Inte mindre än åtta division 6-matcher igår.

 

6A

Tollereds IF – Real Maskin BK 6-1

Bergsjö IF – Götaholms BK 2-1

Partille IF FC – Lekstorps IF 2-1

 

Det går fortsatt tungt för Real Maskin i årets 6A. I den alltid jobbiga bortamatchen mot Tollereds IF blev det hela 1-6 och Real har nu noll poäng och 2-16 efter tre omgångar. TIF:s Björn Mellberg var på målhumör och svarade för fyra fullträffar.

Reals Andres Monar sa så här om förlusten:

”Riktigt tungt idag också. Inte mycket att säga om resultatet idag heller, mer än att vi gör dom lite bättre genom att ge bort tre mål första tio. Men att de är bättre än oss är det inget snack om. Tycker ändå att vi spelar bättre och bättre för varje match och idag hade vi stundtals riktigt bra spel. Tyvärr rullar inte bollen riktigt vår väg och målmaskinen Lukas vägrar ju leverera i år också. Men vi är alltid sämst i början av säsongen, det är bara att fortsätta kriga så kommer poängen. Hemmapremiär på onsdag, då ska vi förhoppningsvis kunna få med oss en poäng eller tre!”

TIF:s matchreferat hittas HÄR.

 

Götaholm såg ut att gå mot tre poäng borta mot Bergsjö IF men det slutade lite snöpligt med noll. Daniel Wedberg gav annars GBK ledningen i början av den andra halvleken. En ledning som skulle stå sig till den sista kvarten. Precis innan hade dock GBK reducerats till tio man efter att Fenan Zemui fått sitt andra gula. Kvitteringen kom via ett självmål och sedan kunde Valon Hetemi avgöra i den 84:e minuten!

Målskytten Wedberg sa så här om den tunga förlusten:

”Det var en tuff match där där Bergsjön är det tekniska laget och vi blir det kontrande laget. Det är en stängd match fram till första målet pga av bra försvar spel från båda lagen men efter att vi gör 1-0 så åker vi på ett rött kort och matchen vänder till Bergsjöns favör som på två frisparkar där en är väldigt fin men den andre väldigt turligt ändrar riktning och går in i mål. Sedan avslutas matchen oerhört tråkig när några av deras gubbar, inte alla men två går och efterslängar och för första gången jag sett det i lokalfotbollen i Göteborg hånar oss med gester. Så oerhört tråkigt då jag tycker att dom flesta i laget är bra killar.”

Bergsjöns segerskytt Hetemi sa så här om segern:

”En match med två bra lag där jag ändå tycker att vi har övertag i början av matchen. Ju mer matchen pågår ju mer jobbar Götaholm sig in i matchen. Det bjuds inte så mycket på målchanser från något av laget. Andra halvlek är ungefär detsamma, vi försöker spela boll men slarvar med sista passningen och får inte till mer än några halvchanser. Götaholm spelar mer rakare och försöker hitta deras forwards tidigare i deras speluppbyggnad. De tar ledningen i den 60:e minuten och det är varken rättvist eller orättvist utan de utnyttjar de få tillfälligheter till målchanser som det uppstår för bägge lagen. Efter målet trycker vi upp för att kvittera och i samband med det får de en man utvisad och vi kan lyfta laget ytterligare. Vi lyckas kvittera och då höjer vi oss ytterligare och får mer energi och lyckas även ta ledningen och vinna matchen. Jag tycker att resultatet är rättvist men tycker samtidigt att det hade varit rättvist även om Götaholm hade vunnit eftersom det handlade mer om vem som minimerade sina misstag och utnyttja de målchanser som uppstod.”

 

Efter två inledande förluster tog Partille IF SC en riktigt viktig trepoängare i mötet med Lekstorps IFLexby. 2-1 blev det och enligt rapporterna var det Partilles magiska 1979-generation som låg bakom segern!

En av dessa herrar, Martin Björkdahl, sa så här om segern:

”En från oss ganska välspelad match. Lekstorp spelar rakt och har lite halvchanser. Vi spelar mer efter marken och skapar en del tryck utan att skapa riktigt farliga chanser. 0-0 i halvlek. I andra kontrar Lekstorp in 0-1. Vi kvitterar efter ett fint kombinationsspel i straffområdet. Med en kvart (?) kvar gör vi 2-1 och bevakar sedan ledningen. Viktig seger.”

 

___________________________________________________

 

6B

FC Heden – Proletären FF 2-3

Landala IF – Solängens BK 0-1

BK S:T Jakob – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 7-1

 

Tidigt toppmöte när de båda fullpoängarna och topptippade lagen FC Heden och Proletären FF drabbade samman på Överåsvallen igår. Lagen följdes åt genom matchen men med kvarten kvar avgjorde PFF:s specielle målskytt Nofal Yousif med sitt andra mål för kvällen!

