Det blev 30-35 minuter på Majvallen i går em. En rätt trött match måste jag säga. Men jag tror att underlaget gör sitt där kommer bli ett lyft när de byter ut gräset och man hoppas ju det sker i sommar som det sagts. Jag kom med kvarten kvar av första halvlek och då var det ett massivt tryck från Masthugget. Bidragande orsak naturligtvis att Olof i Donsö blivit utvisad i en frilägessituation. Donsö hade då fått flytta ner Anton Jansson på mittbacken bredvid Reutherborg och därmed fått lämna centralt mittfält till Anders Jansson och William Holmberg med Albert Hansson längst fram men han blev av förklarliga skäl väldigt ensam.

Från att jag kom till halvtid var det en massiv press mot Donsös mål och nyblivne pappan, Hornby i Donsös mål fick bekänna färg gånger flera. Dels var det bra målvaktsspel som gjorde att Donsö klarade sig men det var också en total oförmåga till att göra mål i riktigt bra lägen från Masthugget. Stolpen från nära håll, räddningar upp mot krysset och en hel del nästanlägen gjorde att man bara väntade på 1-0 när sen Reutherborg drog baksidan trodde man ju att det var kört på riktigt men tränare Schagerlind hoppade in från bänken och där vet man ju vad man får. Lugnt och stilla och fortfarande kvick.

0-0 stod sig halvleken ut och precis innan paus skall sägas så gick en baksida till. Denna gång var det Behzad i hemmalaget som fick kasta in handduken. En rejäl försvagning i Masthugget som saknade en del tunga pjäser precis som Donsö. Säsongens längsta paus i halvtid gjorde att jag bara kunde se en kvart av andra halvlek och här skiftade matchen lite form. Masthugget inledde visserligen ganska piggt och Hannes i Masthugget brände ett drömläge när han drog två gubbar och smaskade på från nära håll men rakt på Hornby i mål. Därefter började Donsö äta sig in i matchen, Johan Johnson hittade allt mer boll centralt Donsö lät bollen gå lugnt och metodiskt när de väl hade den. Sen. Masthugget blev allt mer frustrerade, troligtvis över att de inte fått in en boll i första halvlek och försökte hitta den avgörande passningen alldeles för tidigt. Donsö har ju Albert Hansson på topp och han är inte bara snabb utan också en väldigt bra avslutare. Det märktes. Efter en kvart i andra halvlek fick han en djupledsboll att gå på efter att Masthuggets högersida gått bort sig helt och då hängde inte mittförsvaret med en perfekt touch tunnlade han därefter in 1-0 för ö-laget. Det gav ju Donsö jättemycket energi och det kändes som att Masthugget dog lite där, nu gick jag därefter men Donsö han skapa 2-3 riktigt fina lägen bara minuterna efter målet när jag var på väg till bilen..

2-0 kom tydligen med cirka kvarten kvar. Återigen Albert Hansson.

Donsö inledde serien svagt hemma mot Hällesåker, 0-3 efter en timme men tog sig därefter tillbaka och kvitterade till 3-3 i slutet. Nu slog man Masthugget borta efter en stark insats med en man mindre länge. En perfekt start får man säga på serien. Masthugget då? Två raka förluster och precis en sån start de inte ville ha efter förra årets tunga säsong. Kurdali skadad och även om han har bra läkkött så lär han inte spela mot pigga Hovås om en vecka. Ett lag som verkligen inlett starkt. Donsö är få sina fiskar varma hemma mot Näset nästa vecka.

 

///Dalla