Det spelades även lite matcher igår söndag i lokalfotbollen:

 

6C

AIF Göteborg – Sandarna BK 0-1

 

Topptippade Sandarna BK var sista laget ut i årets 6C och de inledde med ett derby direkt mot nykomlingarna AIF GöteborgGröna Vallen. SBK tog en tidig ledning då Ted Madjar redan i den tredje minuten men det rann aldrig iväg och det skulle visa sig bli matchens enda mål. Sandarna förde spelet med AIF verkade ha stått upp riktigt bra.

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

7A

Andalus IF – Angered SK 2-3

Eritreanska IF Göteborg – Surte IS FK 3-5 

Gambianska IF – Rödbo IF 8-0 

7B

Chalmers Studentkårs IS – Hjuviks AIK 2-1

 

Söndagen bjöd också på inte mindre än fyra division 7-matcher. Andalus IF föll i en jämn match mot nystartade Angered SK med 2-3. ASK hade greppet större delar av matchen och ledde flera gånger om. Abdala Hassan blev tvåmålsskytt och AIF:s reducering kom i slutminuterna.

Surte föll med hela 1-6 i premiären (mot Västkurd) men fick revansch igår när nystartade Eritreanska besegrades med 5-3.

Gambianska IF kom inte till spel i premiären utan fick lämna WO mot Fotö. Sådant bådar ju självklart aldrig gott men GIF studsade tillbaka och krossade Rödbo IF med hela 8-0 efter ett hattrick av Mustapha Minteh. Verkar bli ännu ett tungt år för fina Rödbo IF. Endast elva man på matchrapporten, och då var en av dessa tränaren och eldsjälen Lars-Ivan Claesson, och han är ett par år från pensionen.

 

I 7B besegrade nystartade Chalmers Hjuvik med 2-1. Alla målen kom i den första halvleken och Samuel Andersson blev matchhjälte för Chalmers.

 

Fortfarande fyra lag i 7B som inte spelat någon match ännu.

 

_____________________________________________________________

 

I fredags tog IF Warta en riktigt fin 3-2 seger över Bjurslätt i 6D.

Wartas Erik Lukacs sa här om segern:

”Det var en tuff match men vi var det bättre laget hela matchen. De var kliniska på sina få chanser och satte två av dem men vi kämpade på och kunde vända till slut.”

 

4A-drabbningen mellan Jonsereds IF och FK Kozara slutade som bekant med en 2-1 seger för Kozara. Det ligger redan en intervju med Kozaras sportchef Savo Drobac och JIF:s tränare Daniel ”Danis” Karlsson uppe på bloggen.

För de som vill läsa lagens matchrapporter så hittas Kozaras HÄR och JIF:s HÄR.

 

Gårda slog Nol med 1-0 i lördags i 4A och GBK:s matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen och Semberija spelade 2-2 och Stenkullens matchrapport hittas HÄR och Semberijas HÄR.

 

Ytterby IS tog en fin 6-2 seger i 4B mot IFK Björkö. YIS matchreferat hittas HÄR och Björkös HÄR.

 

Hönö IS inledde sin 6C-säsong med en 2-0 seger mot Gunnared KIF där Erik Sennerstam satte båda målen. HÄR hittar ni Hönös matchrapport.

 

/Rasta