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om förlusten:

”Ja, den var tung men det började redan inför matchen. Saknade följande spelare: P. Reitz, Malm, Toni, Edwin, Heimer, Jonny, Mevko, Wibel bara för att nämna några🙂. Trots det står vi upp bra och grabbarna ska verkligen ha en eloge som kämpar på i 90 minuter och kämpar för varandra i med och motgång. Vi tar den här förlusten som ren tändvätska inför kommande uppgifter. Hoppas för Proletärens skull att de tar tag i deras spelare som gick runt och slog till våra spelare så fort domaren tittade bort. De har en hel del talang men också flera brister i disciplinen som i långa loppet kan ställa till det för dem. Bäst i Heden: Danne på topp och Deckne ihop med NB som mittlås.”

PFF:s tränare Ghswan Safar hade följande att säga om matchen:

”Vi hamnar i underläge direkt efter misstag i försvaret men arbetar oss in i matchen mer och mer. Vi gör i en mycket bra laginsats och styr spelet hela tiden. Vi tänder till lite extra när vi möter bra lag som FC Heden som av alla är tippade som klara seriesegrare. Man märkte att det var två lag som troligtvis kommer att vara i toppen av serien. Vi har några nya spelare varav Manfred Oppong gjorde en fin match. Sedan var det skoj att se Said Atié som har spelat för Qviding för några år sedan. Visserligen ligger han efter en del men han skapade en del farligheter när han fick chansen i andra halvlek. Gött också att att vi gör två riktigt fina spelmål dels av Matti Tuncay och Nofal Yousif som också hur säkert som helst slog in en straff. Nu vilar vi och nästa vecka är det nya utmaningar.”

PFF toppar 6B på full pott efter tre matcher.

 

Solängens BK har inlett 6B med två oavgjorda matcher och igår kom även den första segern. Det blev en målsnål historia mot Landala och David Daun nickade in matchens enda mål efter 25 minuter.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om segern:

”Skönt att ta tre pinnar mot ett tungt Landala! Vi spelar fin fotboll i första halvlek med mycket rull mellan lagdelarna. I andra blir det lite Hawaiifotboll med många kort, tre röda och en hel del avblåsningar. Dock är vi närmre 2-0 än Landala 1-1 trots en man mindre i större delen av andra halvlek. Förbannat gött med tre pinnar i slutändan!”

 

BK S:T Jakob stod för en riktig storseger när Sjövalla FK-Mölnlycke IS krossades med hela 7-1!

En nöjd S:T Jakob-tränare, Roni Mezo, sa så här om matchen:

”Wow! Äntligen får man lite ödmjukt säga.
Men det känns skönt för oss att få utdelning, vi har varit en tickande bomb hittills och det var en tidsfråga innan det skulle lossna. Vi har tränat hårt med att få till spelidén och ikväll föll bitarna på plats.
Vi kommer från två tuffa matcher (0-2 Heden & 3-3 FIF) och vi hade bestämt oss för seger ikväll. Alla var riktigt taggade.
Sjövalla-Mölnlycke la sig aldrig platt utan hotade konstant men vi är mycket effektiva i andra halvlek framför mål (6-0). Utropstecken för Jay O’Nien (straffmål) och Jonas Fäldt (frisparksmål från 40m), två nyförvärv som bidrar ytterligare till truppens bredd och spets. Eloge till alla spelare som vänder underläge och fortsätter kämpa matchen igenom.”

Sjövallas tränare Christian Bevenäs hade en väldigt kort sammanfattning:

”Kollaps.”

 

______________________________________________________

 

6D

Neutrala IF – Hälsö BK 1-3

Diseröd SK – BK Björkåsen 4-3

 

Två 6D-matcher spelades igår och både Neutrala och Björkåsen åkte på sina tredje raka förluster. Neutrala hade 1-1 med tolv minuter kvar med då bjöd Hälsötvå mål och ett rött kort i slutet och tog med sig alla tre poängen.

Neutralas tränare William Potter sa så här om förlusten:

”Vi börjar om kan man säga. Tagit in en del juniorer. Vi spelar bra och disciplinerat men saknar den där turen när vi inte tränar ordentligt sista veckorna för vi tappade våra träningstider. Match där allt händer i slutet från minut 75 innan det inga mål samt bara ett gult kort i matchen, sedan gult och rött kort på dem samt de gör tre mål och vi endast ett. Då förlorar man. Jämn match som kunde slutat hur som helst. Vi bygger vidare.”

 

Diseröds Eskil Nordenberg sa så här om sitt lags 4-3 seger över Björkåsen:

”En väl spännande match för vår del. Varje gång vi lyckades ta ledningen kvitterade Björkåsen lika snabbt.
Första halvlek har Björkåsen mycket boll och har det hetaste chanserna. Men halvtidsresultatet är ändå 1-1. Andra halvlek får vi hålla mycket mer i bollen och skapar flera farliga målchanser, men Björkåsen är giftiga i sina omställningar.
Skön seger med ett sent avgörande.”

 

/Rasta