De flesta som följer lokalfotbollen har säkert noterat att 4B-laget Mölnlycke IS numera heter Mölnlycke-Sjövalla IS FK och 6B-laget Sjövalla FK numera heter Sjövalla FK-Mölnlycke IS.

 

Föreningarna har alltså inlett ett samarbete och en form av ihopslagning och för att reda ut det hela så har bloggen pratat med Robert Kálmán (en av tränarna för Mölnlycke-Sjövalla IS FK i 4B och en av grundarna av Mölnlycke IS).

Mölnlycke IS och Sjövalla FK har slagit sina påsar ihop. Vad är bakgrunden till sammanslagning?

Vi har ju samarbetat i nästan två år med både seniorer och barnverksamhet. Eftersom både jag och Daniel Berntsson har barn med i Sjövalla och vi lägger ner mycket tid och är både ledare för seniorer och barn, så har det fallit sig naturligt att slå ihop klubbarna.

Bloggen utgår från att Mölnlycke-Sjövalla IS FK (4B) och Sjövalla FK-Mölnlycke IS (6B) ändå måste existera som två egna föreningar även om de drivs ihop då klubbar inte kan ha igång två lag i samma seriesystem? 

Ni har analyserat saken rätt och just den konstruktionen med att alla får spela divisionsfotboll på olika nivåer passade bäst, eftersom vi har som motto att få med alla som vill spela fotboll.

Om vi leker med tanken att båda lagen om några år återfinns i samma serie, skulle det vara aktuellt med en sammanslagning med bara ett seniorlag då eller hur går tankarna?

Skulle det bli så i framtiden att lagen närmar sig varandra i serierna, så är det självklart ett scenario, men det är många faktorer som spelar in, så då får jag be att återkomma! 

Kul att ni och alla serier är igång igen och Lycka till med både lag och blogg!

 

Bloggen tackar för pratstunden!

 

Det finns även en artikel i Härryda-Posten om sammanslagningen som hittas HÄR.

 

/Rasta