Älvsborg är tillbaka i div III NV Götaland efter ett gästspel i SV Götaland förra året och med tränare Adej Hayek har de blåsvarta tagit kliv varje år.. Blir det ytterligare en förbättring i år så leder det till minst kval till div II, om vi nu skall kolla på tabellplaceringar..

Premiären är nära, hur väl förberedda är ni inför säsongen och om du skulle betygsätta försäsongen 1-5, var hamnar du då?
Utvecklingsmässigt har försäsongen varit givande. Vi har nött konsekvent på vårt nya spelsätt. Under resan har vi dessutom stött på både motgångar och även riktigt ljusa stunder när allt fallit på plats. Vi är ett lag som jobbar hårt för varandra och älskar att löpa de extra metrarna i presspelet. När vi bestämmer oss för att kollektivt sätta press då är vi oerhört svårslagna. Totalt får jag väl ge oss en stabil 3:a i betyg, även om vi haft beskymmer med onödiga bolltapp och slarv i uppspelsfas så har vi trots allt bara förlorat två matcher av 12 möjliga.

Serien vimlar som vanligt av Göteborgslag, är det en fördel eller nackdel att det är så många Göteborgslag för ditt lags del?
För vår del är det övervägande positivt att spela i denna div 3 serien jämfört med SvG som vi spela ifjol. Det lokala intresset blir på ett annat sätt med massa derbyn även om det var väldigt trevligt att komma ner till Skåne och beträda helt fantastiska planer.

Landvetter är väl det laget som alla nämner som laget att slå i år, är du av annan åsikt och var skall ditt lag hamna för att du skall bli nöjd med årets seriespel?
Svårt att undvika Landvetters avslutning på försäsongen med idel storsegrar där Södra Cupen finalen är grädde på moset. Att sedan gå ut och krossa Kungsbacka IF med 5-0 i genrepet tyder på att man inte bara toppat formen väl utan bör med rätta vara favoriter till seriesegern.
För att jag personligen ska vara nöjd så fler segrar än ifjol, fler gjorda mål framåt och mindre insläppta. Lyckas vi med det så kommer vi vara med och slåss om de ädlaste platserna in i slutomgången.

I och med att det blir många derbyn, är det någon av matcherna som kommer betyda extra mycket för er att vinna i år?
Där får jag tråkigt nog svara att varje match är lika viktig att vinna då man får samma utdelning av antalet poäng. Motståndare man kommer hålla ett extra öga på blir för min del Landvetter IS med forna kollegan Peter Westlund och min moderklubb IK Kongahälla. Men som derby har vi ingen motståndare, de som räknas dit V Frölunda IF och Askims IK hamnade i SvG.

På förhand, vilka tre lag tror du kommer toppa tabellen och vilka tre tror du får kriga i botten?
I toppen bör ovan nämnda Landvetter IS hamna. Sedan tror jag Ahlafors IF stabilitetet kommer göra de till ett lag att räkna med högt upp. Virgo med alla sina spetsspelare bör ju självklart komma topp 3. Vår vi en fin start iår så kommer vi bli riktigt obehagliga att handskas med.

Vilka tre lag som hamnar längst ner är omöjligt för mig att svara på då de flesta lagen i serien ser stabila ut.

Om du får lyfta fram en spelare i ditt lag att hålla extra koll på som objektiv fotbollsälskare, vem i ditt lag förtjänar den gyllene auran?
Jag har flera sevärda spelare men om jag måste välja någon så blir det Ramsin Khoshaba. En av våra yngre spelare som slog igenom ifjol. I sina bästa stunder en fantastiskt fin fotbollsspelare. Kan han bli bättre på att värdera olika situationer bättre så finns alla möjligheter att spela elitfotboll. Första touchen samt sättet han då skapar utrymme för sina medspelare är en av hans starkaste egenskaper.

Till sist, jag brukar säga att fotboll bara är kul när man vinner men tränar mig allt mer i att njuta av själva resan på vägen, vad är ditt bästa tips för att ha kul på vägen oavsett resultat i serien?
Ta en match i taget och se till att blicka framåt. Kan man sedan ha en grupp med engagerade spelare och ledare som trivs ihop så blir allt mycket enklare. Att inte ändra på olika beteenden för att man hamnat i en svacka tror jag kan vara av betydelse.

 

///Dalla