Jättetrevligt med årets första seger.

Vi spekulerade inför matchen om det skulle bli oavgjort eller uddamålsseger då det alltid blir jämna matcher mellan oss. Och det blev precis så tajt som brukligt. Vi inledde matchen med två debutanter i elvan. Carl-Johan Sjöqvist ersatte Ullet som insjuknat under dagen och Arijan Stovrag tog plats bredvid Rob i anfallet.

Styrsö var lite hetare första minuterna då de blev en del dueller och tjongande från båda lagen innan matchen satte sig ordentligt. Och då tog vi över matchen allt mer. Vi lyckades stundtals få lite fart på bollen och då hotade vi också några gånger. Rob blev helt fri vid ett tillfälle men kom inte runt Styrsös keeper riktigt och situationen dog ut. Därefter fick Styrsö ett fint omställningsläge på en hörna som Janicijevic sköt precis utanför och vi drog en lättnadens suck. Efter en kvart cirkus tog vi ledningen när Arijan hittade Rob i djupet och denna gång tryckte han enkelt in friläget, jättetrevlig assist från Arijan som var riktigt pigg i första halvlek.

Det var inte så att vi vaskade fram en massa chanser men vi ägde första halvlek där vårt centrala mittfält vann väldigt mycket boll. Styrsö hade svårt att få till något ordnat spel och led av att Tobias Ekman inte kunde spela 90 minuter och därmed satt på bänken i första halvlek. Med fem minuter kvar av första kom 2-0. Denna gång vann vi en nickduell där Rob vann duellen med mittbacken och kunde lika säkert trycka in 2-0 också. Perfekt inför pausen.

I andra halvlek ändrades matchbilden totalt. Om vi i första halvlek hade vågat spela boll så vågade vi ingenting i stort sett. Vi kom fel från början och Styrsö kunde dominera matchbilden. Arvid i Styrsö flyttades ner som mittback och hans precisa svepande crossbollar tryckte tillbaka oss. Vi orkade inte riktigt upp i press och då blev det ännu jobbigare. Thomas gjorde några riktigt fina räddningar när Styrsö skapade tryck via inläggsspelet. Vår bänk blev allt mer trött och sargad efter byten vilket gjorde att vi verkligen gick på knäna. Med tjugo kvar kom också 1-2. Niklas Müller lyckades efter inlägg där det blev en duell sittandes fånga in bollen och rulla in den, inte ett sånt mål man ville ha där och då. Därefter var det en enda lång kamp för att freda oss Styrsö skapade några lägen till, bland annat en räddning där Thomas räddar till hörna var riktigt nära. något skott tog i burgaveln men vi lyckades gång efter annan få undan bollen. Offensivt skapade vi knappt en målchans i andra halvlek. Det var naturligtvis inte bra men vi kom undan med 2-1.

Första halvlek får klart godkänt. Andra halvlek fick det inte. Vi äger varsin halvlek där skillnaden är att vi tryckte in två bollar i halvleken när vi var bra. Styrsö är tunga att möta och när Ekman kom in sista halvtimmen blev de ännu piggare. Men tre väldigt trevliga poäng som gav lite boost till träningarna framöver var gött att ha med sig.

 

///Dalla