Vi dyker lite djupare i veckans matcher!

 

5B:

Balltorps FF – Finlandia Pallo AIF 1-4

 

Fin seger för Finlandia som min eminenta kollega Dalla kommer att skriva mer om.

__________________________________________________________

6A:

Bergsjön SK – Gamlestaden FF 1-1

Lekstorps IF – Real Maskin BK 1-0

 

Andra raka krysset för GaFF och för BSK var det premiären. Bergsjön SK (alltså gamla Somalia SK) tog ledningen precis innan halvtid genom Mohamed Hassan Mohamed men precis på andra sidan pausen kvitterade GaFF genom Robin Forsberg. Gamlestadens matchrapport hittas HÄR.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om matchen:

”En match i högt tempo utan något ordnat spel. Vi gör ett självmål precis innan halvtid. Tungt, men inte orättvist. I andra höjer vi oss och kvitterar snabbt genom Robin Forsberg. Vi har dom ”renaste” målchanserna och får dessutom ett mål bortdömt för offside felaktigt. Ett ok resultat, fler lag kommer att ”tappa” poäng mot Bergsjön som spelar väldigt annorlunda.”

 

Hemmapremiär för LIF och det blev en skön 1-0 seger efter att William Mellingsäter mycket vackert nickat in en hörna tio minuter från slutet.

Reals Andres Monar sa så här om förlusten:

”Inte mycket att snacka om. Vi kommer inte alls upp i nivå. Matchen böljar en del fram och tillbaka men till slut får Lekstorp en riktig drömträff på nick på en hörna och 1-0 är ett faktum. Vi har mycket kvar att jobba på och vi vet att vi inte kommer få nånting gratis. Så det är bara att kriga på så kommer poängen börja trilla in.”

 

Tung start för Real med två raka förluster men lite trevligare för LIF med fyra inspelade poäng på två matcher.

___________________________________________________

 

6B:

Sjövalla FK/Mölnlycke IS – FC Heden 1-2

BK S:T Jakob – Fässbergs IF 3-3

Rambergets SK – Göteborgs City FF 3-6

GSIF – Landala IF 1-1

 

Favorittippade FC Heden har inlett med två raka segrar men det satt långt inne mot Sjövalla/Mölnlycke. Daniel Reitz gav Heden ledningen men i mitten av den andra kvitterade John Petersson. Bara minuter senare kunde dock nyförvärvet Andreas Malm sätta 2-1 för Heden och säkra tre pinnar!

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om segern:

”En helt okay start från vår sida, Sjövalla håller på med någon typ av ombyggnad av föreningen och det märks att det är något nytt på gång.

De försöker möta oss högre upp i banan och störa oss i vår uppspelsfas vilket för vår del bara är tacksamt för då får vi de ytor vi vill åt, tyvärr för vår del så förvaltar vi inte det när vi kommer högre upp i banan utan krånglar till det med många bolltoutch och sen stressade beslut. Vi gör 1-0 på ett fint anfall där Daniel Reitz är sist på bollen. Där och då är vi ju i ett momentum, ska vi gå in och döda matchen eller spela på resultatet. Det blir inget av det för vi börjar anfalla utan att ha täckning bakåt för det och vi försvarar längre ner i banan när Sjövalla väl är bollförande.

I andra kvitterar Sjövalla efter lite fippel med bollen från vår sida och det känns psykologiskt tungt.

Som tur är finns det några i truppen som knyter näven rejält och ser till att vi studsar tillbaka igen och det är signifikativt att det är planens gigant Andreas Malm som får bli matchhjälte när han kommer ren med Sjövallas keeper och sätter slutresultatet 2-1. Måste hylla Malms insats när vi ändå är inne på hans namn, vinner allt vad närkamper heter och manar på grabbarna i 90 minuter.

Rättvist till slut men vi övertygar inte och nu gäller det att höja oss inför nästa match då vi gästas av Proletären på Överåsvallen.”

 

Sjövalla/Mölnlyckes tränare Christian Bevenäs hade följande att säga om förlusten:

”En hård kamp mellan ett rutinerat och duktigt Heden mot ett ungt kämpande Mölnlycke IS/Sjövalla FK.
En match med högt tempo och hårda dueller stundtals grinigt matchen igenom där Heden har lite mer boll.
Vi har två bollar i ribban sista 15 minuterna och med lite flyt kunde vi fått med oss oavgjort.”

 

Hedens matchreferat hittas HÄR och Sjövalla/Mölnlyckes hittas HÄR.

 

BK S:T Jakob och Fässbergs IF lirade en svängig match som slutade 3-3 i onsdags. Lagen följdes år med FIF fick sista ordet med en kvittering i slutet.

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om matchen:

”En hård kamp om poängen från båda sidorna. Vi står upp bra mot ett bollskickligt Fässberg. Båda lagen lyckas täppa till ytorna via mittfältet så man sökte kanterna och de längre bollarna. Fartfylld match där hälften av målen kom via kontringar. Fässberg hade någon boll på mållinjen och hotade flera gånger på slutet men sett till vår insats så gör vi en stabil match. Jag måste lyfta bredden i vår trupp, trots att vi saknar fem viktiga kuggar så har vi flera spelare som kliver fram. Debutanten Filip Adell gör två mål och visar att han också blir att räkna med.”

 

Fässbergs matchrapport hittas HÄR.

 

Rambergets SK har inlett tungt i 6B och det blev förlust även i den andra matchen. 3-6 mot Göteborgs City FF blev det och Citys Anders Hultberg sa så här om lagets seger:

”4-1 i paus och sen 6-1 tidigt i andra. Då är matchen mer eller mindre avgjord. Så vi slappnar av och många spelare gör enkla misstag så vi tappar in två bollar. Borde väl gjort fler framåt med alla lägen vi hade men kan inte klaga efter 6 mål och 3 pinnar. 10-8 i målskillnad på 2 matcher, vi siktar på att bli lokalfotbollens målgladaste lag i båda ändar!”

