Premiär. Strålande solsken. Två av seriens toppkandidater och svinkallt. Så kan man sammanfatta premiären på Påvelunds IP. Lägg till att Landvetter numera tränas av Peter Westlund som förra året assisterade Adej Hayek i just Älvsborg.

Skall sägas att jag inte såg första 35. Och när jag kom till planen hade lagen gjort varsitt mål. 1-0 Landvetter på straff(Forsman) och 1-1 Patric Brundin för de blåsvarta. Landvetter som jag inte sett live på några år nu, men som jag sett på en rad youtubeklipp senaste åren. Och där har de alltid imponerat med sin roliga fotboll. Bolltrygga och duktiga på anfallsspel, det som oftast är svårast. Och de har ju öst in mål senaste åren. Och när man såg vilka som satt på bänken för Landvetter, grymt imponerande. Ingves med sina meriter, Torkelsson med meriter från Utsikten, Sadik Belouati som brukar vara kapten och Patrik Hansson som var backbjässe och med starka meriter från Jonsered(glansdagarna). Ja de är inte konstigt att man hållit dem högt. Men Älvsborg dominerade matchen när jag kom. De hade lämnat sitt 3-5-2 och återgått till 4-4-2 där de är så inkörda och starka och pressade Landvetter rejält. Navet i Landvetters offensiv, Hami Golestan(briljant fotbollsspelare) fick inget utrymme. Älvsborg högg på honom eller skar av honom ofta och det var ett frustrerat Landvetter som inte fick diktera villkoren som de är vana vid. Men 1-1 i paus men klar fördel Älvsborg den stund jag såg av första.

I andra rivstartade Älvsborg. Efter fem minuter hade Älvsborg 3-1. Först vann Björnell(100%-ig) en nickduell från ett inkast och därefter kom Konge fint med skallen och skickade in 2-1. Såg inövat ut och Älvsborg fick en drömstart. Kort därefter vann Älvsborg boll högt upp, Frantzich spelade in bollen in bollen genom straffområdet från vänsterkanten, någon sparkade hål i luften men från andra kanten av straffområdet mötte Brundin med sin högoktaniga högerfot. Vackert. 3-1 och ett perfekt läge för Älvsborg att vinna detta.

Landvetter kom aldrig igång. Hade svårt att komma igång med spelet och skapade därmed nästan ingenting farligt. Älvsborg kontrollerade matchen fullständigt. Vann mycket boll på sin press. Björnell var riktigt vass liksom Patric Brundin som inte gjorde ett fel på hela andra halvlek och gång efter annan var kreativ med sin vänsterfot. Landvetter gjorde tre byten, men då två av bytena var i backlinjen så fick de inte ut någon vidare effekt av justeringarna. Älvsborg ställde om ibland och kunde gjort ytterligare mål. Men på slutet blev det lite spännande efter att Landvetter(Forsman igen) reducerat efter en hörna. Men skapade aldrig någon megachans därefter.

Vad lärde vi oss om matchen?

Älvsborg riktigt fina i presspelet, körde över Landvetter i perioder. Spelar inte den vackraste av fotbollar men spelar det någon roll när man vinner. Nej. Brundin och Björnell imponerade mest på mig. Landvetter är otroligt beroende av att Hami Golestan får mycket boll.

Var detta två topplag? Ja det kan vi räkna med. Forsman hade inte mycket boll. Men ändå två mål. Det säger väl en del.

 

///Dalla