Det var en fullspäckad gårdag i lokalfotbollen och här kommer ett svep och vi börjar med division 4:

 

4A 

Floda BoIF – Stenkullen GoIK  1-1 

Jonsereds IF – Mossens BK 5-1 

FK Kozara – SKIF Semberija 3-2

 

Derby på Flodala IP när hemmalaget Floda tog sig an gästerna Stenkullen. Båda lagen jagade sin första seger i årets 4A och båda lagen får jaga vidare. Floda tog ledningen genom Erik Lundström på en straff efter en halvtimme men tio minuter senare hade Martin Nilsson Faal kvitterat.

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om matchen:

”I första halvlek är Floda något bättre , vi kvitterade till 1-1 lite psykologiskt i 41:a minuten , men inte rättvist. Men i andra är vi det bättre laget och borde avgjort matchen, helst när våran Foppa Forsberg bränner två jätteläge på slutet.”

 

Jonsered föll tungt i förra omgången mot FK Kozara men presenterade istället en kanonvärvning i Björn Anklev i veckan. Anklev lirade direkt från start och svarade för två fullträffar när nykomlingen Mossens BK besegrades med hela 5-1. Matchen var dock jämn inledningsvis och det var MBK som tog ledningen när Raphael Zamanian Bakhtiari drog in en frispark efter 25 minuter. I andra var det dock inget snack och JIF kvitterade omgående och sista tjugo kom det fyra mål till!

JIF:s Martin Viggeborn sa så här om segern:

”Vi har stora problem första 20 minuterna. De startar bra med väldigt mycket långbollar och en som går i djupet. Behärskar det i 20 minuter sedan avtar deras ork. Vi äter oss in i matchen och resten är inget snack. Andra halvlek är spel mot ett mål.

Anklev bidrar med energi, trygghet och rutin. Vi är väldigt glada att ha fått in honom. Bortser man från första 20 så är det inget snack om saken.

Vi behövde detta efter i lördags. Där jag absolut inte tycker Kozara var så bra som de skrev på sin hemsida att det var som Barca typ och vi var Jonsered. Välbehövligt för truppen. Nu fortsätter vi jobba på ödmjukt.”

Mossens assisterande tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Vi gjorde några justeringar i startelvan för att möta Jonsereds på önskvärt sätt. Första halvlek gör vi bra och leder med 0-1 och det är inget orättvist resultat nånstans. Sen tappar vi aggressiviteten i andra och de får momentum. När de rättvist gör 1-1 och 2-1 är vi fortfarande kvar i matchen. Sen ger vi tyvärr bort 3-1 och då är matchen död. De gör ett riktigt snyggt 5-1 mål och med vind i seglen är Jonsered ett bra lag. Dock kom de inte upp i den nivån i första halvleken, sen om det var för att vi spelade bra eller de mindre bra låter jag vara osagt.

Tyvärr låter vi siffrorna rinna iväg och både lag och flera spelare gör bättre insatser än siffrorna visar. Andremålvakten Jacob får göra debut och några fem baljor förtjänade han inte att hämta ut ur eget nät. Men men, sån är fotbollen och Jonsered gör en andra halvlek som är riktigt vass.”

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Det lirades även ett hett Balkan-derby på Gamlestadsvallen när FK Kozara tog emot SKIF Semberija. Matchen såg ut att vara avgjord efter den första halvleken då Kozara hade 3-0 efter två mål av Kenan Galijatovic och ett av Daniel Pereira. Det var dock jämnt spelmässigt och till och med ett övertag för Semberija. Semberija åt sig dock in i matchen och reducerade både till 1-3 och 2-3 men kom aldrig närmare.

Kozaras målskytt Pereira sa så här om segern:

”Inte den bästa matchen från vår sida. Vi får inte igång vårt spel och har en väldigt hög felprocent i passningsspelet. Semberija gör det bra idag och är väldig aggressiva i deras press. Men de här matcherna kommer att komma där spelet inte fungerar och då är det extra skönt att vinna när spelet inte fungerar.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten:

”Vi hade otur att vi inte gjorde första målet och istället leder dem med  3-0 efter bland annat två fasta situationer. Men vi bevisade att vi kan tävla mot topplagen!”

 

Kozaras matchrapport hittas HÄR.

Semberijas hittas HÄR.

 

_________________________________________________________

4B 

Ytterby IS – Mölnlycke IF 1-0

Öckerö IF – Kållered SK 0-0 

KF Velebit – Göteborgs FF 0-2

 

Ytterby kunde besegra Mölnlycke IF med matchens enda mål efter att Julius Lindberg satt dit bollen med en kvart kvar.

MIF:s Marcus Vogel sa så här om förlusten:

”Tyvärr en riktig plattmatch igen från oss. Vi körde på vår, för året nya taktik, vilket innebär att tjonga bollen så långt och så snabbt vi kan. Sedan hoppas vi att någon annan ska lösa det åt oss. Maximalt tre passningar och sedan är bollen i luften. Vi får ladda om till derbyt nästa vecka där vi kommer möta samma fotboll som vi spelar. Förhoppningsvis kan vi vinna kampen.”

 

Öckerö och Kållered lirade 0-0 och ÖIF:s tränare Andreas Larsson hade följande att säga om matchen:

”En gedigen match från våran sida vilket var glädjande efter en mindre bra insats mot Mölndal i fredags. Vi hade bra koll på hur Kållered vill spela och lyckades följa vår matchplan på ett bra sätt där vi låg lägre i försvarsspelet och var mycket noggranna matchen igenom med att stänga igen de ytorna vi visste Kållered ville söka. Vi hade ett par bra omställningar som med lite skärpa kunde resulterat. Bästa chansen hade Fernando Martins med en halvvolley från nära håll som tyvärr sköts över ribban. Med det sagt så var det Kållered som hade de flesta och bästa chanserna i matchen men vår målvakt Kristoffer Gregenäs stod för några riktigt fina och viktiga räddningar. Sammantaget får vi vara nöjda med en stark poäng mot ett Kållered som jag fortfarande håller som främsta favorit att ta hem serien i år.”

 

KF Velebit, som ramlade ur trean förra säsongen, har fått en tuff start och det blev förlust igår hemma mot Göteborgs FF. Precis innan halvtid kunde Tobias Bogdanoff sätta dit 1-0 och Teodor Nastevski Lindström fastställde slutresultatet i mitten av den andra halvleken.

GFF:s Richard Schöndell delade sina tankar om matchen:

”Det var en ganska händelsefattig match, höjdpunkten är när Skiljo trampar sönder Jacob Norbergs sko så att han blir som ett litet barn mot domaren 😉. Snygga mål av Bogdan och Teo. Velebit inte riktigt igång än, dåligt med folk såg det ut som. Skönt att vara tillbaka efter en veckas uppehåll i alla fall. Också gött att se att Aldebert är tillbaka som målsumpare. Ett öppet läge där han blir ”bländad av ljuset” och ett skott i öppet läge i kryssribban och ut 🙂!”

 

Velebit har bara en poäng efter tre omgångar medan GFF är med bra med sina sex pinnar. Ytterby och Kållered toppar med sju poäng när alla lagen spelat tre matcher.

 

/Rasta