Det lirade division 5-boll igår också och så här gick det!

 

5A

IK Zenith – Björndammens BK 3-2

Romelanda UF – Utbynäs SK 2-0

 

Två lag, Björndammen och Utbynäs, med uttalade ambitioner att vara med i toppen åkte på varsin tung förlust igår i 5A.

Jakob Fagerman gav sitt Zenith ledningen med 1-0frispark i mitten av den första halvleken mot Björndammen och precis innan paus fick BBK:s Christer ”Flis” Pettersson lämna planen efter sitt andra gula. Trots detta kvitterade BBK ganska omgången genom Tony Rintamäki i den andra halvleken. Zenith återtog dock sin ledning när rutinerade lokalfotbollsmålskytten Niclas Wallerius satte 2-1 och bara minuter senare var BBK nere på nio man efter att även Leonard Bogojevic fick lämna. Zenith satte 3-1 men Jonas Wassman gav matchen lite nerv med sin reducering fem minuter från slutet.

BBK:s utvisade Pettersson sa så här om matchen:

Tyckte mina inte var gult. Kanske ett av dom men vid andra gula ska jag ha frispark. Men måste vara sjukt tråkigt att vara mittfältare i Zenith. Bara långbollar (dom gjorde dock det bra). Kändes som vårt andra röda var ganska klart men ändå tufft då vi kommer ut och spelar jämt eller bättre i andra med en man mindre. Sen blir det tungt med åtta man ute. De får ganska mycket ytor (de borde punkterat matchen). Men vi kommer inte upp i standard första halvlek men andra med ett rött sen två så skapar vi ändå chanser för 3-3Hade två eller tre hörnor i slutet. Inte det BBK vi var förra året. Men detta speluppehållet kanske kommer lägligtHade vi varit 11-11 hade vi nog malt ner dom i andra men jag, Leo och domaren ville annat.”

 

Utbynäs föll i en tuff match borta mot Romelanda med 0-2. Båda målen kom i matchens slutskede. Henrik Björnrud satte 1-0 i den 73:e minuten och 2-0 (Martin Persson) kom med två minuter kvar.

USK:s tränare Pelle Lagerqvist sa så här om förlusten:

”Inget att säga om. Vi kanske skulle vinna om vi körde antal trixningar på foten men deras inställning till matchen är så mycket bättre än vår att det är skrämmande. Om inte Andreas räddar tre givna mål så är det över redan efter en timme. Det är bara att gratulera ett hårt arbetande RUF till en mycket välförtjänt seger!”

RUF:s målskytt Henrik Björnrud sa så här:

”Riktigt skön seger! De kunde lika gärna varit Utbynäs som vann, det var 50/50 på vem som skulle spräcka nollan först! Som sagt tuff match men jävligt skönt att vinna sådana kamper!”

RUF:s matchreferat hittas HÄR.

 

Viktiga segrar både för Zenith och Romelanda då de inlett med två raka förluster.

__________________________________________________________

 

5B

Finlandia/Pallo AIF – Hällesåker IF 7-0

 

Finlandia har öppnat 5B strålande och tog sin tredje raka seger när Hällesåker krossades med hela 7-0. Viktor Keric blev tvåmålsskytt i en match där Finlandia hade säkra 3-0 i halvtid.

Finlandia Pallo AIF:a ena tränarhalva, Kenneth Lindfors, sa så här om storsegern:

”Vi mötte ett Hällesåker som valde att backa hem och försöka krympa ytorna för oss för att sedan använda omställningsspel i sitt anfallsspel. Med andra ord så fick vi ett stort bollinnehav men går tyvärr ner i tempo i första halvlek och även om vi gjorde tre mål i första halvlek så var vi inte riktigt nöjda med passningstempot. Det ska även läggas till att Hällesåker brände två jättelägen och hade de satt dem kanske det hade skapat en nerv i matchen. I andra så höjer vi passningstempot rejält och Hällesåker får svårt att hänga med när vi sätter bollen till medspelare som kommer i fart. Vi gör ytterligare fyra mål i andra och sett över hela matchen så var det klasskillnad idag. Förutom dom två jättelägena Hällesåker hade i första så hade de inget mer direkt. Vi behöll fokus i 90 minuter och slappnade aldrig av utan trummade på hela matchen igenom. Extra kul var att alla som kom in från bänken också bidrog på ett bra sätt, även kul att vi har sex olika målskyttar i matchen och att vi höll nollan.
Känns som att vi är väldigt tunga att möta med många fysiska spelare och ett varierat anfallsspel där vi både använder ett rakare spel och även ett passningsorienterat anfallsspel.
Men det är tre matcher spelade av serien och det finns väldigt många duktiga lag i serien, så vi fortsätter att behålla fötterna på jorden och jobbar ödmjukt vidare varje vecka! Man kan absolut inte dra några växlar av detta ännu (läs Dalla)
Nu önskar vi alla en riktigt trevlig påsk!”

 

Finlandia toppar 5B med full pott och 14-2 efter tre omgångar. Tuffare för Hällesåker som har en poäng efter tre matcher.

 

/Rasta