Bloggen har tyvärr haft lite dålig insyn i 6A-laget Sveakurd FC men fick till slut en pratstund med lagets Alan Amin!

Sveakurd har inlett 6A strålande med 9-1 mot Real Maskin och 5-0 mot Tollered! Hur skulle du sammanfatta de inledande matcherna?

De inledande matcherna har varit väldigt bra. Spelfilosofin vi hade från förra året med Arian Faily består där vi har mycket possession och en hög press. Skillnaden från förra året är väl att vi har ett mer rakare spel och tuffare spel över hela planen och att vi spelar med en annan formation. Mot Real Maskin öste vi på offensivt och kunde göra fler mål än de 9 vi gjorde. I matchen mot Tollered kontrollera vi matchen från start till slut trots den tidiga (och enligt mig felaktiga) utvisningen behöll vi bollinnehavet och skapade många målchanser.

Bloggen har tyvärr haft lite dålig insyn i Sveakurd men försäsongen har inte imponerat, förluster mot Västkurd, Croatia & Gunnilse J, en hel del spelare som lämnat och laget valde att inte spela Östra Cupen. Har det varit lite tufft eller har ni bara mörkat formen?

Resultaten under försäsongen berodde mycket på att vi hade många spelare på ”prov” och testade en hel del olika spelsystem osv. Vi hade dessutom många ordinarie borta. Om vi mörka eller inte? Delvis. Jag och Karzan som tagit över tränarrollen har vetat hela tiden att vi kommer att ha ett bra lag när säsongen startat då alla kommer tillbaka och är friska.

När det gäller truppen har bloggen bara koll på de spelare som lämnat. Hur ser det ut i truppen jämfört med förra året?

Vi har fått in och behållt även en del tongivande spelare från förra året. Nyförvärven för i år: Parham Baniassad, Sarkhobon Waheledan, Farrokh Banizi (alla 3 Angered IS), Omed Zaki (Gunnilse IS), Sarwar Mustafa (Bosona), Behar Tahiri (Angered MBIK) Saman Yousif (Angered MBIK), Arif Demo (Roma United) och Yosef Ali (Frölunda). Utöver det fick vi behålla Saman Ahmed och Kerat Soleiman som båda var nära kontrakt i Gunnilse IS.

Hur är den egna formen?

Den egna formen är sådär. Jag har varit skadad hela året då jag haft problem med ljumsken som fortfarande spökar, har inte kunnat träna kontinuerligt. Gjorde min första match mot Tollered där jag spelade 90 vilket kändes bra.

Som sagt en stabil inledning av 6A. Vilka tror ni blir de största konkurrenterna i toppen?

Bergsjö IF.

Hur är läget med Sveakurd som förening? Hur ser verksamheten ut förutom a-laget?

Vi jobbar fortfarande mycket med samhällsfrågor i föreningen där vi ingår i en del olika projekt. Nytt för i år blir att vi kommer att via Göteborgs Stad hjälpa till att förbättra och öka tryggheten på Hjällbo Torg där det varit stökigt en tid. Förutom ”trygghetsvandrare” i området kommer vi även att jobba en del på olika skolor i Angereds området med att bland annat få skolungdomar att röra på sig och förbättra folkhälsan via aktiviter som vi håller i.

Var hittar vi Sveakurd om fem år?

Förhoppningsvis hittar vi herrlaget i division 3 och damlaget i division 2!

Är det några andra lag eller serier som du följer extra mycket i lokalfotbollen och varför i så fall?

Jag har inte så bra koll på lagen i år om jag ska vara ärlig. Det lag jag följer lite på avstånd är Croatia då mina vänner Vllaznim, Joel och Jihad spelar.

Vill slutligen säga att ni gör ett grymt jobb med bloggen och att den gör lokalfotbollen mycket intressantare!

 

Bloggen tackar Alan och önskar självklart honom och Sveakurd lycka till!

 

/Rasta