 

Stabil start för City medan RSK nog (som tippat) kommer få det tungt.

 

Landala IF och GSIF lirade 1-1 igår och bloggen har i nuläget inte så mycket information. Verkar dock som GSIF brände en straff (som enligt LIF-rapporter var feldömd) i absolut sista minuten.

__________________________________________________________

6C:

SK Argo – Solväders FC 5-2

Brämaregårdens FC – Önnereds IK 2-3

FC Härlanda – Vrångö IF 2-1

 

Argo tog som sagt en skön seger igår mot Solväders FC efter bland annat fyra mål av Kristoffer ”Koffe” Jonsson. Matchrapporten hittas på bloggen HÄR.

 

Nykomlingen Brämargården bjöd Önnered på en tuff fight där ÖIK till slut vann med 3-2. Önnereds tränare Ola Holmgren sa så här om matchen:

”Gött med seger i premiären. En okej premiär men vi kan mer. Har koll på det i första halvlek skapar tillräckligt med chanser att leda 2-3 mål. Tyvärr så kvitterar BFC på en omställning sent i första.

Andra är det jämn men BFC får 1-2 på en omställning till. Ologiskt spelmässigt sen får vi straff och rött kort med oss. 2-2 så lyckas vi även få in trean med ca tio minuter kvar.

BFC har mycket boll matchen igenom hela matchen vilket vi tillåter. All heder åt ett spelskickligt motstånd som jag tror kommer ta en hel del poäng.”

 

FC Härlanda har startat serien fint med två segrar. Igår blev det 2-1 på Heden mot Vrångö IF, som spelade sin första match. Segermålet kom i den 83:e minuten och enligt matchrapporten rörde det sig om ett självmål.

Härlandas Jonathan Hellman sa så här om matchen:

”En knegig match där Vrångö står upp bättre än vad dom gjort tidigare på bortaplan. Dom ligger lågt, krigar bra och har en plan på snabba kontringar på kvick anfallare. Precis så går 0-1 till. Efter det tar vi tag i det på allvar, får straff som vi tyvärr bommar. Men sen slänger vi in 1-1 rätt omgående. I den andra halvleken har Vrångö en bra tiominutersperiod i början då vi knappt får till ett vettigt uppspel. Mycket bolltapp och motlägg, precis som dom vill. Sista 25 höjer vi oss och lyckas också dunka in 2-1 med ca. tio minuter kvar. Vrångö får aldrig till någon press mot slutet, utan vi lyckas manövrera rätt bra där.
Generellt kan man säga att vi inte direkt kommer upp i högstanivå, men krigar på bra och löper kopiösa mängder mot ett kompakt bortagäng. Härlig trea!”

Även VIF:s Tobias Julin gav sin syn på matchen:

”En premiärmatch i alla dess bemärkelser. Vi kommer aldrig in ordentligt i ett lugn utan matchen präglas av stressade beslut. Matchen består i stort av 90 minuter kamp då jag tycker varken vi eller Härlanda trillar särskilt bra boll.

Tyvärr gör Härlanda det avgörande 2-1-målet med fem kvar på en snespark. Kändes väldigt surt att vi torskar, tycker kryss hade varit rättvist.”

 

_______________________________________________________

6D:

Hålta IK – Bosna IF 1-2

BK Björkåsen – FTU 2-7

 

Bosna IF har fått en bra start på 6D med två raka segrar. I onsdags blev det 2-1 borta mot Hålta. Hamza Saeed avgjorde med sju minuter kvar.

Håltas målvakt Andreas Johansson sa så här om förlusten:

”Sjukt tungt att förlora på ett skitmål i slutet av matchen med tanke på att vi har hela andra halvlek. Spelmässigt är det ändå ett fall framåt och det lovar gott inför fortsättningen!”

 

Tippade topplaget FTU har också börjat 6D bra och slog igår tippade bottenlaget BK Björkåsen med 7-2. Sefer Yurdagül svarade för tre mål för FTU. För BKB var det lagets andra raka 2-7 förlust. I premiären blev det samma siffror mot Bjurslätt. Björkåsen har förvisso mött två troliga topplag och det är inte här poängen ska tas men det är ändå jobbigt att inleda säsongen med 4-14 efter två matcher.

________________________________________________________

 

7A:

Elisedals IS – Gothenburg Celtic FC 4-0

 

Premiär för båda lagen och det blev en stabil 4-0 seger för hemmalaget. Segern grundlades i inledningen och laget hade 2-0 efter 18 minuter och de sista två målen kom i matchen sista del.

________________________________________________________

7B:

Ösets BK – Järnbrotts IF 4-2

Käringöns FC – Tynnered FC 1-3

 

Bloggen flaggade lite för att Öset kommer att ha en rolig säsong och det blev seger i premiären mot svårspelade Järnbrotts IF (som dock bloggen tippade före just ÖBK). Måltjuven Pär Johansson Sunnerfjell satte dock 1-0 för JIF efter 20 spelade minuter. Efter en timme spelade hade dock Öset en 3-1 ledning och Talat Limani satte 4-1 med tio kvar. JIF fick in en kvittering i slutminuten men fick se sig besegrade.

 

Nystartade Tynnered FC har startat starkt med två raka segrar. 3-1 blev det senast mot Käringön. Det satte dock lite långt inne och KFC kvitterade med en halvtimme kvar. Mål av Ibrahim Mahad Saeed och Simon Chamoun under matchen sista tio minuter gav dock tre poäng.

 

/Rasta