De lokala serierna har varit igång i några veckor nu. Men treorna har vi väntat på. Men nu är det dags. Ikväll tar Kortedala emot Virgo i div III NV Götalands första match 2017.

Denna serien vimlar ju av Göteborgslag. Hela tio lag kommer ifrån Göteborg och det känns ju riktigt tajt och taggat från början även om det ju inte gynnar kval o sånt där i våra lokala serier senare i höst. Men som spelare är de ju perfekt att lira i trean men i stort spela allt i Göteborg. Trollhättan bör ju tröttna på vägen till Göteborg för att jämföra. Nedan har vi tippningen. Och som alltid. Gråt inte. Bli inte arga. Ligg inte sömnlösa om jag tippar er på ett sätt som ni inte älskar.. =)

 1. Landvetter IS – Förra året nykomlingar i serien. Gjorde det fantastiskt bra och slutade strax efter toppstriden. Har visserligen bytt tränare till Peter Westlund men har i övrigt behållit i stort sett alla spelare. Har dominerat försäsongen, bland annat vunnit mot Lindome med 5-0 i cupfinalen och vann även genrepet stort. Har en massa matchvinnare, främst Fredrik Forsman men han är inte ensam. Förra året släppte man en del enkla mål. I år är inte det ett problem hittills. Otroligt trygga. Har seriens mest bolltrygga mittfält. Sånt brukar ge resultat. Laget att slå i år.
 2. Ahlafors IF – Snackades mycket förra året om Ahlafors då med en otroligt meriterad tränare, blev inte så mycket av det och det klickade väl inte helt mellan ledare och spelare. I år har man plockat tillbaka Michel Berndtsson som känner klubben både som spelare och ledare. Känns som en kärlekssaga så att säga. Kärlek brukar ge resultat i fotboll och med nuvarande trupp får man säga att det ser bra ut. Har förstärkt med Jihad Nashabat och där har vi en klassmålskytt som med rätt understöd ger Ahlafors en dimension till. Har varit några år nu utan de där riktiga topparna. Lär bli farliga i år.
 3. IK Virgo – Visst har man hört det i några år nu, om hur bra trupp Virgo har men som sällan är tillgänglig. Det är samma visa i år men skillnaden är ju att i år finns det verkligen fog för det. Har en väldigt bred trupp men också en rejäl spets i klubben. Är ju sett till organisation en lilleputt i förhållande till övriga lag men där plockar man ju inte poängen. Har alla möjligheter att plocka en riktigt fin placering i år.
 4. Älvsborg FF – Kommer från Sydvästra trean där man förra året slutade trea. Och den serien skulle jag säga är tuffare än årets serie som de spelar i. Har väl egentligen bara förstärkt truppen dessutom och då bör man ju kunna vinna serien? Ja. Egentligen stämmer det. Men jag tycker inte de riktigt imponerat trots allt. Gick till final i cupen. Men ändå. Inte den totala kraften i de matcher jag sett delar av på samma sätt som förra året. Tror inte de ryggar den absoluta toppen men har kapacitet att slå alla lag.
 5. Kortedala IF – Har gått ifrån att vara nästan tomma på spelare till att värva riktigt fint. Har också fått ihop det hyfsat i några matcher, hade ett tufft år i tvåan förra året men verkar ha fått ny kraft in i laget. Känns som en riktig outsider där vi kan få precis vad som helst.
 6. Kongahälla IK – Äntligen tillbaka i riksserierna. Fick behålla Leckborn. Har Sören Ferm. Har plockat mycket fina spelare i övrigt och hade en bra trupp som det var förra året. Bör klara en mittenplacering även om det inte räckt alla dagar hittills i år. Lär bli allt bättre och som sagt, Leckborn gjorde flest mål av alla spelare i div IV i hela landet förra året. Landade väl på 49 mål eller något sånt med kvalet. Ganska imponerande. Målskyttet har dem, får Marek ihop det andra då blir det åka av.
 7.  Hisingsbacka FC – Ytterligare en nykomling. Tappade succétränaren Sjöqvist men fick behålla skyttekungen Zanjanchi som blir en attraktion i trean också. Nye tränaren Keyvan Andersson basar över en väldigt ung och spelskicklig trupp. Detta kan sluta precis vad som helst, så jag väljer någonting mitt i mellan. Skall bli kul att se vad laget kan göra i trean..
 8. Gunnilse IS – Åkte ur tvåan. Och det har varit lite skakigt. Inte tokimponerat under försäsongen men har fått ihop det hyfsat i en del matcher. Bör klara sig undan den absoluta bottenstriden men i år lär det vara en mellansäsong. Hadi Hamzeh bör bli väldigt viktig!
 9. Trollhättan BOIS – Nykomlingar och har inte lirat i trean på rätt många år nu om jag inte missminner mig. Har naturligtvis lite skuggsida gentemot FC Trollhättan men gjorde en bra säsong i fyran förra året och vann serien. Har gjort en bra försäsong resultatmässigt men har inte testats mot de riktigt tuffa lagen och när de väl gjort det har de förlorat. Kommer säkert kunna gå på de positiva känslorna som nykomlingarna ofta gör men bör vara ett lag för nedre halvan.
 10. Kärra KIF – Gjorde en fantastisk vår förra året. Hängde med i toppen. Hösten var dock riktigt svag och de höll på att sluta illa. Har tappat kapten Reitz till Heden, fått in Laneby från Sävedalen men också tappat några spelare till Kode. Tror det blir kamp hela vägen för att överleva nedflyttning och det är viktigt med en bra start efter en försäsong med lite upp och ner resultat.
 11. Svane IK – Fredrik Söderqvist. EN otrolig målskytt och offensiv spelare i Svane som förra året gjorde bra ifrån sig som nykomlingar, han har lämnat för FC Trollhättan. Det troligtvis tyngsta spelartappet i serien och jag ser inte Svane som ett lag för övre halvan i och med detta. Fick behålla Knutsen men kommer ju få bekänna färg i år. Erkänt duktige Pettersson-Pohl har en utmaning framför sig som tränare.
 12. Lärje Angered IS – Har haft en tuff försäsong. Tappat flera vassa spelare, framförallt Kanu och Ackerman till Blåvitt och Häcken, två jättetalanger som betydde mycket för Lärje ifjol. Såg riktigt trötta ut när jag såg dem i en träningsmatch för några veckor sedan och när Enis var bäste gubbe hos dem förstår man att det kan bli tufft, inte för att Enis inte är riktigt vass utanför att han var alldeles för ensam och dessutom är runt 40 år.. Måste hända mycket grejer här om de inte skall bli div IV nästa år.

 

Det kommer följa några intervjuer med tränare och spelare kommande dagarna!

 

///Dalla