I lördags gick drömmatchen Jonsered-Kozara av stapeln där Kozara kunde resa hem med tre poäng efter 2-1 och sen kvitteringen och ett vinnarmål med bara några minuter kvar av matchen. ”Danis”, Jonsereds tränare och Savo, Kozaras sportchef delar med sig av sina intryck nedan..

Danis:

1-2 hemma mot Kozara och som jag antar en riktigt tung förlust, hur har det påverkat resten av helgen?

Självklart är det en riktigt tung förlust som påverkar en negativt, men vi har ju match redan på onsdag igen så vi lägger våran fokus på Mossen nu istället för att sitta hemma och deppa.

Ni tog ledningen men Kozara vände på slutet, kondition eller mentala bitar som gör att ni inte orkar hålla emot?

Vi får en mycket tveksam utvisning med 20 min kvar som blir matchavgörande inte en chans att vi hade förlorat annars, extra jobbigt att 1-2 målet kommer till genom att domaren står i vägen när Mollar rensar undan bollen i vårt straffområde så bollen går till en kozara spelare vilket leder fram till 1-2 målet. Små detaljer som avgör men mot ett så bra lag som Kozara behöver man alla 11 på plan.

Blev matchbilden som du förväntat dig eller överraskades du av något?

Nej tror den blev som båda lagen förväntade sig, kozara har 2 bra chanser att ta ledningen i första som Tobbe räddar, vi har 2 bra chanser men Martins avslut går i burgaveln och Kevins strax utanför. Vi visste att dom har en bra vänsterkant och det är där dom skapar chanserna i första och även via vänsterkanten kvitteringen kommer till.

Kozara har ju nämnts som favoriter till att störa er i toppen, blev du imponerad efter mötet?

Det är väl mest ni på bloggen som målar upp bilden att det bara står mellan oss två, min uppfattning är att det kommer bli en jämn serie där 4-5 lag kommer kriga i toppen och jag tror att den åsikten delas av Savo i Kozara. Men självklart är Kozara ett riktigt bra lag men det kom ju inte som någon nyhet direkt.

Till sist, upp i sadeln direkt, nykomlingen Mossen väntar i veckan, vilka bitar kommer du trycka på i veckan för att få effekt till matchen?

Vi kommer att jobba på som vi brukar och förhoppningsvis är vi tillbaka på vinnarspåret på Onsdag.

Savo:

2-1 och en tung seger för er borta mot Jonsered, har du svävat iväg i tanken i helgen eller är det bara en match i taget som gäller?

Vi har fått en perfekt start men vi måste vara ödmjuka och ta en match i taget

Hur skulle du sammanfatta tillställningen och vad är den största orsaken till att ni vann?

Jag tycker vi förtjänade att vinna men det kunde lika gärna slutat med förlust. Jonsered är starka defensivt. Deras utvisning i 77 min gjorde att dom drog sig långt tillbaka och vi får ett ordentligt tryck på dom. Hade dom inte fått utvisningen så hade det nog sett annorlundare ut.

Sex poäng på två inledande mot två tuffa lag, bättre start kunde du inte drömt om?

Vi har fått en helt perfekt start och som du själv skriver så är det mot två lag som med stor sannolikhet kommer att tillhöra toppen.

Om du jämför med förra årets Kozara, vad skiljer i år och hur mycket är detta Robins lagbygge?

Det stora skillnaden är att vår trupp är mycket större och konkurrensen om platserna är stor. Robin har lyxen att göra byten för att förändra en matchbild inte bara för att han tvingas till det. Både mot Lunden och Jonsered så är det avbytare som går in och blir matchhjältar. Robin har tagit över där Daniel slutade. Han har en tydlig spelide som alla spelarna förstår och tagit till sig. Han är lagom sträng och rättvis.

Till sist, Semberija i veckan. Vad tror du om den matchen?

Det är årets match för båda lagen så räkna med mycket publik och mycket kamp. Det är alltid roliga matcher mellan lagen.

 

///Dalla