Det spelades två matcher i 5A och två i 5B igår och så här gick det:

 

5A

FC Bosona – Öjersjö IF 4-2 

Hisingen FC – Angered MBIK 3-0

 

Skön seger för Bosona igår efter att laget föll i omgången innan mot Älvängens IK efter ett mål i 89:e minuten! Mot Öjersjö hade dock Bosona kontroll på matchen. Bosona hade 2-0 efter en halvtimme efter dubbla fullträffar av Nedim Dzafic. Jamie Bengtsson Parker reducerade förvisso på en frispark men Bosona kunde hålla undan och vinna med 4-2 till slut.

FCB:s tränare Sean Grebovic sa så här om segern:

”Det var en skön vinst, vi behövde det. Äntligen kunde vi ställa upp med hela 16 spelare plus några till som reserver. Vi har inte haft det nöjet sen förra året kändes det som. Igår stämde allt, framförallt försvaret. När spelarna inser sina roller och verkligen lyssnar på direktiven så brukar det gå vägen. Offensivt var vi mycket effektiva (till skillnad från Älvängen matchen). Det kommer vara en jämn serie till sista omgången och det gäller att ge allt.”

 

Nykomlingen Hisingen FC (som vann 6D förra säsongen) har startat 5A-livet på bästa tänkbara sätt. Tre raka segrar och igår blev det 3-0 mot Angered MBIK. Segern grundlades i den första halvleken där alla tre målen kom.

En av HFC:s målskyttar var Paolo Rossi och han sa så här om segern:

”Det var en bra match mellan två bra lag som vill/ försöker spela en rullande fotboll. Vi får matchen dit vi vill genom att vi gör ett snabbt mål och kan därifrån jobba vidare. Vi får även in 2-0 i mitten av halvleken och 3-0 när de återstår knappa två minuter av halvleken. Innan dess har dock Angered haft två superlägen att reducera. Så det kändes väldigt bra inför andra halvlek, fast vi visste att vi inte kunde slappna av mot ett så pass bra och bollskickligt lag som Angered. Andra halvlek ägs av Angered, där vi springer men ändå skapar några chanser. Känns väldigt skönt att vinna en sån här match där hela laget verkligen springer för varandra. Men där vår backlinje förtjänar att hyllas lite extra! Hos Angered imponerades jag mest utav deras vänsterback, nummer 12, som det mesta av spelet kretsade runt.”

Angereds assisterande tränare Hussein Yusuf sa så här om matchen:

”Vi startar matchen väldigt dåligt samtidigt som Hisingen är på det direkt. Hisingen tar ledningen på en solklar offside som tyvärr domarteamet totalt går bort sig på. Vi hade stora problem att få igång vårt spel och slarvar otroligt mycket vilket Hisingen är duktiga på att utnyttja och de går även upp till en 3-0-ledning innan halvtid. Vi kommer in i matchen i den andra halvleken men lyckas inte få in någon boll alls. Det får bli att ta nya tag nästa vecka.”

Full pott alltså på Hisingen men Angered är också med bra med två segrar och en förlust.

____________________________________________________

 

5B

Härryda IF – Styrsö BK 0-2

Futsal Club Linné – Balltorps FF 2-5

 

I 5B föll Härryda hemma mot Styrsö med 0-2 efter två snabba mål av Markus Westerberg och Tobias Ekman i inledningen av den andra halvleken.

Härrydas tränare Johan Jidegren kommenterade förlusten såhär:

”Vi gör en riktig plattmatch! Man ser direkt när matchen börjar att Styrsö vill mer än oss och det är Styrsö som skapar det mesta i första halvlek. Trots det kommer vi ut i pausvilan med 0-0 vilket vi ska vara nöjda med. Där och då kändes det som att det kanske skulle kunna bli vår dag ändå bara vi kommer upp i normal nivå. Men det tog en minut i andra så gjorde Styrsö välförtjänt 1-0 och 2-0 kom efter ca tio minuter. Vår normalt sett stabila defensiv var ihålig som en ost. Efter 2-0 börjar vi helt plötsligt våga lite och börjar inse allvaret så vi höjer oss samtidigt som Styrsö backar hem för att försvara sin ledning och dom gör det på ett bra sett. Vi trycker på för reducering men kommer bara nära. Styrsö vinner helt rättvist och jag hoppas detta var vår plattmatch för säsongen. Två spelare kommer upp i normal nivå varav den ena är vår målvakt och då vinner man självklart inga matcher! Men vi kommer igen. Grattis Styrsö till en väl genomförd match!”

 

Viktig seger för Styrsö efter lagets två inledande förluster.

 

Balltorp samlade sig efter förlusten mot Finlandia Pallo AIF och kunde besegra FC Linné med 5-2 till slut. Jetmir Kurti och Hussain Mahmoud Diwan blev tvåmålsskyttar.

Balltorps tränare Bawan Mohideen sa så här om segern:

”Vi inleder med att sätta press på FC Linné och får i ärlighetens namn två mål till skänks under första tio. En bra start där vi sedan slappnar av och faller ner i motståndarnas tempo. Sista tio i första halvleken är vi tyvärr alldeles för passiva defensivt och släpper in både 1-2 och 2-2 innan halvtid. Snacket i halvtid var tydligt, vi behövde komma upp ett par nivåer och för det krävdes det ett rejält ökat bolltempo. Något vi sedan lyckas med, i andra halvlek var det inget snack om vem som tog tag i taktpinnen. Vi gick ut och bestämde oss för att ta med tre poäng i bagaget vilket vi också lyckades med. När vi höjde bolltempot och började lira boll som vi vill göra, blev det för tungt för ett slutkört FC Linné. Tre baljor i andra och noll insläppta var ett faktum, med mersmak. Tycker att vi skall sätta ett par bollar till sista tio när Linné med en tunn trupp var helt slutkört. Men tre poäng var ett faktum och vi kommer ta med oss sista 45 in i nästa match mot Fiskebäck.”

Bloggens Dalla var på plats och hans tankar hittar ni HÄR.

 

/Rasta