Det har lirats division 7-boll både i onsdags och igår på Skärtorsdagen! Så här gick det:

 

ONSDAG 12/4

7A

Eritreanska IF Göteborg – Fotö GoIF 3-5 

Gambianska IF – Elisedals IS Flyttad?

Kurdistan SF – Surte IS FK 2-6 

7B

Järnbrotts IF – Slottsskogen/Godhem IF 2-1 

Menisken IF – Azalea BK 1-3

 

TORSDAG 13/4

7A

Västkurd BK – Rödbo IF 13-0 

7B

Tynnered FC – Hjuviks AIK 5-0

 

I 7A fortsätter Fotö sin fina inledning och tog sin tredje raka seger för säsongen när nystartade Eritreanska besegrades med 5-3. Fotö hade 2-0 efter fem minuter och 3-0 innan halvtimmen var spelad och släppte därefter aldrig greppet om matchen. Fotös matchrapport hittas HÄR.

Lite oklart vad som hände med matchen Gambianska-Elisedal och det enda vettiga bloggen kunde hitta var att det på Everysports hemsida stod att matchen var uppskjuten.

Nedflyttade Surte IS kunde ganska säkert besegra nystartade Kurdistan med 6-2. I Surte handlade det mycket om Rade Radovic som satte fyra av lagets mål.

Favorittippade Västkurd föll lite oväntat mot Fotö i förra omgången och det fick stackars Rödbo sota för igår. 13-0 blev det till slut efter att Merdan Taspinar och Robin Petersson blivit tremålsskyttar.

 

7A toppas av obesegrade Fotö (nio poäng) skuggade av just Västkurd (sex poäng) men både Lövet/Johanneberg och Nödinge har full pott efter två matcher.

_______________________________________________________

 

I en tuff match på Ruddalen i 7B kunde till slut Järnbrotts IF besegra Slottskogen/Godhem med 2-1. Järnbrott hade med sig 1-0 in i den andra halvleken och efter ett relativt tidigt rött kort (56:e minuten) för SG kunde JIF utöka till 2-0 (Carl Svensson). Jakob Hultberg Gräslund reducerade dock ganska omgående och matchen fick lite nerv. Ett andra röda kort för SG förstörde dock chanserna för några poäng.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Kan ju börja med att säga att vi är väldigt missnöjda med domarinsatsen, mer behöver ja inte säga om den saken.
Tyvärr kommer vi inte upp i nivån vi har haft under några av träningsmatcherna. Kan delvis förklaras av att vi saknade några viktiga spelare. Annars är det viktigt att göra första målet vilket Järnbrott gjorde, fram tills dess var matchen väldigt jämn. Båda lagen skapade chanser. Med två utvisningar är det nästan omöjligt att ta poäng, vi lyckades dock hålla tätt ganska bra bakåt och det blev bara 1-2. Samtidigt skapar vi några halvchanser men närmast var vi kom var en straffsituation som enligt mig borde resulterat i en straff. Nu blev det inte så och man får ändå trots stor besvikelse ge Järnbrott att de rullade bollen bra och skapade flest målchanser. Nu tar vi nya tag.”

För SG var det premiären och för JIF var det andra matchen och första vinsten.

 

Ett lag som spelade sin första seriematch någonsin var Azalea BK som begav sig till Heden för att ta sig an Menisken IF. Azalea kvitterade MIF:s ledning precis innan paus och ett självmål precis i början av andra gav ABK ledningen. Det blev 3-1 till Jan Juhlins mannar och Johannes Mohlin Rutström spikade slutresultatet redan i den 57:e minuten.

ABK:s tränare Juhlin sa så här om premiärvinsten:

”Vi gör en riktugt dålig första halvlek och får inte igång någonting överhuvudtaget. Knappt att vi springer. Menisken är mycket bättre och borde gjort fler mål. Vi får in 1-1 precis innan halvtid och kanske släppte nervositeten dät. I andra hittar vi lite mer rätt och springer mer vilket ger resultat. Ingen vass match från vår sida och vi vet att vi kan betydligt bättre. Trevligt motstånd. Kass plan.”

Meniskens Christian Björkdahl sa så här om förlusten:

”En inte särskilt vacker fotbollsmatch. Vi spelade dessvärre ganska rötet även om vi nog i rättskaffens namn ändå borde ha dönat in några fler mål under första halvan. Sen kvitterade Azalea på första halvlekens allra sista fulspark vilket följdes upp av ett snyggt självmål tämligen omgående efter vilan. Strax därpå utökade Azalea genom ett riktigt snyggt nickmål på inlägg från vänster. Vi chansspelade sista 20 med något slags 3-2-5/kaostaktik men fick inte till annat än något enstaka öppet läge och några halvdana chanser. Azalea redde ut det hela utan några större problem. Jag är övertygad om att båda lagen kan mycket bättre. Likväl en eloge till Azalea. De steppade upp efter en svag inledning och gnetade till sig en i slutändan välförtjänt vinst.”

Detta var båda lagens första match för säsongen.

Igår tog nystartade Tynnered FC sin tredje raka seger och med full pott och 11-2 i målskillnad har laget verkligen visat att det är att räkna med. Hjuvik besegrades med klara 5-0 efter att Khaliil Mohammed Ahmed gjort två mål. Det verkar även som rutinerade Korosh Hatami (som tränar Assyriska BK i division 1) lirar med Tynnered!

Enda laget som inte är igång ännu är BK Skottfint som gör sin första match nästa onsdag.

 

/Rasta