Vågar man skriva att det var en rätt tam tillställning detta?

Linné kom till matchen med en förhållandevis svag trupp 0ch det märktes på deras prestation. Lagårn o sin sida kom till matchen med mycket energi som man får i så mycket speed i spelarna. Linné skapade lite tryck inledningsvis utan att skapa det där riktigt heta. Lagårn vill ju gärna som man kunde se i matchen falla hem och sen ställa om snabbt på de kvicka spelarna framåt. Anjan, Wadman och Åvall, de går undan där och lägg till bra passningsfötter i backlinjen, kort och gott Linné hamnade fel ibland i förhållande till det och då gick de undan. Som vid 1-0 som kom runt tionde minuten. En snabb omställning där Wadman sprang igenom hela Linnés backlinje i stort sett från halva plan och drogs sedan ner av keepern. 1-0 från Ulvdalen var stensäkert.

Därefter var detta en riktigt tillknäppt match. Inget av lagen förmådde att testa varandras målvakter resterande del av halvleken, Linné spelade rutinerat och gav inte bort mycket ytor och samma åt andra hållet 0ch när väl chansen fanns att ställa om. Då fanns inte kvalitén i sista passningen eller löpningen. Lagårns backlinje tog inte ett felsteg på hela matchen i stort sett. Kapten Vallin styrde o ställde och Weimen smällde på när chansen gavs. I Linné stack ingen ut i första halvlek men de låg stabilt.

Andra halvlek då? Njae. Inget hände. Inget hände. O så plötsligt hände massor. Linné hade länge haft problem att bygga något spel för att utmana, de fick inte fart nog och då stod Lagårn rätt, men på en omställning gick det fort en passning från vänstern slank in i straffområdet och där kom Strand och klappade till rätt upp i insidan krysset typ. Svårt att komma närmare, bollen ner till en överrumplad Davidsson som sköt över. Jag tror att första utvisningen kom precis efter men det kan ha kommit precis innan superläget, en sen tackling gav rött direkt på Linnéspelaren.

Matchen tog lite fart nu och Lagårn slängde in snabbe Norrhem framåt. Han skapade en del halvlägen när de ställde om på Linné. Och borde gjort mål på ett friläge om jag inte missminner mig, Linné skapade bara på fasta egentligen och det var inget av värde utan mer situationer som skulle kunnat bli farliga. I 88:e blev det stökigt. Norrhem kom helt fri och jagades av en Linnéspelare som helt sonika tokkapade honom precis utanför straffområdet. Onödigt och fult. Norrhem blev av med två ledband och fick dessutom rött när han sa några mindre väl valda ord till spelaren som kapat honom. Huvuddomaren valde gult kort först på friläget men ändrade sig med linjeman som klev in och tog det vilket ju självfallet var givet.

Summa summarum? Lagårn var bättre än Linné. Det kommer man inte ifrån. Det är svårt att göra mål på de vinröda. Det kommer många lag märka i år. Offensivt finns det att utveckla. Linné är stabila och är också svår att göra mål på. Men kom med en tunn trupp och åkte på en del skador under matchens gång. Det har man inte råd med. Det blev väldigt mycket byta hela tiden. Laget kom ur rytmen. Men det är troligtvis två lag för övre halvan i år. Det trodde jag inför säsongen och det känns så även efter att ha sett dem en match.

 

///Dalla