2015 var det på gränsen när kontraktet bärgades. 2016 pendlade man väldigt. 2017, ja då tror jag att Virgo blir att räkna med i toppen. Känslan är att keepern och sportchefen Johan Sundh känner samma sak..

Premiären är nära, hur väl förberedda är ni inför säsongen och om du skulle betygsätta försäsongen 1-5, var hamnar du då?

Rent spelmässigt ger jag inte försäsongen mer än kanske 2,5. Vi har inte matchat mot någon egentlig värdemätare och då ändå misslyckats i Södercupen. En klar plump såklart. De division 3-lag vi spelat mot har vi dock övertygat mot så spelmässigt än 3a då.

Som förening och lagbygge har dock försäsongen knappt kunna varit bättre! Det märks att det är ett jäkla drag i föreningen. Ekonomin är inte längre lika ansträng, det är fler händer som hjälper till och framförallt har vi rosat silly season-marknaden och har ett helt magiskt lag på pappret. En klockren 5a på den fronten!
Så summa summarum blir betyget en 4a.

Serien vimlar som vanligt av Göteborgslag, är det en fördel eller nackdel att det är så många Göteborgslag för ditt lags del?

Jag skulle säga att det egentligen bara är fördelar för oss. Visst, det finns en charm med fina gräsplaner i Skåne, men att ställa det mot roliga derbymatcher, minimalt med resor, vardagsmatcher, möjlighet att titta på andra matcher, mer publik och ett bra intresse på serien tack vare er blogg, ja då är inte valet svårt för oss.

Dessutom finns det ju en ekonomisk aspekt som vi i höstas inte ens visste om vi skulle lösa om vi hamnade i södra serien. Det är en sjuk bajsmacka VF och Askim åker på med tanke på reskostnader. Vårt förslag var ju att lotta ut de två platserna och sedan får föreningarna i norra ge solidariska resbidrag till de södra lagen. Löjligt att t.ex. VF ska åka på 70.000 mer bara för att deras klubbstuga ligger några tusen meter söder om andra föreningar. Detta är iaf en fråga som borde tas upp till nästa års indelning om fördelningen ser lika dan ut.

Landvetter är väl det laget som alla nämner som laget att slå i år, är du av annan åsikt och var skall ditt lag hamna för att du skall bli nöjd med årets seriespel?

Nej Landvetter får ju helt klart bära favoritskapet iår. De var det klart bästa laget förra året och på det sättet även förra årets besvikelse. Hade de vunnit mot bottenlagen hade de även vunnit serien. Inga spelartapp och även de resultat de tar med sig från försäsongen gör det svårt att ge nått annat lag favoritskapet.

I Virgo är målet alltid att alla ska det roligaste året någonsin. Sen är det ju så att vi vet att vi har den, på pappret, bästa truppen och det vet alla om internt. Att då börja torska skulle ju givetvis innebära att det bli smolk i bägaren även om vi har sjukt kul ihop.
Nej med tanke på vårt utgångsläge och den trupp vi har så skulle jag bli sjukt och djupt besviken om vi inte kommer topp 4, dvs bättre än förra årets 5e plats.

I och med att det blir många derbyn, är det någon av matcherna som kommer betyda extra mycket för er att vinna i år?

Nja det är en rätt ljummen serie för vår del då alla matcher i princip är derbyn och vi saknar någon riktig arvsnemesis. Landvetter är ju givetvis det närmsta man kommer å tänka på. Förmodat toppmöte, det var roliga möten förra året och dessutom är det ju en Mossens BK-diaspora i Landvetter, och ingen gillar ju Mossens BK 😉

Annars ska det bli kul å möte både Kongahälla och Hisingsbacka igen. De två lagen skrev de två absolut mest bittra och dummaste matchreferaten efter våra möten när vi utklassade 4an 2014. Det var allt från att vi inte förtjänade div3-platsen för att dom minsann hade ungdomslag till att vi bara slog långbollar. Ska bli intressant å se om de låter några andra än begåvningsreserven skriva referaten iår 😉

På förhand, vilka tre lag tror du kommer toppa tabellen och vilka tre tror du får kriga i botten?

I toppen måste ju Landvetter vara. Jag hoppas vi är där vi med. Sen är det jämnare men jag drar till med Älvsborg. Tror de har drillat bäst och dessutom gillar jag Älvsborg.

I botten får jag känslan att det inte kommer vara lika tight som förra året. Angered hade det kämpigt i slutet av förra året och verkar ha gått trögt resultatmässigt på våren nu med. Kortedala och Gunnilse tror jag man kan jämställa med Jonsered och Ytterby från förra året. Degraderade och mycket spelartapp, dom får det tufft. Kärra avslutade även de fjolåret dåligt. Dom borde ju reda ut bottenstriden, men skriver ändå en brasklapp till våra gulblåa vänner.

Om du får lyfta fram en spelare i ditt lag att hålla extra koll på som objektiv fotbollsälskare, vem i ditt lag förtjänar den gyllene auran?

I mitt lag är det väldigt många som bara föddes med den auran. Vi har ju en rad helt vansinnigt bollbekväma herrar som alla kommer vara värda entrépengen och att välja en av dem går inte. Men ska man dra nått kort bland essen så kanske man kan komma å underhållas av Thomas Erlandsson! Världens, enligt han själv, smartaste fotbollsspelare som med sina 39 bast fortfarande är seriens kanske bästa mittback.

Till sist, jag brukar säga att fotboll bara är kul när man vinner men tränar mig allt mer i att njuta av själva resan på vägen, vad är ditt bästa tips för att ha kul på vägen oavsett resultat i serien?

Jag tror inte det behöver vara så märkvärdigt. Hitta ett lag som vill gå till pubben (läs Johannebar), ta en kall och hänga lite efter matcherna. Man får varva ner, man får gemensamt reflektera över insatsen, man lär känna varandra och framförallt är det väldigt, väldigt trevligt!

 

///Dalla