Vi fortsätter med mer från igår. Dags för våra division 5-serier:

 

5A

FC Komarken – IK Zenith 5-1

Utbynäs SK – Björndammens BK 3-1

 

Nerflyttade FC Komarken har fått en flygande start i 5A och inkasserade sin andra raka seger igår när IK Zenith besegrades med klara 5-1. FCK har nu 12-2 i målskillnad på sina första två matcher. Det stod 3-0 redan efter dryga kvarten och även om Zenith reducerade tidigt i den andra kom 4-1 bara fem minuter senare (Carl Gustafssons andra). Shvan Kamal avslutade målskyttet med sitt 5-1 mål.

Komarkens tränare Milan Tanaskovic sa så här om segern:

”I hemmapremiären mot Zenith bjöds vi på ett fantastiskt vårväder och en storpublik som jag aldrig tidigare sett på division 5-nivå. Vi visste att Zenith hade slagit ut Kärra KIF i HM relativt nyligen och pratade inför matchen att vi va tvungna att sätta högsta fart från början och inte bjuda till en centimeter på planen. Med den publiken som tändvätska var det inga problem att hitta rätt motivation och inställning i matchen för efter 15 minuter hade vi redan sprungit ifrån till en 3-0 ledning. Den chocköppningen var ett kvitto på en fartfylld fotboll med väldigt bra spelvändningar samt löpningar utan boll. Zenith hängde inte riktigt med inledningsvis samtidigt som vi vår vana trogen alltid försöker ta tag i taktpinnen direkt. Målen gjorde sedermera att intensiteten och tempot ofrivilligt avtog även om vi borde fått in ytterligare något mål i första halvlek.
Lite darr på ribban blev det sedan när vi tappar boll på egen planhalva och Zenith tillåts reducera två minuter in på andra halvlek trots att vi pratade om att inte bjuda in dem i matchen och att värdera situationerna i uppspelsfasen. Men sedan punkterade vi matchen med två nya mål och med halvtimman kvar ledde vi med 5-1 och skapade även fler kvalificerade målchanser men Zeniths målvakt höll nere siffrorna i matchen.
Vi tar med oss mycket positivt från matchen och i första hand vill jag lyfta laginsatsen där alla drar sitt strå till stacken från det att domaren sätter pipan i munnen tills matchen är slut.
Zenith saknade för dagen sin målmaskin Niclas Wallerius och utan honom tappade man lite offensiv styrka helt klart.  Zenith gav tyvärr för deras del bort denna matchen med tanke på sin slarviga matchinledning men man såg piggare ut i andra halvlek när vi själva inte riktigt tog jobbet. Vi är väldigt nöjda med säsongsinledningen som inneburit en 7-1 seger och en 5-1 seger och vi har verkligen fått igång målskyttet och anfallsspelet i synnerhet nu när laget har spelat ihop sig under försäsongen och alla vet vilken roll man har i spelsystemet. Vi har fått en bättre organisering i försvarsspelet samtidigt som vi har fått in en målvakt som sista utpost som vi bara kan lyfta på hatten för att han väljer att spela division 5-fotboll med FC Komarken i år.
Våra laginsatser håller äntligen en hög lägstanivå och glädjen på träningar och matcher går inte att ta miste på.
Med fem raka segrar (tre träningsmatcher inkluderat) känner vi att vi hittat formen i ett perfekt läge och ser fram emot årets serie.”

FCK toppar tabellen efter två omgångar men en jobbig start för Zenith med två raka förluster.

 

Två lag som inte hade så roliga premiärer var Utbynäs SK och Björndammens BK. USK föll med 0-1 mot United Africa och BBK rasade ihop fullständigt mot Komarken (1-7). Båda lagen aspirerar på topplaceringar och därför var det ett viktigt möte när lagen drabbade samman på Lemmingvallen igår. Hemmalaget USK fick en kanonstart få Tim Berndtson satte 1-0 redan i den andra minuten! Två strutar av Filip Olofsson innan ens första halvtimmen var spelad grundlade segern och BBK kunde aldrig resa sig. Jonas Wassman fick in ett tröstmål för BBK i mitten av den andra halvleken.

USK:s målskytt Tim Berndtson sa så här om segern:

”Tycker att vi gör en bra första halvlek, vi står väldigt högt med laget och låser dom så dom får inte rulla ut bollen, tycker egentligen att vi stressar sönder deras backlinje som får lägga ut boll efter boll. Vi får ett tidigt mål vilket vi var ute efter och tycker att vi höjer hos ännu mer efter 1-0 och har kommandot hela första halvlek. I andra halvlek tycker jag egentligen att allt det som vi gör bra i första gör vi mindre bra i andra, jag själv kände mig ganska så trött så kom inte alls upp i samma nivå som i första. Dock krigar vi och vinner välförtjänt.”

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om förlusten:

”Finns egentligen inte så mycket att säga. Vi var inte med alls från början. Vann varken första eller andrabollar. Slog felpass på egen planhalva, och Utbynäs straffade oss direkt. Sen hamnade vi helt fel i position från minut ett. Efter 0-3 så börjar vi vakna till liv och höjer oss successivt. Andra halvlek ser det helt ok ut från våran sida. Men med 0-3 i baken så blir det jobbigt att komma ikapp mot ett lag som Utbynäs. Dom var helt enkelt bättre än oss.”

USK:s matchrapport hittas HÄR.

 

Både Björndammen och Zenith står på noll poäng efter två omgångar och lagen möts i nästa omgång.

_____________________________________________________

 

5B
Hällesåker IF – Hovås Billdal IF 1-4

Härryda IF – Näsets SK 1-0

 

Hovås Billdal har inlett 5B-säsongen riktigt piggt. Laget var minuter från att besegra topptippade Balltorp i premiären (4-4) och igår blev det tre tunga poäng borta mot erkänt svårspelade Hällesåker. Säsongen 2016 tog Hällesåker 17 av sina 21 poäng på hemmaplan. Dock kom en av de tre hemmaförlusterna mot just Hovås. I gårdagens match inledde Hovås med att ta ledningen direkt genom Robin Börjesson men innan halvtid hade Mattias Svensson kvitterat för hemmalaget. Den andra halvleken började med två snabba Hovås-mål och med kvarten kvar satte Måns Jansson spiken i kistan med sitt 4-1 mål.

 

Nykomlingen Härryda tog en fin 1-0 seger mot Näsets SK där David Johansson blev matchhjälte.

HIF:s tränare Johan Jidegren (klicka HÄR) och NSK:s Oskar Örth (HÄR) har redan sagt sitt om matchen här på bloggen.

 

/Rasta