Vi avslutar våra 6C-intevjuer med Önnereds IK:s nya huvudtränare Ola Holmgren och Vrångö IF:s Tobias Julin!

 

Vi börjar med ÖIK:s Holmgren:

Hur är känslan så här inför premiären?

Den är bra. Vi har fått in många nya spelare som jag tycker har anpassat sig bra i laget och till vårt spelsystem. Som ny i föreningen har jag bara lovord till organisationen runt omkring, och spelarna som har gjort det lättarbetat. Jag tror att det kan bli ett roligt år.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Sett över alla matcher så är jag väldigt nöjd med våra prestationer. Vi har gått runt på mycket folk under träningsmatcherna och vi har gjort bra prestationer framförallt emot lag med högre serietillhörighet. När vi har fått föra matcherna har vi även där gjort det bra, men behöver bli lite mer distinkta i den typer av matcher.
Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi har fått in många gubbar som har sett väldigt bra ut och har spetsat till konkurrensen.
Mattias Wikström, Dennis Freding, Robin Johansson, Lars Cassiano mfl.
Förra veckan blev även Andreas Lindgren ifrån Älvsborg klar för oss som har sett bra ut på träningarna.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Som ny i den här serien så har jag svårt att tippa men har ju läst på bloggen att Sandarna och Hönö ska vara favoriter, med oss om som en outsider. Kommer att åka och kolla på många matcher nu i början utav serien för att sätta mig in i vad det är för typ av motstånd vi möter. Hur högt vi kommer är lite upp till oss själv och hur mycket vi vill. Vi har materialet för att komma högt upp i tabellen, men det krävs en stor uppoffring ifrån oss som grupp vid varje tillfälle samt en del tur med skador, avstängningar etc.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Efter att ha varit i Ahlafors i sju år så måste jag säga dem. Ett gött gäng som jag hoppas och tror det går bra för med Michel och Dallas vid rodret. Med intressanta nyförvärv, Jonte Lindström i samma form som i fjol och en viktig spelare i Johan Elving tillbaka ifrån skada blir det förhoppningsvis ett bra år för de gul-svarta.

______________________________________________________

 

Vi fortsätter med Vrångös Julin:

 

Hur är känslan så här inför premiären?

Den är bra. Vi har en väldigt bra stämning i truppen, och det har sett bättre och bättre ut på träningarna under försäsongen. Vi har tränat mycket hårdare i år under nye tränaren Benny än vad vi gjort tidigare och jag tycker att det har gett resultat.

Hur skulle du sammanfatta matcherna under försäsongen och vad tar ni med er in i säsongen och vad behöver ni förbättra?

Vi vann första matchen mot Brämaregården med 3-2 i en match där vi inte alls presterade. Andra matchen torskade vi mot Gamlestaden med 2-0, och där gör vi en urusel förstahalvlek, men är klart bättre än Gamlestaden i andra. Mot Bosna (3-3) tyckte jag mig se en klar förbättring. Vi har precis avslutat ett träningsläger i Borås där vi spelade 0-0 mot Tvärred/Vegby.

Till serien kan vi ta med oss att vi hittat en trygg defensiv. Vi kan främst bättra på att få med hela laget i anfallen.

Hur är den egna formen?

Jag känner mig faktiskt i toppform.

Hur är läget i truppen med spelare ut eller in? Är det några övergångar du vill lyfta fram?

Vi tappade i höstas Christoffer Janicijevic, Markus Westerberg och Emil Ekman till Styrsö. Christoffer och Emil spelade bara med oss en säsong men gjorde en väldigt bra säsong, och Markus har ju spelat med Vrångö hela livet, så det är ju tre väldigt stora tapp tyvärr, både på plan och i omklädningsrummet.

In har Philip Steen kommit och sett bättre och bättre ut under försäsongen. Han gjorde två mål i matchen mot Bosna, men skadade sig dessvärre i slutet på matchen. Men han är nog tillbaka snart.

Vad säger du årets serie? Vilka lag får vi se i toppen och var återfinns ni?

Serien ser ut precis som den brukar göra tycker jag. Några tydliga topp- och bottenlag, och resten däremellan. Tror på Sandarna som seriesegrare, med Hönö som största utmanare. Det Sandarna vi mötte på vårsäsongen ifjol var bland det bättre jag mött i division 6C. Även Önnered bör tas med den i diskussionen om deras nyförvärv är med kontinuerligt. I botten tror jag Brämaregården och AIF får det svårt.

Tror vi kommer femma, sexa nånstans.

Är det några andra lag, spelare eller serier du vill lyfta fram säsongen 2017?

Kan väl lyfta ö-derbyt Donsö – Styrsö i division 5B som ett av lokalfotbollens roligaste den kommande säsongen, var ju ett tag sen de möttes.

 

Bloggen tackar Ola och Tobias och önskar självklart dem lycka till!