Han är tillbaka. Är någon förvånad? Njae, inte jag. Michel Berndtsson gillar de gulsvarta och de gillar honom och i år kommer Ahlafors troligen lyfta under hans tränarskap också. En av få tränare som utåt påpekar att de vill slåss i toppen. De får man ändå ge honom.

Premiären är nära, hur väl förberedda är ni inför säsongen och om du skulle betygsätta försäsongen 1-5, var hamnar du då?

Jag är hyfsat nöjd med försäsongen. Träningsnärvaron hade kunnat vara lite bättre. Sen tycker jag det är likadant varje år när premiären närmar sig så grubblar man över saker man inte gjort och sagt. Men det är som det är 😀 Jag ger oss en 4a.

Serien vimlar som vanligt av Göteborgslag, är det en fördel eller nackdel att det är så många Göteborgslag för ditt lags del?

Personligen tycker jag det är roligt att möta lag utifrån som man inte känner till så bra. Men självklart finns det mycket positivt med en ”Göteborgs serie” så som resorna, scouting och många prestige matcher.

Landvetter är väl det laget som alla nämner som laget att slå i år, är du av annan åsikt och var skall ditt lag hamna för att du skall bli nöjd med årets seriespel?

Jag har hört att Landvetter är ett bra lag som spelar en rolig fotboll. Jag har själv ingen koll på dem men jag hör snacket. Om jag ska vara nöjd ska vi vara med och slåss om uppflyttning.

I och med att det blir många derbyn, är det någon av matcherna som kommer betyda extra mycket för er att vinna i år?

Egentligen inte men matcherna mot Kongahälla kanske vi kan piska upp som slaget om Göta älv.

På förhand, vilka tre lag tror du kommer toppa tabellen och vilka tre tror du får kriga i botten?

Detta måste vara en av Sveriges mest otacksamma serier att tippa. Jag avstår..

Om du får lyfta fram en spelare i ditt lag att hålla extra koll på som objektiv fotbollsälskare, vem i ditt lag förtjänar den gyllene auran?

Vi har seriens bästa målvakt i Andreas Skånberg och tre väldigt duktiga anfallare ( när dem är på humör) i Niklas Elving, Jonathan Lindström och Jihad Nashabat

Till sist, jag brukar säga att fotboll bara är kul när man vinner men tränar mig allt mer i att njuta av själva resan på vägen, vad är ditt bästa tips för att ha kul på vägen oavsett resultat i serien?

Det är bara kul om man vinner 😀 Där kan du tyvärr inte få några tips av mig.

 

///Dalla