Förra året kom Oscar Marek till Kongahälla och lyckades med konststycket att ta upp laget(via kval) till trean, ett uppdrag många tränare misslyckats med i många år nu. I år skall han istället se till att laget etablerar sig i trean. I en så tajt serie kommer det bli en utmaning.

Premiären är nära, hur väl förberedda är ni inför säsongen och om du skulle betygsätta försäsongen 1-5, var hamnar du då?

Svårt att svara på. Vi har haft en extrem otur med skador, bl.a. två benbrott. Resultatmässigt ligger försäsongen på en 2:a och det kan väl egentligen bara bli bättre.

Serien vimlar som vanligt av Göteborgslag, är det en fördel eller nackdel att det är så många Göteborgslag för ditt lags del?

Det är varken fördel eller nackdel. Bara kul att stöta på andra spelare och ledare som man känner eller känner igen.

Landvetter är väl det laget som alla nämner som laget att slå i år, är du av annan åsikt och var skall ditt lag hamna för att du skall bli nöjd med årets seriespel?

När man kollar serien så är det otroligt många duktiga lag som alla säger att dem ska vara med i toppen så det kommer vara fler än Landvetter som slåss om det. Men att Landvetter är ett kompetent lag håller jag med om.
För att jag ska vara nöjd så vill vi som är ledare i IKK få ut så mycket som möjligt av varje individ som möjligt. Får vi ut max av många spelare så räcker det långt då våran trupp innehåller mycket kvalitet. Placeringsmässigt blir svårt att sia om då det kommer vara fajt om varje poäng men vi är nykomlingar och kommer att göra allt som står i våran makt för att hålla oss kvar.

I och med att det blir många derbyn, är det någon av matcherna som kommer betyda extra mycket för er att vinna i år?

Nä inte direkt. Vi har för första gången på väldigt länge inget derby då vi inte spelar i samma serie som Romelanda Komarken eller Ytterby längre. Vi tillhör Göteborgs fotbollförbund men Kungälv är ju faktiskt en egen stad.

På förhand, vilka tre lag tror du kommer toppa tabellen och vilka tre tror du får kriga i botten?

Landvetter Älvsborg och Ahlafors ser starka ut. Om man sedan ser till division 3 så åker tre lag ur o ett kvalar så lag 4-12 brukar i teorin kunna åka ur med två omgångar kvar så det blir väl resten av lagen då. Men förutom nämnda lag så är ju även Virgo, Gunnilse, Svane, Hisingsbacka väldigt duktiga så det kommer bli ett riktigt getingbo.

Om du får lyfta fram en spelare i ditt lag att hålla extra koll på som objektiv fotbollsälskare, vem i ditt lag förtjänar den gyllene auran?

Jag väljer att lyfta fram kollektivet för det har jag lärt mig att spelar vi en o en, då är vi rötna. När vi gör det som ett lag, då är vi svårslagna.

Till sist, jag brukar säga att fotboll bara är kul när man vinner men tränar mig allt mer i att njuta av själva resan på vägen, vad är ditt bästa tips för att ha kul på vägen oavsett resultat i serien?

Det är bara att kolla på all skit som händer runtom i världen och även nu i Sverige. Det finns människor som inte får chansen att springa efter den lilla läderkulan och att då uppskatta det man gör, det gör att man kan njuta av själva idrotten även när det går dåligt.

 

///Dalla