Det har lirats lite division 6-matcher både igår och idag:

 

TORSDAG 13/4

6A

Sveakurd FC – Croatia Göteborg 2-2 

6C

FC Härlanda – SK Argo 4-0 

Gunnared KIF – Sandarna BK 1-5

 

FREDAG 14/4

6A

Gamlestaden FF – Bergums IF 1-2

6D

IF Vardar/Makedonija – Bosna IF 3-3

 

Det blev en jämn tillställning på Bläsebovallen när Sveakurd och Croatia spelade 2-2 igår i 6A. Sveakurd inledde och avslutade målskyttet och kvitteringen till 2-2 kom på en frispark signerad Saman Herish Ahmed i matchens 89:e minut.

Croatias spelande tränare Vllaz Ibishi sa så här om matchen:

”En match där Sveakurd dominerar första 20-25 minuterna och gör också helt rättvist 1-0 under den perioden. Men vi fortsätter kämpa och efter en tilltrasslad situation i Sveakurds straffområde så lyckas vi trycka in kvitteringsmålet. 1-1 i halvlek men fördel Sveakurd som spelar fin fotboll och har en tydlig spelidé. Andra halvleken så höjer vi oss rejält och har ett par fina möjligheter till att ta ledningen samtidigt som Sveakurd inte skapar någonting alls framåt. I den 75:e minuten så gör vi också 2-1 på frispark från ca 30 meter. Det känns som att vi har kontroll på matchen och är på väg mot tre poäng. Men i den 89e minuten så slår Sveakurds nr 10 Saman Ahmed en fantastisk frispark (från ca 23 meter) som går via stolpen i mål. Tungt mål att släppa in med bara minuten kvar av matchen men oavgjort är nog ett rättvist resultat.”

Sveakurds Alan Amin sa så här:

”Rättvist resultat. Vi kommer inte riktigt upp till den nivån vi brukar vara på.”

 

I dagens 6A-match föll Gamlestaden FF hemma mot Bergums IF med 1-2 efter att gästernas Oliver Larsson avgjort i den 89:e minuten!

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om förlusten:

”En chansfattig första halvlek där Bergum har mer boll och vi hotar på omställningar och fasta. I andra gör Bergum ett tidigt mål och det gör att matchen öppnar upp sig. Spelet blir mycket rakare och i den här matchen passar det oss bättre. Vi kvitterar snyggt till 1-1 och skapar efter det en mängd klara chanser där vi borde ha avgjort matchen. Istället så gör Bergum 2-1 i 89:e på en nick från nära håll. Väldigt tungt.”

BIF:s Atbin Vali hade följande att säga om segern:

”Jämn match som egentligen kunde sluta hur som helst, där vi lyckas till sist i sista minuten knipa alla tre poängen. I första halvlek gör vi exakt det vi vill, där vi rullar mycket boll och till och med missar ett friläge. Gamlestaden är inte ofarliga, men kommer inte riktigt till några heta chanser. Andra halvlek så lyckas vi sätta in 0-1, efter att Gamlestaden passat vår spelare på mittplan, vår spelare överlappar, får passningen och lägger den snett bakåt till Adrian som gör sitt första mål för Bergum i sin första match. Efter 0-1 så faller vi ner, slutar spela vårt spel och låter Gamlestaden ta över. Tillslut kommer 1-1 rättvist, efter att vi slutat försvara och låter Gamlestaden rulla fram deras duktiga anfallare Robin Forsberg (?). Sista 30 minuterna är det ren skitfotboll där bollen går fram och tillbaka, inget lag hittar något spel. Både vi och Gamlestaden kunde likväl smällt in ett par mål men skärpan saknas. Tillslut slår Anton ett fint inlägg som nickchippas över Gamlestadens målvakt av Oliver och i mål, återstår la en minut efter det. Jäkligt goa tre poäng mot ett bra lag. Vill berömma två spelare: Adrian och Kalle som var två giganter idag och utan de skulle vi inte kunnat vinna idag!”

 

Efter tre omgångar jagar GaFF fortfarande första segern och Bergum vet fortfarande inte hur det känns att förlora.

____________________________________________________________

 

Två 6C-matcher igår och Härlandas 4-0 seger över SK Argo har redan avhandlats. Argos matchrapport ligger ju här på bloggen (HÄR) och för den som undrar vad Härlanda tyckte om matchen så hittas deras referat HÄR.

 

Topptippade Sandarna BK gjorde processen kort med nykomlingarna Gunnared KIF och kunde vinna med 5-1.

SBK:s tränare Lars Olsson sa så här om segern:

”Vi gjorde en ganska bra match, eftersom vi var effektiva och största delen täta bakåt. De rullar bra boll precis som vi, så det var viktigt för oss att få ett, lite turligt snabbt, första mål. Sedan kunde vi egentligen kontrollera matchen ganska säkert, eftersom de inte kom till några vassa lägen. Vi kom till bra lägen ganska ofta trots att bollinnehavet var jämt. 3-0 i halvlek. I andra såg det ganska likadant ut fastän vi var slarvigare i sista passningarna. Vi gör dock 4-0 på ett fint anfall som avslutades med en nick i öppet mål. Sedan gjorde de visserligen en reducering men det var aldrig någon fara att de skulle närma sig. De är bättre än resultatet visar och försöker spela bra fotboll hela tiden. Kommer nog ta en hel del poäng tillslut, tror jag. Vi är nöjda med resultat och delar av spelet, men har en eller ett par växlar till, anser jag.”

___________________________________________________________

 

En match i 6D där Vardar och Bosna spelade oavgjort, 3-3. Bloggen får återkomma med mer från den matchen.

 

/Rasta