Vi avslutar rapporteringen från gårdagen med matcherna från division 6:

 

6A

Bergums IF – Bergsjö IF 2-2

Götaholm BK – Partille IF SC 8-0

 

Både Bergums IF och Bergsjö IF fick lämna 5A förra säsongen och igår möttes de i sin nya serie, 6A. Efter en mållös första halvlek inledde Bergsjö denna andra med två mål i snabb följd (Hadi Mahdi och Lamin Kanteh). Oliver Larsson reducerad dock efter en timmes spel exakt och med fem minuter kvar kom 2-2 (Douglas Montonen).

Bergsjö IF:s Victor Calming sa så här om matchen:

”En ganska jämn match till en början där vi har ett okej spel och skapar de flesta chanserna. Bergum kommer ingenstans i första där vi borde gått till paus med en ledning, andra halvlek bestämmer vi oss för att sätta lite högre press vilket resulterar i två snabba mål i början av andra. Sen slappnar vi av en aning och Bergum lyckas reducera på en hörna och då börjar vi darra direkt tyvärr. Sista 15-20 får Bergum lite press på oss utan att skapa något riktigt farlig, vi kontrar bra och borde stängt matchen med de lägena vi har. Med fem minuter kvar tappar vi bollen i ett onödigt läge där en av deras anfallare får en boll helt fri i mitten och skjuter från 25 meter in i mål, Riktigt synd då vi gör en ganska bra match i 75 minuter. Tyvärr orkar vi inte hela vägen denna gång heller. Men starkt av Bergum att komma tillbaka, de kan gå långt med den viljan de visade upp igår. Vi får ta oss i kragen nu och börja vinna matcher. Förhoppningsvis har vi nått nyförvärv på gång då konkurrens behövs på vissa positioner, sen har vi fått in en ny assisterande i Fidan Qerimi som jag vet kommer ligga på gubbarna under träning och match och inte låta någon spelare fuska. Nu har vi Götaholm på onsdag och de är verkligen dags att plocka tre poäng nu för att inte halka efter för mycket.”

Bergums Timmie Löfgren hade följande att säga om matchen:

”En tuff match där det är ett ställningskrig till en början. De sätter hög press på oss och det stör våra uppspel något. I andra kommer målen och de går upp till en 2-0 ledning men vi visar mer kämparglöd, ork och desperation sista 20 vilket gör att vi kan komma ikapp och faktiskt är en missad straff från att ta alla poäng. En jämn match där vi inte riktigt kommer upp i nivå men ändå tillslut har gett oss chansen att gå av planen med alla poäng, vilket är en styrka.”

 

Bergum har startat stabilt med fyra inspelade poäng medan detta var Bergsjö IF:s första pinne.

 

Götaholm kom från en premiär där de tappade en 1-0 ledning precis i slutet och dessutom med en man mer. Igår gick det dock betydligt bättre då de fullkomligt körde över Partille med hela 8-0. Matchen fick sin prägel av en målchansutvisning på en Partille-spelare redan efter tre minuter. Det dröjde dock ett tag innan GBK utnyttjade detta. När Tobias Pettersson avslutade halvleken med att sätta dit en straff så betydde det 2-0. I den andra halvleken fortsatte målen att trilla in och speciellt under matchen sista fjärdedel då GBK gjorde fem strutar! Fenan Zemui blev tremålsskytt.

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om storsegern:

”Efter bara någon minut tränger sig starke Fenan förbi Partilles backlinje med bollen men blir upphakad och faller precis utanför straffområdet. Partilles back får rött kort direkt och detta kommer att spegla hela matchen. Vi gör inte mål på den frisparken. Men det blir ju tillslut en målkavalkad på Gamlestadsvallen! Vi slappnar vi av lite onödigt mycket i början på andra halvlek men vi tar oss i kragen och rättar till det, vilket känns gott. Går inte riktigt att ge något betyg på oss då Partille aldrig fick någon riktig chans att göra motstånd. Men att göra åtta mål med fem olika målskyttar är såklart jättepositivt! Ny startuppställning som fungerade riktigt bra! Och såklart alltid härligt att hålla nollan!” 

