Gröna Vallen. Det var längesen jag var där. Senast jag lirade en match där var på juniortiden. Då vann vi mot Sandarna i en het match. 4-0 i paus. 4-4 och därefter avgjorde vi i slutet, 5-4. Det var tider det. Nu är det konstgräs och väldigt mycket lokalfotboll med en plan mellan husen. Dock bör ju fritid hosta upp ett par bås. Hur svårt kan det vara? Planen har varit klar länge nu..

Jag kom precis lagom till att Balltorp gjorde 1-0. Själva definitionen av ett enkelt mål får man säga. Linnés målvakt tappade en till synes enkel boll som han skulle hoppa upp och plocka ner i straffområdet utan några spelare i närheten. Men då bollen slank ifrån honom gjorde Balltorpsspelaren årets enklaste mål.. Då hade det gått 4-5 minuter, det tog ytterligare fem minuter innan Linnés högerback, ordförande Strand skulle rulla hem en boll men gjorde det alldeles för kort och så var det 2-0. Balltorp hade utan att egentligen gjort så mycket redan två mål att gå på. 3-0 hade vi också kunnat ha när Jetmir Kurti blev avblåst för offside och det var längesen nån var så onside och helt fri, kanske var det därför domaren blåste..

Men så hände något. Linné började kliva på allt mer och Balltorps namnkunniga och ack så duktiga bollspelare gav helt bort initiativet. Linné bytte som vanligt runt en hel del men detta till trots åt de sig in i matchen. 1-2 kom också när de hade börjat rassla till. Palmqvist drev framåt och lossade kanonen, via en försvarare blev skottet otagbart och Linné fick energin. Sista tio av första halvlek tryckte Linné tillbaka Balltorp rejält, en straffsituation där domaren gick på första förseelsen var nära och några hörnor. Precis innan paus tryckte Linné in 2-2 på hörna. Därefter lämnade jag matchen. Men återvände precis efter att Balltorp gjort 3-2 i andra halvlek. Men då var det ingen speciell nerv i matchen. Balltorp var bättre och Linné hade ingen struktur på någonting egentligen. 4-2 kom på hörna och då lämnade jag matchen igen. För sista gången.

Individuellt är Balltorp bästa laget i serien. Får de lite mer trygghet i spelet är de nog bara Finlandia som stoppar dem. Linné går runt på en hel del folk i matcherna och dessutom byts en del folk från match till match. I bästa stunder kan de utmana alla lag, i sämre stunder får de slita för poäng mot de sämre lagen.

 

///Dalla