Igår (fredag) var det full fart i lokalfotbollen med inte mindre än 15 matcher och vi börjar med att beta av våra två division 4-serier:

 

4A

Floda BoIF – Partille IF FK 2-3

Guldhedens IK – Kode IF 2-2 

Lunden Överås BK – Mossens BK 1-0 

 

Partille fick med sig en fin seger i ett lurigt bortamöte med Floda på Flodala IP. Min kollega Dalla har snackat med Partilles ena tränare Kristofer ”KL” Landahl och ni som missade det hittar det HÄR. Stabil start för Partille med fyra poäng på två matcher och för Floda var detta premiären.

Det blev en målrik första halvlek i mötet mellan Guldheden och Kode då 2-2-matchens alla mål föll under matchen första 36 minuter! Rasmus Haraldsson gav Kode ledningen efter 13 minuter men Jakob Andersson och Svante Möller vände på steken för hemmalaget på bara två minuter. Haraldsson utjämnade dock på en straff och det skulle alltså stå sig matchen ut.

Just tvåmålskytten Haraldsson hade följande att säga om matchen:

”Likt premiären mot Nol så gör vi ingen bra prestation. Det är flera moment i vårt spel som vi inte hittar rätt i och om jag skall vara opartiskt så var Guldheden närmare än oss att kamma hem alla tre pinnar.”

Guldhedens assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om poängen:

”Ja, det blev kryss. Vi är det bättre laget och bör vinna matchen. Tyvärr pendlar vi för mycket i matcherna och våra dåliga perioder straffade oss igår. Hade förväntat mig mer av Kode som bara slog långt. Vi tar poängen och går vidare mot nästa match mot Gårda. Den blir nog betydligt tuffare.”

För den som vill se bilder från matchen så finns det på Kodes hemsida HÄR.

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Lunden Överås BK tog en viktig trepoängare mot nykomlingen Mossens BK efter att Patrik Magier gjort matchens enda mål i början av den andra halvleken.

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om förlusten:

”Gårdagens match fick Lunden dit de ville. De var stabila, raka och jämna över hel planen och vi kommer inte riktigt upp i den nivån som krävs. Trots comeback i startelvan av kapten Ahl och Karlsson på innermittfält får vi inte bukt på motståndet och kanske hade vi behövt nån av spelartyperna som var borta den här matchen.

I grund och botten gör Lunden en bra match. Supertydlig spelidé så det skriker om det och ska bli spännande att se ifall de kommer hålla denna nivån resten säsongen. I så fall kan de bli en utmanare i toppen.

Det positiva med matchen är att vi visar att försvaret är stabila för utan insatsen defensivt hade vi kunnat släppa nån mer boll bakåt. Även roligt att se att våra 15-åringar gör stabila insatser och visar att de håller på denna nivån.

För oss blir det att ladda om och utvärdera matchen. Såväl spelare som vi tränare kan bättre och nu väntar flera roliga matcher med bra motstånd närmsta tiden.”

Lundens assisterande tränare Kim Pearce hade följande att säga om segern:

”Två tunga lag som spelar rakt och vi var strået vassare. Säkert en rolig match att beskåda men på bänken var det hjärtat i halsgropen. I första halvlek hade vi en tre-fyra riktigt bra lägen. Måste berömma våran bänk som kommer in i andra med mycket välbehövlig energi. Mossen hade några uppstickare och var rätt farliga med deras anfallare. Känslan är väl att Mossen kommer ta sina poäng och kanske hamna någonstans i mitten av en tight och bra division 4A.”

Både Lunden Överås och Mossen står på tre poäng efter två omgångar.

__________________________________________________________

 

4B

Göteborgs FF – Kållered SK 1-2 

IF Mölndal Fotboll – Öckerö IF 3-1 

Dalen/KFF – Eriksbergs IF 3-1

 

Både GFF och Kållered vann sina premiärer och diverse så kallade experter tippar ju båda lagen i seriens toppskikt. Detta gav en fin inramning till gårdagens kamp på Majvallen. Tyvärr har bloggen dåligt med detaljer i nuläget förutom att Martin Schölin blev matchhjälte för KSK med båda målen. Alltså en riktigt bra start på säsongen för Kållered som nu är enda laget som har full pott efter två matcher.

IF Mölndal skakade av sig mardrömspremiären (0-6 mot Kållered) och tog en stabil 3-1 seger mot Öckerö IF. Fredrik Andersson gav Mölndal ledningen efter en halvtimme och i mitten av den andra halvleken stängde laget matchen med två mål till (Ajdin Smajlovic och Filip Nilsson). Daniel Larsson tröstmålade för ÖIF i slutet.

Dalen/KFF har öppnat serien bra med fyra poäng på två matcher men det satt hårt inne mot ErikbergKrokslättsvallen. Dalen hade 1-0 (Jonas Hylén på straff) och enligt rapporterna ganska bra koll på läget den första halvleken. I början av den andra drabbas dock Dalen av en (som det verkade iallafall) ytterst märklig utvisning. Anton Allansson höll uppenbarligen i sin motståndares tröja så länge att det resulterade i TVÅ gula kort och därmed utvisning! Trots detta, och en EIF-kvittering (Johan Magnusson Otter), var Dalen starkast trots det numerära underläget och kunde vinna med 3-1. Magnus Eliasson och Michael Persson målskyttar.

Dalens matchreferat hittas HÄR.

EIF:s hittas HÄR.

 

/Rasta