Igår spelade Finlandia borta mot Balltorp, en match som på förhand skulle vara en trolig toppmatch. Balltorp matchade en fantastiskt fin offensiv elva om man ser på pappret medan Finlandia kom med nästan de bästa även om Kapella och några till saknades. Finlandia tog ledningen på en hörna och Balltorp kvitterade också på en fast situation. Men i andra halvlek när Balltorp dominerat en stund blev keepern Fehrling utvisad och därefter kunde Finlandia gå ifrån och vinna med klara 4-1.

Balltorps tränare Bawan Mohideen var självfallet besviken efteråt. Finlandias dito, Kenneth Lindfors av förklarliga skäl nöjd.

4-1 och en riktigt smällkaramell i den tidiga förväntade toppmatchen mot Balltorp, sovit eller glädjerus hela natten?

Jag har problem att sova både efter matcher och och träningar. Jag tror knappast att jag är ensam om detta utan det är nog många tränare som har det problemet. Självklart så är man nöjd just denna natt men samtidigt så är det snart en ny vecka som vi alla behöver lägga fokus på och så kommer det att vara varje vecka.

Om du sammanfattar kampen, vad avgjorde?

Det fanns en situation som avgjorde hela tillställningen och det var att Balltorps duktiga målvakt blev utvisade efter fällt Keric som kom i ett friläge, där avgjordes matchen. Annars så var det en jämn första halvlek där vi tycker att vi skapade dom flesta farliga chanserna och gör ett noll på en hörna. Vi ligger bra i våra positioner nästa hela halvleken och nyttjar ytorna på kanten på ett bra sätt. I slutet av halvleken får Balltorp en hörna där bollen lämnar det farliga området men skickas tillbaka på ett nytt inspel där Balltorps nr 9 mycket snygg cyckelsparkar in kvitteringen… kändes tungt att släppa in en kvittering när det bara var 2-3 minuter kvar av halvleken. I andra började Blltorp bäst och tryckte ner oss i banan men vi fortsätter att försvara oss bra, vi har då svårt att få igång vårt anfallaspel igen men så kommer den avgörnade situationen där vi på en omställning frispelar Keric som fälls av målvakten. på den efterföljande frisparken sätter vi oxå 2-1 målet genom en fin frispark av Abbe. Efter 2-1 så tar vi över halvleken och gör både 3-1 och 4-1. Samtidigt så visste jag och Jani att Balltorp hade hämtat upp med en man mindre i deras förra match så slappna av kunde vi inte riktigt men killarna jobbade på bra och slappnade aldrig av.

Nu har ni inlett serien med två segrar med bred marginal och har fått drömstarten, vad är du mest nöjd utöver segrarna hittills?

Killarnas inställning till hårt arbete helt klart! Vi har fortfarande inte satt vårt spel fullt ut ännu (vilket inte är konstigt med en ny spelidé, ny formation och nya tränare utan det är en lång process innan vi når det målet), men det hårda jobbet på matcher och träningar det gör det här laget per automatik. Som klyschan säger att ibland funkar inte spelet men det hårda jobbet kan man alltid göra!

Ser du någon annan match i helgen eller är det total vila nu fram till nästa match?
Tveksamt faktiskt. Jag har en familj som behöver min uppmärksamhet tiden utöver jobb och fotboll.

Till sist, vem har varit bäst av dig o Jani hittills?

Jag har fortfarande samma försprång i PL (Liverpool kontra ManU) så det måste väl vara jag 😉 Nä skämt åsido, jag och Jani har ett riktigt bra samarbete och vi talas vid varje dag. Visst är det så att jag är den som hörs mest men vi delar ansvaret på ett väldigt bra sätt. Alla våra beslut tas i samförstånd oavsett hur små eller stora dom är. Men fortfarande så ligger Liverpool före ManU före i tabellen så jag är väl något bättre än Jani ändå 🙂 🙂 🙂

 

///Dalla