Det var dags för hemmapremiär för SK ArgoGröna Vallen i 6C mot Solväders FC. Argo kom från en jobbig förlust mot Brämaregårdens FC i söndags och för SFC var det premiär.

 

SK ARGO – SOLVÄDERS FC 5-2 (3-1)

1-0 Kristoffer Jonsson (Kalle Pettersson) (2)

2-0 Kristoffer Jonsson (Martin Ferm) (ca 15)

3-0 Kristoffer Jonsson (Jonas Gustavsson) (ca 25)

3-1 SFC (ca 35)

4-1 Kristoffer Jonsson (ca 60)

4-2 SFC (ca 70)

5-2 Michael Svensson (Jesper Åman) (ca 80)

 

Argo hade lite krångel med en hel del återbud till matchen men löste det ändå galant och kom till spel med följande lag:

 

Robin

Karsberg-Per-Barkebo-Almkvist

Ferm-Rasta(C)-Sondell-Jonas

Kalle P

Koffe

 

Bänken:

Svensson

Ralle

Åman

Rasila

 

Det var några förändringar jämfört med premiärförlusten i söndags och bland annat var Robin Staaf tillbaka mellan stolparna. Daniel Karsberg Zotterman fick kliva in som högerback och Per Nordqvist och Calle Barkebo bildade mittlås. Johan Almkvist spelade till vänster. Martin Ferm och nye Jonas Gustavsson tog han och kanterna och Fredrik ”Rasta” Airosto och Mathias Sondell spelade centralt. Kalle Pettersson låg lite framför och på topp spelade Kristoffer ”Koffe” Jonsson. Bänken bestod av Michael ”Läget då?” Svensson, Rasmus ”Ralle” Grahm, Jesper Åman och Henrik Rasila.

 

Domaren hade knappt hunnit blåsa igång matchen innan bollen hade hittat in i Solväders mål. Kalle P fick vända om med en boll på offensiv planhalva och serverade Kristoffer ”Koffe” Jonsson i djupet. Målvakten är på väg ut men tvekar och Koffe kan komma till avslut. Bollen går via målvakten och i mål och Argo har fått en drömstart!

Solväders FC visade sig dock vara ett väldigt spelskickligt lag och det både rullades boll och slog lite längre bollar. De längre bollarna hade Argo ganska bra koll på då backlinjen medvetet hade en ganska lågt utgångsläge. Det var dock ganska många tillslag och mycket bolltransport på SFC och trots mycket boll skapades det inte så mycket inledningsvis. Argo hade riktigt bra utdelning och 2-0 kom ganska tidigt. Martin Ferm skyfflade upp en boll till Koffe som tog emot och såg att målvakten var ganska långt ute och drog till! Ett riktigt fint mål av herr Jonsson! Argo hittade stundtals lite fina kombinationer och Mathias Sondell hade en hel del fina passningar. Solväder spelade dock upp sig och närmade sig ett mål. Robin fick sträcka ut några gånger, bland annat en fin TV-räddning på en nick och han fick också tippa en frispark till hörna. Argo hamnade stundtals lite för djupt ner i banan. Det skulle dock visa sig Argo skulle få riktigt bra utdelning denna kväll. Nye Jonas Gustavsson var pigg på sin vänsterkant och i en omställning kunde kan bryta in och servera Koffe som fick ett friläge! Rapporterna går sedan lite isär när det gäller vad som egentligen hände. Bollen hamnade iallafall högt i närheten av det högra krysset otagbart för målvakten och Argo hade 3-0. Sen om det var tanken från början är en annan femma!

Argo hade fått maximal utdelning i den första halvleken. Solväder avslutade dock halvleken bra och fick lite press på Argo och även en reducering. SFC hade flertalet hörnor och frisparkar på kanterna och efter en av dessa hamnade bollen en bra bit utanför straffområdet. Argo kom inte upp i press ordentligt och SFC-spelaren (möjligen Milad Bawa) fick på ett riktigt fint skott som borrade sig in nere vid stolproten och även om burväktare Staaf var där hann han inte med! SFC fick som sagt lite press men mer än en reducering blev det inte innan halvtid. Staaf fick dock sträcka ut ett par gånger.

I den andra halvleken hade Argo ett väldigt lågt utgångsläge för att bevaka sin ledning och inte bjuda Solväder på några ytor. Inte oväntat var det SFC som var bollförande men oftast i ofarliga ytor. Argo höll laget kompakt och såg till att vara på rätt sida bollen. SFC:s bollskickliga spelare höll ofta i bollen lite för länge och även när Mohammed Jelil, Delan Olsson eller Radoslav Petrovic dribblade tre Argo-gubbar kom det oftast en fjärde och vann ett motlägg. Per Nordqvist och Calle Barkebo var riktigt bra i mittlåset och Barkis hade nog rensningar ut både på Svanebäcksgatan och Gröna Vallen-gatan. Trots det stora bollinnehavet (70-30 i den andra halvleken kanske) skapade SFC ganska lite. Det var några inlägg, några långskott och ibland (när Argo flyttade upp lite) någon halvchans för anfallaren Léon Blomstrand. Då var faktisk Argo mycket farligare i sina omställningar. Både Ferm och Koffe hade några bra lägen och Koffe skulle även sätta 4-1 efter att han snott åt sig bollen och på klassiskt Romario-vis tåat in den i borte!

Argo fortsatte att ligga rätt och SFC fortsatte att ha boll utan riktigt heta chanser. Det blev dock lite problem när SFC började spela på färre tillslag och Argo fick svårare att hänga med. Det skulle även bli lite svettigt Solväder fick in en reducering. En frispark från kanten lyfts in och den annars utmärkte Staaf ska bara plocka ner den men tappar den och då hugger en SFC-spelare och skickar in bollen.

Det blir lite nerv men samtidigt mattas Solväder lite och Argo får lite mer att säga till om. Med kanske tio minuter kvar avgörs matchen genom ett konstmål av Svenljungas Maradona! I en halv omställning får Michael ”Läget då?” Svensson bollen på halva halva planen och då han troligtvis inte orkar göra något annat än att skjuta så drar han till! Bollen får en perfekt båge och går in under ribban! Ett drömmål av mannen som knappt orkade fira målet.

Matchen spelas mest av och Argo tar en riktigt viktig lagseger. Alla jobbade för varandra och alla 15 spelare gjorde ett riktigt bra jobb över hela banan. Solväders FC var riktigt spelskickligt och trevligt gäng och de kommer säkert att störa flera lag i serien. Känslan är att får de ett par mål med sig så är det riktigt jobbigt då de var duktiga på att hålla i bollen. Nu hade dock Argo riktigt bra utdelning och följde sin matchplan till punkt och pricka. Skönt att Koffe fick få igång målskyttet direkt i 6C!

 

/Rasta