Här kommer lite mer information om gårdagens matcher:

 

5B

FC Fiskebäck – Kungsladugårds BK 2-5

 

Dalla’s redogörelse för matchen hittas här på bloggen.

____________________________________________________________

6B

Högaborg Kärralunds FC – Fässbergs IF 0-1

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Rambergets SK 4-3

 

Efter två inledande oavgjorda matcher så kunde Fässberg inkassera sin första trea mot nykomlingen Högaborg Kärralund. Det satt dock hårt inne då FIF fick ett rött kort med en halvtimme kvar och vann på ett självmål med kvarten kvar!

Lite jobbig start för HKFC som bara har en inspelad poäng efter tre matcher.

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Syrianska tog en trea mot Ramberget efter ett hattrick av Aleksander Yildirim. Han har ju varit runt en hel del med förflutet i bland annat GAIS, Lärje-Angereds IF och senast i Assyriska BK. Yildirim har även varit ett par vändor tillbaka i Syrianska, bland annat säsongen 2014 då han vann 6B:s skytteliga på imponerande 41 mål.

RSK var dock hyfsat med i matchen och hade 2-2 i början av den andra halvleken men det blev alltså den tredje raka förlusten och en tung start för Ramberget. Syrianska har en vinst och en förlust hittills.

_____________________________________________________________

6C

Solväders FC – Önnereds IK 1-2

 

Önnered har börjat 6C bra med två segrar. Det var dock en jämn match mot Solväders FC på Länsmansgårdens IP igår. ÖIK:s segermål kom i den 62:a minuten genom Sebastian Wikström.

Önnereds tränare Ola Holmgren sa så här om segern:

”En okej match där vi har bra koll på det defensivt. Så fort vi står i vårt uppställda försvarspel så har vi inga problem, men Solväders var snabba i omställningarna. Har dock lite mer att kräva av vårt anfallspel i denna matchen. Vi gör ett väldigt snyggt 1-0 mål där bollen går ifrån vänsterkanten till högerkanten, inspel och där stöter Simon Frindi in den i mål.

1-1 kommer i andra halvlek när vi gör ett misstag, men gör 2-1 ganska snart därefter på en fast situation där Sebastian Wikström lyckas få in den i mål. Efter det så har vi kontroll på det och ger inte Solväders några lägen att kvittera.

Gött med en bra start på serien trots att vi har mer att hämta i vårt anfallspel.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

____________________________________________________________

 

6D
Hermansby IF – Hålta IK 0-3

 

Efter en mållös första halvlek startade Hålta med två snabba efter paus. 1-0 genom Mattias Nilsson och sedan ett självmål. Punkten sattes i matchminut 72 när Max Hardin satte 3-0.

Håltas målvakt Andreas Johansson som fick hålla nollan sa så här om segern:

”Skönt att slå gamla Rödbo-Sonkans lag! Hermansby startade bra första kvarten/ tjugo och lät oss inte ha mycket boll. Men sen jobbade vi in oss i matchen och skapade dom lite hetare lägena för att sen ta över andra halvlek nästan helt, och ledningsmålet kom lika logiskt som snyggt. Sen fick vi andra helt till skänks och när vi sen påpassligt lyckas sätta ett tredje så var matchen över och vi hade inte några större problem att spela hem tre poäng och andra derbysegern!” 

”Sonkan” som Johansson nämner är gamle Rödbo IF-kamraten Samuel Holgersson. Han följde den första halvleken från sidan (då han är ”skadad” efter en glidtackling). Han sa så här:

”Jag såg bara första halvlek som jag tycker var jämn tyckte till och med att vi hade de farligaste chanserna. Något måste ha hänt i andra halvlek.”

 

Hålta har fått en bra start med två segrar och en förlust på de tre inledande matcherna. Tyngre för Hermansby med tre raka förluster.

__________________________________________________

7A

Lövet/Johannebergs IF – Andalus IF 5-3

 

Lövet/Johanneberg har inlett säsongen i 7A piggt och tog sin andra raka seger igår. 5-3 blev det mot Andalus IF efter bland annat två strutar av evigt unge Henrik Larsson. Segern var aldrig hotad och Lövet hade 4-0 redan efter en halvtimme.

Lövets tränare Emir Brdjanin sa så här om segern:

”Jodå, vi börjar matchen rätt bra med bra positionsspel och stör deras uppspel högt upp i banan. Vi hittar ytor på deras kanter, men den sista skärpan i det avgörande beslutet var inte den bästa. Andalus kommer mer upp i banan och har en del boll utan att skapa något. Efter 10-12 minuter så utnyttjar vi deras kanter igen och kommer runt och gör 1-0. Efter målet tar vi över matchen igen och det dröjer inte länge innan 2-0 kommer. Vi fortsätter att spela högt upp i banan och både 3-0 och 4-0 kommer tätt inpå varandra. Vi börjar känna oss bekväma och sjunker ner lite och det utnyttjar Andalus när två spelare väggar sig igenom fem av våra spelare och gör ett fint mål.
Andra halvlek börjar vi bra med hög press och går utdelning redan efter några minuter och 5-1 är ett faktum. Efter målet blir spelet en typiskt division 7 match, inget bra spel mestadels kamp och en hel del frisparkar. Andalus kommer in mer i matchen och gör både 2-5 och 3-5. Vi sticker upp i kontringar och har två ramträffar och lite kombinations spel där vi skulle punkterat matchen med minst 3-4 mål till. För övrigt så var det en kul match och se på. Spelet sitter inte där än, men intentionerna finns där hos många av spelarna. Vi tar med oss tre poäng från denna matchen så nu har vi full pott efter två matcher och det får man vara nöjd med.”

 

Som sagt bra start för Lövet med full pott efter två matcher, jobbigare på Andalus som har noll poäng efter tre spelade matcher.

 

/Rasta