Det var inte mycket som värmde, med Argo-ögon sett, på Heden 3 denna Skärtorsdag då det till slut blev en ganska klar förlust mot ett stabilt FC Härlanda.

 

FC Härlanda – SK Argo 4-0 (2-0)

1-0 Toni Micevski (7)

2-0 Tallal Moustahssine (21)

3-0 Gabriel-Marcel Wehling (53)

4-0 Toni Micevski (70)

 

SK Argo kom till start med följande lag:

 

Svensson

Karsberg-Per-Barkebo-Almkvist

Rasta(C)

Kalle P-Skalin-Sondell-Koffe

Marcus

 

Bänken:

Ralle

Åman

Ferm

 

Med både Robin Staaf och Fredrik Vikström borta blev det ingen mindre är Michael ”Läget då?” Svensson (som trots drömmålet i förra matchen) fick kliva in mellan stolparna och vakta kassen. Fyrbackslinjen var intakt från Solvädersmatchen med Daniel Karsberg Zotterman till höger, Per Nordqvist och Calle Barkebo i mitten och Johan Almkvist till vänster. Argo ställde sedan upp med tre centrala mittfältare med Fredrik ”Rasta” Airosto i en mer defensiv roll med Johan Skalin och Mathias Sondell framför. Kalle Pettersson och Kristoffer ”Koffe” Jonsson tog han om varsin kant och Marcus Lindqvist lirade ensam på topp. På bänken hittades Rasmus ”Ralle” Grahm, Martin Ferm och Jesper Åman.

Lagen började med att känna på varandra lite och Argo försökte väl att hitta sina positioner, särskilt på mitten. Det var ganska jämnt till en början och Argo testade att skicka några bollar i djupet mot Marcus Lindqvist men de hittade inte riktigt fram. Både Sondell och Skalin kunde komma ner och hämta boll ganska ostört på egen planhalva men Argo hamnade lite väl djupt ner i banan. Härlanda blandade lite kortare passningar med längre bollar ut på sina pigga yttermittfältare. Det var också ”Fångarna” som skulle ta ledningen tidigt i matchen. Argo tappar boll på sin vänsterkant i uppspelsfasen och hela laget är på väg upp. När Härlanda har vunnit boll kan den spelas in i straffområdet till en sopren Toni Micevski som kan rulla in 1-0.

Argo höjer sig dock efter detta och matchen böljar lite fram och tillbaka. Lindqvist blir ganska ensam mot ett väl samlat Härlanda-försvar men är ytterst nära att rinna igenom några gånger. Härlanda hittar ofta ytor ute på sina kanter och kommer till en hel del halvlägen. I mitten av den första halvleken har Argo sin bästa period då de tar över innermittfältet. Skalin, Sondell och möjligen till viss del Rasta hittar bra kombinationer och håller i bollen på offensiv planhalva. Det är dock ett samlat Härlanda och trots mycket boll för Argo blir det inte till några riktiga chanser. Istället kan Härlanda kontra in 2-0 mycket vackert. Även om Argo jobbar hem med en hel del folk slutar det med att Tallal Moustahssine kan rulla in bollen i tom bur. Riktigt tungt då det kändes som Argo var på väg in i matchen ordentligt.

Resten av den första halvleken är jämn och Argo skapar till slut några riktigt bra lägen. Koffe är ytterst nära att skruva in en reducering men Marcus Johansson i Härlanda-kassen får en hand på bollen i sista stund. Lite senare har även Koffe ett tungt skott från snäv vinkel. Härlanda hotar också en del och det är en och annan boll som studsar omkring i Argos straffområde.

Efter pausen startar Argo ganska piggt och hittar en del bra rull och får någon tidigt hörna. Tyvärr så får dock Härlanda 3-0 efter att Argo hamnat lite väl djupt på mitten och en passning hittar fram till en fri Gabriel-Marcel Wehling som rullar bollen i mål.

Luften går ur Argo till viss del och det är även en hel del tunga ben i regnet. Spelmässigt är det jämnt men Härlanda har bra koll på matchen. Sondell har väl Argos bästa lägen och kommer till ett par avslut med sin vänster men då svarar Johansson med ett par bra räddningar. Koffe testar en hel del skott utifrån och drar även en frispark över i bra läge.

Härlanda har en hel del snabba gubbar och ställer om bra när det ges läge. 4-0 kommer med tjugo kvar efter att en boll spelas tillbaka från kortlinjen och trots att Argo har ett ganska samlat försvar kan Micevski ostört stöta in fyran.

Resten av matchen spelas mest av och det blir en säker Härlanda-seger.

De två första målen är riktigt tunga för Argo, med bolltapp i helt fel läge och en omställning som borde kunnat stoppas. Spelmässigt så står Argo upp bra och visar stundtals prov på bra spel men när det gällde effektivitet framåt så var Härlanda klasser bättre. Det slarvades som vanligt en hel del i det egna passningsspelet hos Argo och det behöver bli bättring på den fronten.

Härlanda har nu inlett med tre raka segrar och känns som ett väldigt stabilt och jämnt lag och kommer helt klart att tillhöra de 4-5 topplagen.

 

Argo får ta nya tag mot Vrångö nästa vecka.

 

/Rasta