Igår drog den andra omgången av 6D igång med derbyt mellan Diseröd SK och Hermansby IF.

 

Matchen bjöd bara på ett mål och det kom precis innan halvtid genom DSK:s Martin Rundqvist. Viktigt för Diseröd i och med att de föll i premiären med 0-1 mot Hålta. Tyngre för HIF som även förlorade sin premiär med uddamålet, 2-3 mot FTU.

 

Hermansbys Samuel Holgersson hade följande att säga om förlusten:

”En fysisk tuff match som präglades av mycket kamp. Diseröd tryckte på bra början av matchen försökte skapa målchanser genom fint passningsspel. Hermansby hade också några fina målchanser i första halvlek men spelet präglades mer av långbollar. Efter 39 minuter lyckades Diseröd efter en kontring trycka in bollen. Andra halvlek fortsatte i samma kampanda som första halvlek. Hermansby försökte rulla boll och skapa målchanser men Diseröd hade bra koll på våra försök. En rolig derbymatch med mycket känslor. Närkamper, gnäll, gula kort och glidtacklingar allt som ett derby ska innehålla.
Som Hermansbyspelare tycker jag att ett oavgjort resultat hade varit rättvist men frågar du Diseröd tycker nog de att de var värda segern.”

 

Diseröds Daniel Broman hade följande att säga om segern:

”Lika surt som det var att förlora mot Hålta i fredags med 0-1, var det gött att vinna idag med samma siffror. Ingen skönhet till spel, men mycket vilja ger oss segern. Nu drar vi på träningsläger i Halmstad i helgen och hoppas det kan vara en stor kvalitetshöjande resa, både spelmässigt och för lagsammanhållningen.” 

 

/Rasta