Vi har några riktigt fina matcher framför oss denna vecka. Bland annat Jonsered-Kozara som kan bli något alldeles extra.

6/4

Balltorp-Finlandia 5B

De två topptippade lagen av både mig och ”Rasta” som båda fortsatt förstärka starka trupper från förra året. Kanske värvat de två mest meriterade spelarna i serien till respektive lag när Kapella gått till Finpa och Viktor Lundqvist till Balltorp. Finpa inledde med seger med 3-1 hemma mot Kungsladugård där de vände under läge 0-1 till seger. De vinröda berömde Finpa som väldigt tunga att möta och ingen är väl jätteförvånad. Balltorp klev in i seriespelet med 4-4 hemma mot Hovås/Billdal där de gick från 2-1 till 2-4 innan två mål sista fem gav ett kryss. Oväntat svag start men jag inbillar mig att Balltorp varvar upp nu. Då saknades Viktor Lundqvist är han tillbaka ger han Pringle/Kurti skönt stöd offensivt och det kan komma att bli jobbigt för Finpa som saknar Kapella som blev utvisad i första tävlingsmatchen. Finpa känns lite mindre beroende av individuella prestationer än Balltorp och det är där som denna matchen blir så intressant, orkar Balltorp stå emot Finpa nu innan de riktigt hittat sina roller i laget? Inte så säker på det.. Men denna matchen kan verkligen gå hur som helst.

TIPS: Krysss. Eller etta. Eller tvåa. 

7/4

GFF-Kållered 4B

Två av de tippade topplagen som precis som matchen ovan möts tidigt. GFF avgjorde sent borta mot MIS, 1-0 kom på övertid nästan och en perfekt start för de välspelande Majvallen-laget. Kållered gjorde processen kort med Mölndal, 6-0 och oj vilken maktdemonstration. GFF är ju defensivt betydligt starkare än Mölndal så Kållered kommer inte få utrymmet för sina galacticos offensivt, De Broen och Elgeskog kommer inte få de ytorna som de är så duktiga i. GFF har inte samma fart framåt som Kållered har även om Teo är tillbaka, dock kan de mycket väl utmana Kållered i denna matchen med sin trygga organisation och då blir de jobbiga att möta.

TIPS: GFF vinner. 

Utbynäs-Björndammen 5A

Man blir ju inte avhängd en serie redan efter två omgångar. MEN förlorarna här kan komma att vara sex poäng efter direkt, då innebär ju det som alla andra vet att det är sex poäng att plocka in framöver. Det gör man inte utan vidare mot andra topplag. Och med tanke på att båda dessa lag har ambitioner att utmana toppen så kan vi nog räkna med att lagen suktar efter seger. Förlust så ser det mindre bra ut direkt. Utbynäs förlorade en tajt match mot United Africa med 1-0. SÅnt händer. Björndammen blev däremot mosade av Komarken med 7-1 på hemmaplan, sånt händer inte ett topplag så det finns att bevisa här.

TIPS: Utbynäs vinner. 

8/4

Jonsered-Kozara 4A

Lokalfotbollens två mest haussade lag gör upp redan i andra omgången. Jonsered vann till slut mot Semberija med 2-1 och viktigast var ju att få med sig tre poäng i premiären och de löste man ju. Kozara plockade också in tre poäng, det namnkunniga laget gjorde två mål sista tio mot Lunden hemma. Så båda lagen fick ju ut det man ville av matchen, tre poäng och en bra start. Premiärer är alltid luriga. Robin Örtendahl fortsatt avstängd för Jonsered och det är ett rejält avbräck. Jonsered är tunga och rejäla men har haft lite skadebekymmer, det talar inte till deras fördel på hemmaplan. Kozara har ett riktigt fint lag, visst tror jag på Jonsered över 22 omgångar men i denna matchen får Kozara just nu lite fördelskänsla.

TIPS: Kozara vinner.

 

///Dalla