Det är ingen direkt hemlighet att Landvetter lyfts fram som troliga seriesegrare i årets div III NVG. Nye tränaren Peter Westlund kunde valt ett lättare uppdrag men samtidigt har han en grymt spännande trupp att jobba med.. och idag i premiären åker han till Påvelund och stöter på Älvsborg, föreningen han jobbat i flera år där han avslutade tjänsten vid nyår..

Premiären är nära, hur väl förberedda är ni inför säsongen och om du skulle betygsätta försäsongen 1-5, var hamnar du då?

Tja, i nuläget känns det som om vi kommer bli bättre o bättre ju längre säsongen går. Försäsongen har kantats av skador o sjukdomar så max en 3:a i betyg. Vi är dock tokladdade inför seriestart.

Serien vimlar som vanligt av Göteborgslag, är det en fördel eller nackdel att det är så många Göteborgslag för ditt lags del?

För vår del känns det som en fördel att slippa sitta på en buss varannan helg, helt klart. Det blir också roligare för spelarna att möta många Göteborgslag under året då de känner varandra.

Landvetter är väl det laget som alla nämner som laget att slå i år, är du av annan åsikt och var skall ditt lag hamna för att du skall bli nöjd med årets seriespel?

Jag har iofs inte hört något om det men jag misstänker att det är Adej som startat det snacket 🙂

Vår inställning är att göra ”vår bästa match – varje match”. Gör vi detta blir vi svårslagna….då blir jag nöjd. Hur långt det räcker?…det får vi se.

I och med att det blir många derbyn, är det någon av matcherna som kommer betyda extra mycket för er att vinna i år?

Alla matcher är lika viktiga. Ska man vara med i racet så måste viljan att vinna varje match finnas där…oavsett om det är mot ÄFF eller något annat lag.

På förhand, vilka tre lag tror du kommer toppa tabellen och vilka tre tror du får kriga i botten?

Inte en susning! Har inte sett något lag spela ännu, förutom ÄFF. Det säger inte så mycket och kolla på träningsmatcher då det oftast fattas 5-6 ordinarie i varje match. Kommer att kika på kommande motståndare nu när serien börjar och kommer då få en bättre bild av hur våra motståndare ser ut.

Om du får lyfta fram en spelare i ditt lag att hålla extra koll på som objektiv fotbollsälskare, vem i ditt lag förtjänar den gyllene auran?

Passar nog där….ger dig ett klassiskt svar och lyfter fram ”kollektivet”.

Till sist, jag brukar säga att fotboll bara är kul när man vinner men tränar mig allt mer i att njuta av själva resan på vägen, vad är ditt bästa tips för att ha kul på vägen oavsett resultat i serien?

Motivation är allt! En seriös verksamhet mixat med gött tugg i omklädningsrummet. På denna nivån är det också viktigt att lyssna på hur truppen/individen mår socialt.

 

///Dalla