag. Sen så utmanar en drös med lag. Croatia, Götaholm, Bergum och förhoppningsvis vi.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Kul att det har tillkommit såpass många nya lag, sjuorna ser riktigt välfyllda ut från start i alla fall. Annars så är det väl inget lag som jag håller en extra tumme för direkt, då jag är mer skadeglad av naturen. Är väl Real Argo i så fall.

____________________________________________________________

Dags för Partilles Björkdahl:

 

Hur är känslan så här inför premiären?

Gjorde sista träningen ikväll inför premiären på fredag. Känsla är att vi har tränat bättre än på länge. Bättre kvalitet och tempo på samtliga. Truppen är bredare i år på grund av några nya killar som kommit in. Ska bli spännande att se vad vi kan hitta på i år.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Som vanligt har vi inte spelat så många matcher. Vi möte Önnered som vinner klart mot oss. Tycker vi står upp bra mot ett topptippat lag. Dubbelmöte mot Hjuvik där vi vinner klart med 8-1 och 4-0. Det vi tar med oss är att vi har en bredare trupp i år och har haft ett riktigt bra tempo under försäsongen. Har svårt att tro att vi kommer vara ett bottenlag.

Hur är den egna formen?

Ett år äldre, ett år långsammare och ett år tyngre.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har fått in några riktigt trevliga och duktiga killar. Samtliga går mer eller mindre direkt in i startelvan. Vi får även tillbaka några spelare som inte kunde vara med så mycket förra året, vilket nästan känns som nyförvärv.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Inga givna topplag som jag ser det i år. Personligen var jag mycket imponerad av Sveakurd förra året. Har dom tappat bra spelare som ni rapporterat om så blir dom kanske inte lika vassa i år. Vi fick väl den bästa tänkbara tändvätska nu när vi tippades sist! Ett tips vi hoppas att ni får äta upp…

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Hoppas naturligtvis att Partille IF FK går bra i 4A.

_____________________________________________________________

Vi avslutar med Reals målvakt Kitterfeldt:

Hur är känslan så här inför premiären?

Känslan är bra, kul med premiär! Men vi har väl inte haft den bästa uppladdningen med inställda träningsmatcher och en hel del jobb med att få ihop ett slag kraftigt lag, men såhär med en knapp vecka kvar så är känslan på topp och det ser lovande ut.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Som jag skrev ovan så har vi endast spelat två av fem tänkta matcher så det är svårt att veta vart vi riktigt står. Men av erfarenhet så är det defensiven vi kommer behöva fortsätta lägga fokus på då det kan släppas lite enkla bollar.

Hur är den egna formen?

Den kunde varit betydligt bättre! Ingen vidare för säsong för min del men jag försöker alltid bidra med en positiv anda och jobba stenhårt. Men jag har en go känsla som alltid inför att lira boll.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Jo, läget i truppen ser betydligt bättre ut än vad det gjorde för någon månad sedan. Vi tappade redan under förra säsongen en del spelare och det fortsatte under vintern så ett tag såg det riktigt mörkt ut men skam den som ger sig och nu är vi ett riktigt sammansvetsat gäng där en hel del nya killar kommit snabbt in i Real-andan. Även alltid kul när killar som varit borta från Real av olika anledningar vänder tillbaka. Svårt att välja någon då alla kommer vara nyttiga över säsongen.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Ja, det är väl något av den jämnare 6A som vi haft på ett par år på förhand. Men lag som Tollered är alltid svåra att möta med sitt hårda jobb. Ingen riktig koll på de andra lagen men kommer säkert vara några som överraskar. Tror vi kommer hänga med bra och vi siktar självklart på att förbättra oss varje år, så vi vill hamna högre än förra året får väl vara ett rimligt mål med tanke på förutsättningarna.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Lyfta fram och lyfta fram men vår gamla adept Mr. Josefsson lirar ju i ett revanschsuget Jonsered så dom blir nog ett av de mer svår slagnalagen i år och tror dom kommer vara inblandade i en del målrika matcher.

 

Bloggen tackar självklart Vllaz, Christian, Martin och Mattias och önskar alla lycka till i lokalfotbollens finrum 6A!

 

/Rasta