Skärtorsdagen bjöd på flera intressanta resultat i våra båda division 4-serier:

 

4A

Kode IF – Lunden Överås BK 3-5 

Gårda BK – Guldhedens IK 2-0

 

4B

IF Väster – Dalen/KFF 2-0 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IFK Björkö 3-0 

Eriksbergs IF – IF Mölndal Fotboll 2-1

 

Inledningen på mötet mellan hemmalaget Kode IF och gästerna Lunden Överås BK måste ha slagit någon form av rekord. Efter tre spelade minuter ledde Kode med 2-1! Matchen fortsatte i ett ursinnigt måltempo och där Lunden till slut kunde vinna med 5-3! Robin Thuresson blev tvåmålsskytt för gästerna.

Kodes Rasmus Haraldsson sa så här om den målglada tillställningen:

”Matchen startar på ett konstigt sätt då det står 2-1 efter tre minuter spelade. Därefter lugnar spelet ner sig lite och de båda lagen turas om att ha bra perioder under matchen. I slutändan så faller vi på att vi inte är tillräckligt resoluta i vår egen defensiv box. Fyra av fem Lunden-mål sker på inlägg kontra fast situation där vi tyvärr viker ner oss för lätt. Någonstans i det hela så hade vi ändå offensiva perioder med bra spel, något som vi helt saknat under dem två inledande matcherna.”

Lunden Överås assisterande tränare Kim Pearce sa så här:

”En sjuk inledning där Kode får horribla mål. En armbåge på mitten vilken senare resulterar i 1-0 och en knuff i straffområdet med raka armar 2-1. Mittemellan har vi gjort 1-1. Allt detta händer på 3,5 minut. Efter detta tar det ca 20 minuter innan matchen hinner sätta sig och alla att förstå vad som hänt samt att inse domarnivån. I denna perioden har Kode två stolpträffar, hade de gjort mål där då hade nog kanske matchen slutat helt annorlunda. Istället så vänder vi innan halvtid till 2-3 och i andra har vi ganska bra kontroll på läget. Jätteeloge till spelarna som fokuserar på fotboll trots den helgalna inledningen. Kode farliga framåt, kommer dessutom Anderberg tillbaka från skada kan de nog bli ett topplag.”

 

Kode jagar fortfarande första segern (två oavgjorda och en förlust) och Lunden har inlett stabilt med två segrar och en förlust.

 

Gårda BK har inlett 4A-säsongen på ett inspirerande sätt och vann även sin andra match. Guldheden besegrades med 2-0 efter mål av Anton Bengtsson och Marco Andrade Silva.

Gårdas ena tränare, Stefan Runeman, sa så här om segern:

”Vi gör en bra första halvlek där vi kontrollerar matchen fullständigt och skapar chanser att göra två eller tre mål men går till halvtid med en 1-0 ledning. Efter paus blir vi passiva och får inte igång vårt spel alls på samma sätt som i första. Vi möter ett lag som spelar väldigt rakt med långa bollar in mot vårt straffområde vilket gör att vi blir tillbakapressade då vi inte alls får den längden på våra anfall som vi önskar. Spelmässigt är vi inte nöjda med vår andra halvlek men vi försvarar oss bra på deras långbollar och de har inte ett avslut på mål på hela matchen. I slutet punkterar vi matchen och tar en skön seger i hemmapremiären. Nu ser vi fram emot matchen mot våra rivaler Lunden nästa vecka!”

Guldhedens assisterande tränare Magnus Karsvall hade följande tankar om förlusten:

”Blev förlust men tycker vi var värda ett kryss. Gårda är klart bättre än oss i första och leder rättvist. Kunde kanske vart ett till. I andra tar vi över matchen och är det klart bättre laget. Dock skapar vi inte så mycket då vi är passiva i avgörande situationer. Tvåan kommer på matchens sista spark. Svårt att inte nämna domaren idag tyvärr. Vi blir berövade på två solklara straffar i andra som alla ser. Känns tungt att lägga 30 timmar i veckan och få detta bemötande. Men så är det. Gårda var stundtals bra och kul med en match där bägge lagen ville spela fotboll och inte ping-pong. Ny tag nästa vecka även om det är tungt just nu.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Gårda har alltså full pott efter två spelade matcher medan GIK ligger sist med en poäng efter tre matcher.

_____________________________________________________

 

I 4B tog IF Väster en riktigt fin seger hemma mot Dalen/KFF. 2-0 blev det på Önneredsplan efter mål av Mattias Georges och Richard Nestor.

Västers Nozad Kurdali sa så här om segern:

”Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi följer matchplanen till 100%. Spelar bra fotboll och anfaller med fart. Det känns farligt även fast vi inte skapar för farliga målchanser. Vi gör 1-0 och kämpar in till halvlek. Dalen får ett mål bortdömt, kan faktiskt inte svara på om det är offside eller inte efter en till trasslad hörna.

Andra halvlek får vi känna på ett tungt och energifyllt Dalen. Pressar ner oss lågt och nötar in bollar mot vårat försvar som var som en mur idag. Det öppnar upp sig där vi sedan kan kontra in 2-0.

Härligt med seger, revanch mot oss själva efter plattmatchen mot Mölnlycke IF och en räddad påskhelg!”

Dalens kapten Jonas Hylén var självklart mindre nöjd:

”Ja, de som stannade hemma och målade påskägg istället för att se matchen gjorde helt rätt. En dålig fotbollsmatch med väldigt få målchanser och mycket långa bollar. Väster vinner rättvist i en match där vi vinner tävlingen bäst på att vara sämst.”

Dalens matchrapport hittas HÄR.

Västers matchrapport hittas HÄR.

Båda lagen står på fyra poäng efter tre omgångar.

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK växlade upp efter en mållös första halvlek och kunde till slut besegra IFK Björkö med klara 3-0. Carl Antti spräckte nollan innan Niklas Blomgren gjorde både 2-0 och 3-0.

Robert Kálmán, en av tränarna i Mölnlycke, sa så här om segern:

”Vi har ju mött Björkö de fyra senaste åren och lagen känner varandra väl. Båda lagen brukar vinna sina matcher hemma när vi möts och så blev det även denna gång. Den första halvleken är inget bra. Dålig aggressivitet och löpningar i båda lagen . Det skapades inte heller några chanser förutom på fasta. I andra halvlek öppnar spelet upp sig . Om det är Björkö som blir trötta eller om vi börjar röra oss bättre vet jag faktiskt inte, men 1-0 gör Kalle Antti riktigt snyggt efter ett par minuter och då går Björkö ner sig så att vi får mer utrymme på planen . Niklas ”Blümchen” Blomgren blir strax efter nerdragen och skickar upp straffen i krysset till 2-0 . Blümchen gör även 3-0 på en retur. Sammanfattningsvis en ganska tråkig match, där vi ändå rättvist tar hem 3 poäng! Glad Påsk !”

Mölnlycke är med bra i inledningen med två vinster och en förlust. För Björkö ser de tyngre ut då laget är sist i tabellen med en pinne efter tre omgångar.

 

Eriksberg tog en finseger mot IF Mölndal igår efter att Emil Berglind frälst hemmalaget i den 90:e minuten!

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

EIF har inlett piggt med sex poäng på tre matcher. Mölndal har en vinst och två förluster.

 

/Rasta