Partilles Martin Björkdahl beskrev den tunga förlusten såhär:

”Matchen mot Götaholm är väl en sån match man bara vill glömma och aldrig mer prata om! Vi fick en frilägesutvisning i matchens första anfall. Götaholm styr såklart spelet och gör 1-0. Tycker att vi har hyfsad koll i första. I första halvleks sista minut ger domaren Götaholm en straff. Straffen är väldigt tveksam och med tanke på utvisningen tidigare så känns det oerhört tungt. 2-0 i halvlek. Vi snackar om att vi ska fortsätta spela vårt spel, vilket vi försöker och gör ganska bra. Tyvärr rinner det iväg i andra. Hade vi spelat mer cyniskt så hade vi kunnat hålla nere siffrorna men hur kul är det? Ny chans nästa vecka.”

 

GBK är med bra på fyra poäng efter två matcher och Partille är sist i tabellen.

____________________________________________________________

 

6C

Fröjdens FK – Knippla IK 2-0

 

Premiär för Fröjden och den slutade med en fin 2-0 seger över gästerna Knippla. Viktor Bäckström satte 1-0 efter en halvtimme och åtta minuter innan slutade satte förra årets skyttekung i 6C, Magnus Svantesson, 2-0.

FFK:s Simon Sävenek sa så här om segern:

”En ganska typisk premiärmatch. Inget fantastiskt spel från något håll. Vi vinner dock rättvist med 2-0. Både sett till spelet och antal målchanser. Bäckis sätter 1-0 mycket snyggt när han tar med sig bollen på bröstet, håller bort sin försvarare och placerar in bollen. Knippla får sedan ett friläge och chans att utjämna men målvakts-Rickard får göra en fin räddning. Det var i stort sett den enda klara målchansen de skapade på hela matchen. Knippla slog mycket långa bollar på deras långa spelare och vi försökte spela bollen längs med backen i alla lägen. Ibland lite väl smånätt och inte alltid så vägvinnande. 2-0 gör Mange då han hinner före deras målvakt på en lång passning och kan sedan placera in bollen i öppet mål.

Jag tror att både Knippla och vi kan bättre, men kul att vara igång och skönt med tre poäng.”

 

Jobbig start på säsongen för Knippla. Två raka förluster hittills och inga mål framåt.

________________________________________________________________

 

6D

Backatorp IF -Neutral UF 7-0

IF Warta – Bjurslätts IF 3-2

 

För William Potter (Neutralas nya tränare) blev det inget roligt återseende då han ställdes mot laget han tränat det senaste säsongerna, Backatorp IF. 7-0 till BIF efter en rejäl utskåpning.

BIF:s tränare Jon Wiklund sa så här om storsegern:

”Skönt med en vinst efter att förra veckan åkt på en tung förlust mot Vardar när vi ägde större delen av den matchen. Mot Neutrala kom vi inte riktigt upp i våran nivå första 20minuterna, men lyckades göra 1-0 ändå. Efter 1-0 så åkte Neutrala på ett rött kort och vi utnyttjade det till fullo. Vill ge beröm för domarinsatsen igår. Han hade pondus och kontrollerade matchen på ett bra sätt.”

 

Bjurslätt inledde säsongen med en storseger (7-2 mot Björkåsen) och det såg länge ut som det skulle bli en ny trea mot IF Warta. BIF hade nämligen en 2-0 ledning fram till mitten av den andra halvleken. Warta svarade dock för en imponerande vändning och Zoran Sauna blev matchhjälte med sitt 3-2 mål i den 86:e minuten.

Bjurslätts Tomas Solem sa så här om matchen:

”En hyfsad första halvlek där vi tar ledningen i 22 minuten och håller det halvleken ut. Öppnar andra med hög press och Ludde Lundin gör sitt femte mål för säsong i minut 52 sen blev vi väldigt passiva och lät Warta trilla alldeles för mycket boll och när dom fick sitt mål så fick dom väldigt mycket energi och vi blev ännu mer passiva över hela planen som Warta utnyttjad tillfullo och alla Wartas mål kom till vid fasta situationer. All creed till Warta som lirar en rolig fotboll och på Sälöfjordplanen kommer de inte tappa många poäng.”

 

Warta är ett av tre lag med full pott efter två omgångar.

 

/Rasta